featured

Sanatıyla Yaşamıyla Ozan Güven Kimdir ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk dizi tarihinin en başarılı isimlerinden ve merak edilen sevilen sanatçı Ozan Güven, oyunculuk konusunda oldukça usta performanslar sergileyen bir ekran yüzüdür. Rol aldığı her filmde ön plana çıkmayı başaran, Sanatıyla yaşamıyla Ozan Güven Kimdir

Muhteşem Yüzyıl, Fi, Aslı ile Kerem ve şuanda da Babil derken birçok dizide rol alan Ozan Güven, zaman ilerledikçe daha usta bir oyuncu olmuştur. Komedi den dramaya rol aldığı her dizide daha usta bir oyuncu olan Ozan Güven her oynadığı dizide neredeyse zirveye oynadı. Hiç bir rolün altında ezilmeyen, Türk dizilerinin unutulmaz aktörlerinden biri olan Ozan Güven kimdir? Gelin birlikte Ozan Güven ile ilgili tüm detayları yakından inceleyelim. 

Ozan Güven Kimdir? 

Ozan Güven Kaç Yaşında ? Ozan Güven Nereli ? Ozan Güven Eğitim Hayatı

19 Mayıs 1975 tarihinde Almanya da dünyaya gelen Ozan Güven, ilkokul eğitimini Almanya da tamamlamıştır. Asıl adı Ozan Muharrem Güven olan yakışıklı oyuncu Bulgar göçmeni bir ailenin en küçük çocuğudur. Ozan Güven henüz 7 yaşındayken babasını bir trafik kazası sonucu kaybettikten sonra Türkiye‘ye gelerek Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Modern Dans Bölümünden mezun olmuştur. Aynı zamanda İzmir Belediye Konservatuvarında oyunculuk dersleri almış olan Güven, Şahika Tekand Tiyatrosunda ilk deneyimini gerçekleştirdi. 

Daha sonra 1998 yılında rol aldığı Çiçeği Büyütmek dizisiyle televizyon ekranlarında yer edinmiş olan Ozan Güven, şu anda Star TV ekranlarında yayınlanan Babil dizisinde Egemen karakterini canlandırıyor. Ancak Ozan Güven akıllarda kalan en büyük başarısını Muhteşem Yüzyıl dizisinde kazanmıştır. Meryem Uzerli ile  karşılıklı oynadığı rollerle beğeni toplayan Ozan Güven, 175 boyunda ve boğa burcudur. 

Ünlü komedyen Cem Yılmaz ile sıkı dostluğu herkesin malumu… Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizinin baş rol oyuncusu Oktay Kaynarca ile de yakın arkadaş olan Ozan Güven, farklı karakterlerde canlandırdığı rollerle izleyiciyi kendisine hayran bırakıyor. Dostlukları, özel hayatı ve içinde bulunduğu yapımlarla magazin sayfalarında haber olan Ozan Güven asla polemiklerle anılmaz.

Ozan Güven Eşi ve Oğlu 

Pek çok dizi de rol alan Ozan Güven, 2005 yılında rol aldığı İkinci Bahar dizisinde tanıştığı yönetmen Türkan Derya ile dünya evine girdi. 2010 yılında geçinemediklerinden ötürü boşanan çiftin bu evliliklerinden Ali Ateş adında bir oğlu bulunmaktadır. 

Eşi Türkan Derya ile ayrılık kararı aldıktan sonra magazinde adını duymadığımız Ozan Güven o tarihten itibaren hiç evlenmemiştir. Tekrar evlenir mi? sorusunun yanıtını ise ilerleyen zamanlarda yaşayarak öğreneceğiz. 

Ozan Güven Alevi mi ?

Ozan Güven kendi inanç ya da etnik kökeni hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştır. Ancak ailesi Bulgaristan göçmeni bir ailedir. Bu açıdan baktığımızda bektaşi kültürüne yabancı olmadığını söyleyebiliriz. Kendisi polemiksiz bir hayat tarzını benimsemiş, yaşamını ifşa etmeyen karakterli bir sanatçı olmasından dolayı tüm kesimler tarafından sevilerek takip edilmektedir.

Ozan Güven Ödülleri

Pek çok dizi ve filmde rol alarak başarılı bir şekilde oyunculuk sergileyen Ozan Güven bu ana kadar üç ödüle layık görülmüştür. İlk ödülünü 2000 yılında Balalayka filmiyle alan Ozan Güven son ödülünü ise 2005 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü Bir İstanbul Masalı dizisinde almıştır. İşte, Ozan Güven Ödülleri…

2000 Yılında 22. SİYAD Türk Sineması Ödülleri – Umut Veren Genç Erkek Oyuncu – Balalayka2003 Yılında 10. ÇASOD Oyuncu Ödülleri – Jüri Özel Ödülü – 92005 Yılında 1. Beyaz İnci TV Ödülleri – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu – Bir İstanbul Masalı

Rol Aldığı Diziler ve Filmler 

1998 yılında dizi hayatına adım atan Ozan Güven ilk Çiçeği Büyütmek dizisi ile adını televizyon ekranlarında duyurmayı başarmıştır. Asıl başarısını Aslı ile Kerem dizisiyle yakalayan başarılı oyuncu, Cem Yılmaz’ın pek çok filminde başarılı bir şekilde rol almıştır. Bir çok dizi projesi dışında, Cem Yılmaz imzalı bir çok filmin oyuncuları içerisinde de kendine yer bulmuştur. İkinci Bahar dizisinin, Türkan Şoray’lı Şener Şen’li kadrosunda oyunculuğuyla öne çıkan Güven, en önemli çıkışlarını Cem Yılmaz filmleri ve Muhteşem Yüzyıl dizisinde Damat Rüstem Paşa karakteriyle yapmıştır.

YouTube video

Osmanlı döneminin en güçlü ve tartışılan vezirlerinden Damat Rüstem Paşa karakterini canlandıran Ozan Güven, bugünlerde ise yeni bir yapım olan Babil dizisinin kadrosunda rol alıyor. İşte, Ozan Güven’in rol aldığı diğer dizi ve filmler… 

Ocak 2020 yılında da Devam Eden Babil Dizisi 2019 Yılında Karakomik Filmler Filmi2018 Yılında Jet Sosyete Dizisi2017 Yılında İklim Meselesi Dizisi2017 Yılında Fi Dizisi2017 Yılında Arif V 216 Filmi2015 Yılında Annemin Yarası Filmi2014 Yılında Pek Yakında Filmi2012 Yılında Koyu Kırmızı Dizisi2012 ile 2013 Yılında Muhteşem Yüzyıl Dizisi2010 Yılında Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan Dizisi2010 Yılında Anneannem Filmi2010 Yılında Arka Sokaklar 5. Sezon Dizisi2009 Yılında Yahşi Batı Filmi2009 Yılında Ejder Kapanı Filmi2009 Yılında Arthur: Maltazar’ın İntikamı Filmi (Animasyon Seslendirme)2008 Yılında Mavi Fil Filmi2008 Yılında 2009 – Canım Ailem Dizisi2008 Yılında AROG Filmi2006 Yılında Hırsız Polis Dizisi2003 Yılında Yazı Tura Filmi2003 Yılında GORA Filmi2003 Yılında Bir İstanbul Masalı Dizisi2002 Yılında Koçum Benim Dizisi2002 Yılında Bana Abi De Dizisi2002 Yılında Aslı ile Kerem Dizisi2002 Yılında 9 (Dokuz) Filmi2001 Yılında Dünya Varmış Dizisi2000 Yılında Yıldız Tepe Filmi2000 Yılında Balalayka Filmi1999 Yılında 5 Maymun Çetesi  Dizisi1998 Yılında İkinci Bahar Dizisi1998 Yılında Çiçeği Büyütmek Dizisi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!