featured

Scottish Kedi Özellikleri Nelerdir | Scottish Fold Eğitimi Nasıl Yapılmalı? Scottish Cinsi Kedi Sahiplenmeli mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Scottish kedi özellikleri ve sevimliliği ile birçok insanın beslemek için adeta yarıştığı hayvanlar arasında yer almaktadır. Sevimli görünüşleri ile dikkat çeken bu canlar sıcakkanlı oldukları içinde rahatlıkla her ortamda zorlanmadan bakılabiliyor. Ancak bu noktada bu cinsin özellikleri ve bakımına dair birçok detayın kapsamlı olarak bilinmesi gerekiyor. Peki, Scottish kedi özellikleri nelerdir? Scottish fold eğitimi için neler yapılabilir? Gelin, birlikte yanıtlayalım.

Scottish Kedi Özellikleri ve Bakımı

Scottish kedi özellikleri ve bakımı aslında oldukça kolaydır. Ülkemizde de oldukça popüler olan bu hayvan türü aslında genetik mutasyonla elde edildiği için tartışmalara yol açar. Ancak küçük kıvrık kulakları ile ünlenen bu sevimli kedilere karşı durabilmek oldukça zordur.

Annesinin British olduğu düşünülen bu kedilerin, babasının cinsinin ne olduğu konusunda herhangi bir fikir ortaya atılamamıştır. Kısa tüyleri ve kıvrık kulakları bulunan bu kediler tekir, tekir-beyaz, duman, portakal gibi renk türleri bulunmaktadır. Aynı zamanda Scottish kedi özellikleri arasında bulunan gözleri bakır, kehribar, altın gibi renklerde olmaktadır. İri gözlü olan bu kediler, yuvarlak kafa yapıları ile oldukça sevimli görünmektedir. Scottish kedi özellikleri konusunda değinilmesi gereken bir diğer konu karakteridir. İnsan canlısı bu hayvan özellikle çocuklu evler için en uygun cinstir.

Çünkü çocuklarla iletişim oldukça kuvvetlidir. Çok sakin ve uykucu hayvanlar oldukları için gün içerisinde sahiplerini bunaltmayacaklardır. Yaramaz olmayan bu kediler, her kedi türü gibi elbette oynamayı çok sever. En çok sevdiği oyun ise genelde ip yumağı ile olanlardır. Scottish kedi özellikleri bakımından çok enerjik olmamakta, ev eşyalarına zarar vermemekte ve saldırgan tavırlarda bulunmamaktadır.

1- Scottish Kedi Bakımı Nasıl Yapılmalı? Scottish Kedi Nasıl Bakılır?

Scottish kedi özellikleri hakkında genel bilgiler verdikten sonra detaylara geçebiliriz. Scottish kedi nasıl bakılır? Scottish kedileri bilindiği üzere genetik yapıları sebebiyle kıvrık ve küçük kulaklara sahiptir. Bu kulakları onların zaman zaman hasta olmalarına neden olabileceği için düzenli olarak kulak bakımının yapılması gereklidir.

Bu nedenle belirli aralıklarla kulak bakımı için kedinin, belirli aralıklarla veterinere götürülmesi gerekecektir. Gözlerinde dönem dönem enfeksiyonlar oluşabileceğinden, göz bakımına da önem verilmelidir. Gözlerinden irin ya da akıntı geldiği fark edilirse, mutlaka kedinin bir veterinere götürülmesi gerekecektir. Bu hayvan özel bir ırk olduğu için sağlığı için Premium mamalar tüketmesi lazımdır. Yemek konusunda problemleri olan Scottish kedi özellikleri bakımından beğenmediği bir mamayı aç olsa da yemeyecektir.

Premium kedi maması çeşitleri için buraya göz atabilirsiniz.

Su ile arası kötü olan bu kedinin gerekli durumlarda yıkanması önerilmektedir. Sık yıkanmaları fazla hasta olmalarına neden olabilir. Bu kedilerin tırnakları uzadıkça içe doğru kıvrıldığı için kendileri için bir risk oluşturmaktadır. Kedilerin tırnak bakımı da sık sık yapılmalı ve mutlaka kontrol edilmelidir. Diğer kedilerde olduğu gibi Scottish fold kedilerinde aşıları zamanında ve eksiksiz olarak yaptırılmalıdır.  Scottish kedi bakımı konusunda en önemli detaylar bunlardır.

2- Scottish Kedi Tüy Döker mi?

Scottish kedi tüy döker mi? Scottish kedi özellikleri esnasında bu kedinin kısa tüylerinin var olduğunu belirtmiştik. Kısa tüyleri olduğu için bu kedilerin daha az tüy döktüğünü söyleyebilmek mümkündür. Tüy dökmesinin minimum düzeye indirgenmesi için ise haftada 2 ya da 3 kez özel tarağı ile tüylerinin taranması gerekecektir. Bu kedilerin belirli dönemlerde tüy dökmesi artış gösterebilir. Tüy konusunda hassassanız, tüy dökmeyen kedi cinsleri nelerdir yazımıza göz atabilirsiniz.

3- Scottish Fold Kaç Yıl Yaşar? Sık Rastlanan Scottish Fold Hastalıkları Nelerdir?

Scottish kedi özellikleri kadar, Scottish fold kaç yıl yaşar konusu da sık araştırılan detaylar arasındadır. Bu sevimli kediler, sağlıklı bir ortamda büyütüldüğü takdirde ortalama 12-17 yıl yaşayabileceklerdir. Genetik mutasyonları sebebiyle sık hastalandıkları bilinen bu kedilerin yaşam ömrü diğer kedilere oranla daha kısadır.

Scottish kedi özellikleri arasında gösterilen kıvrık kulakları bazı dönemler onlar için acı verici olabilir. Bu kulaklar tüm vücudun eklem yapısını olumsuz etkileyebildiği için kedilerde yılın büyük bir kısmında artrit dediğimiz acılı eklem hastalığı gelişebilmektedir. Bunun dışında bu kedilerde kulak ve göz enfeksiyonları ile de sıkça karşılaşılmaktadır.

4- Scottish Kedi Özellikleri | Scottish Fold Eğitimi Nasıl Yapılır?

Scottish kedi özellikleri yukarıda da belirtildiği gibi bir hayli fazladır. Bu kapsamda oldukça zeki olan Scottish fold eğitimi, çok kısa bir sürede başarı ile sonuçlanabilir. Ancak bir kedinin eğitimi tutum ve yaklaşımı doğrultusunda yapılması gerektiğinden bu konuda veterinerden bilgi alınması gerekecektir. Scottish fold eğitimi konusunda genel bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

5- Scottish Fold Psikolojisi Nasıl? Scottish Fold Sahiplenme Yapılmalı mı?

Scottish fold psikolojisi bakımından herhangi bir sorun çıkarmayacaktır. Gayet sakin ve sevecen bu hayvanda yalnızlık korkusu yoktur. Bu nedenle evde yalnız bırakıldığında yüksek sesle miyavlama, ağlama gibi durumların yaşanması söz konusu olamayacaktır. Scottish kedi özellikleri gereği, ev ortamını seven ve günün büyük bir kısmını tembellikle geçiren bir kedidir. Bu kapsamda Scottish kedi sahiplenme konusunda tereddüt yaşamaması gereken ırklardan bir tanesidir.

6- Scottish Kedi Yavru iken mi Alınmalı?

Scottish kedi yavru iken alındığında aile ile daha iyi bir iletişim kuracaktır. Scottish kedi özellikleri göz önünde bulundurulduğunda, bu kedilerin sahiplenildikten sonra sorun çıkarmayacağı rahatlıkla söylenebilecektir. Ancak küçük yaşta iken sahiplendiğinde bulunduğu aileyi daha iyi bir şekilde benimseyebilecektir. İlerleyen dönemlerde eve alışmakta bir süre problem yaşaması, gayet olağandır.

7- Scottish Cinsi Kedi Fiyatları | Scottish Fold Fiyat Bilgisi Nedir?

Scottish kedi özellikleri ile ilgili birçok bilgi içeriğine yer verdik. Scottish kedi özellikleri bu denli fazla olduğu için bu canlar, binlerce kişi tarafından satın alınmak ya da sahiplenilmek istiyor. Bu kedi ırkı, değerli bir ırk olduğu için barınak ya da diğer ortamlardan sahiplenmek neredeyse imkansızdır.

Bu nedenle Scottish cinsi kedi bakımını üstlenmek için belirli bir bütçeyi de gözden çıkarmak gerekiyor. Scottish cinsi kedi fiyatları normal standartlarda 900 ila 5000 TL aralığında değişiklik göstermektedir. Bu kedinin özellikle altın rengi az bulunduğu için oldukça değerlidir. Bu nedenle altın Scottish fold fiyat içeriğinin çok daha fazla olduğu bilinmelidir.

8- Scottish Cinsi Kedi İçin Hangi İsim Konmalı? Popüler Scottish Kedi İsimleri Nelerdir?

Scottish kedi özellikleri ile sahip olmak isteyebileceğiniz bir kedi türü olacaktır. Scottish cinsi kedi için koyabileceğiniz yüzlerce isim seçeneği vardır. Dilerseniz popüler, dilerseniz hoşunuza giden sevimli bir ismi kediniz için tercih edebilirsiniz. Popüler Scottish kedi isimleri ise şöyle;

https://www.youtube.com/watch?v=n4zOBzaFvdcHera,Lola,Mia,Mars,Shila,Eftalya,Dark,Hades,Şanslı,Dark

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!