featured

Sakal Ekimi Yaptırmadan Önce Dikkat Edilecek 7 Önemli Ayrıntı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Estetik uygulamalar arasında sakal ekimi giderek daha fazla talep görmeye başlamıştır. Bu uygulama erkeklerin sakal ve bıyık bölgesinde kılların seyrek olması ya da kılların hiç olmaması durumunda, saçlı bölgeden toplanan kıl köklerinin bu bölgeye nakli ile gerçekleştirilir.

Sakal Ekimi Nedir ? Nasıl Yapılır ? Hangi Konulara Dikkat Edilmelidir ?

Sakal Bölgesinde Ekim Yaptırmadan Önce Dikkat Edilecek 6 Önemli Ayrıntı

1- Sakal Yoğunluğu Ekimden Önce Karar Verilmesi Gereken Önemli Bir Konu

Sakal saçlar gibi olmadığından her erkekte farklı yoğunluktadır. Bu yüzden ekim öncesinde herkes için farklı bir planlama yapılmaktadır. Bu operasyonu yaptırmak isteyenlerin genellikle köselik problemi ya da seyrek sakal görünümü nedeniyle yakınmaları bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Saç Ekimi Hakkında Bilinmeyen 5 Nokta

2- Sakal Ekimi İçin Uygun Yaş Nedir ?

20-22 yaşlarına gelmeden sakalda ekimi yapılması önerilmez.

Ancak sakal ekimi yapabilmek için kişinin hormon seviyesinin belli bir düzeyde olması gerekmektedir. Dolayısıyla 20-22 yaşlarına gelmeden sakalda ekimi yapılması önerilmez. Bu sorunların dışında kirli sakal kullanmayı sevenler, favorilerini uzatmak isteyenler için de bu operasyon uygundur.

3- Sakal Ekimi Nasıl Yapılmalıdır ?

Sakalın ekimi de yapılırken başka bir bölgeden alınan kıl kökleri sakal bölgesinde olan sorunlu yere ekilir.

Saç ekimi işlemindeki gibi sakalın ekimi de yapılırken başka bir bölgeden alınan kıl kökleri sakal bölgesinde olan sorunlu yere ekilir. Sakalı seyrek olan ya da köse olup hiç sakalı olmayan kişilere bu operasyon uygulanabilir.

Bölgeye lokal anestezi tatbik edildiği için herhangi bir acı hissedilmeden işlem tamamlanır. Saç ekimi sırasında kullanılan FUE tekniği sakal ekiminde de kullanılır. Böylece konforlu bir şekilde dökülme özelliği bulunmayan bölgeden toplanan kıl kökleri ile ekim yapılabilir.

4- Sakal Ekiminde Kaç Kök Ekilmeli

Sakal sıklığına uygun şekilde planlama yapılır.

Sakal bölgesinde bölgesel kıl kayıpları varsa çevresindeki sakal sıklığına uygun şekilde planlama yapılır. Sakalı hiç olmayanlara ise kişinin isteği göz önüne alınarak ortalama 1000-3000 kıl kökü nakledilebilir.

Sakalı hiç çıkmayan köse olanların bıyık ve çene bölgesine yaklaşık dört yüz kök, favori bölgesine de yüz kök ekilebilir. Böylece görünümde seyrek bile olsa yüz ifadesi anlamlı hale getirilebilir.

5- Sakal Ekimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ekim için kullanılacak olan kıl kökleri sakala uygun olmalıdır.

Sakal ekimi için kullanılacak olan kıl kökleri sakala uygun olmalıdır. Sakal bölgesindeki kıl kökleri daha ince olduklarından, mutlaka bu bölgeye ekilecek kıl kökleri de ince olmalıdır. Bunu sağlayabilmek için boyun bölgesinden alan kıl kökleri ile sakal ekimi yapılmalıdır.

Ense bölgesinde bulunan kıl kökleri de sakal için uygun olabilir. Ancak boyun bölgesi sakal ekiminde her zaman önceliklidir.

Sakalın ekiminde kıl köklerinin uygun açılarda ekilmesi de önemlidir. Doğal görünüm elde edebilmek için buna dikkat edilmelidir. FUE tekniğinin kullanıldığı işlemde kesici alet kullanılmaması nedeniyle kıl köklerinin dibinde çukurluk oluşmaz. Böylece doğal görünümde sakal oluşturulabilir.

6- Sakal Ekimi İçin Uygun Donör Bölge Neresidir ?

Sakalın ekimi için tekli kıl köklerinin kullanımı da önemlidir.

Sakalın ekimi için tekli kıl köklerinin kullanımı da önemlidir. Boyundan ya da enseden toplanacak kıl köklerinin tekli olacak şekilde ayrıştırılması ve ekilmesi gerekir. Sakalın doğal kıl kökleri de her zaman teklidir. Diğerleri sakalda kaba ve sakil bir görünüme neden olur.

Bu operasyon sırasında dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise ekilecek kıl köklerinin renk dağılımıdır.

Sakalın ekimini uzman ve tecrübeli bir ekim uzmanı yapmalıdır.

Sakal bölgesindeki siyah beyaz kıl köklerinin dağılımının ya da sakalları beyaz olan birisine siyah kıl kökü ekimi istemeyen bir görünüme neden olur. Bu nedenle sakalın ekimini uzman ve tecrübeli bir ekim uzmanı yapmalıdır.

Sakalın ekimi için toplanan kıl köklerinin bekletilmeden ekilmesi gerekir. Kıl kökleri beklediğinde oksijensiz kalır ve işlevlerini kaybederler. Bu donör sahadaki kıl kökleri sınırlı olduğunda daha önemli hale gelir. Kayıpsız şekilde ekim işleminin tamamlanması gerekmektedir.

7- Sakal Ekimi İz Bırakır Mı?

Sakalın ekimi sonrasında kişiyi rahatsız edecek belirgin izler kalmaz

Sakalın ekimi sonrasında kişiyi rahatsız edecek belirgin izler kalmaz. Ekim sırasında kullanılan tekniğin ve modern cihazların bunda önemi fazladır. Ciltte yara oluşmadan, sadece hafif bir kızarıklık ve iğne yerlerinde kan izleri kalabilir.

Ancak bu etkiler geçicidir. İyileşme sürecinde hafif kabuklanmalar olabilir. Bu dönemde cildin temiz tutulması, tıraş ve yüz yıkama koşulları için doktora danışılması yararlı olur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!