Seboreik Dermatit Ne İyi Gelir | Seboreik Dermatit Nasıl Kurtulurum?

Seboreik Dermatit Ne İyi Gelir | Seboreik Dermatit Nasıl Kurtulurum?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seboreik dermatit ne iyi gelir? Seboreik dermatit kendi kendine geçer mi? Seboreik dermatit nasıl kurtulurum? Seboreik dermatit bulaşıcı mı? Bu yazımızda seboreik dermatite ne iyi gelir, seboreik dermatitten nasıl kurtulurum soruları için çözüm önerilerini sunacağız…

Seboreik Dermatit Ne İyi Gelir? Seboreik Dermatit Nasıl Geçer?

Seboreik dermatit olanlar ‘’Seboreik dermatit ne iyi gelir, seboreik dermatit nasıl kurtulurum?’’ soruları sıklıkla soruluyor. Çünkü bu cilt hastalığının kesin bir tedavisi bulunmuyor. Zaman zaman geçen, zaman zaman alevlenen seboreik dermatit hem bebeklerde, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebiliyor.

Yüzde ve saçta kabuklanmaya, kepeklenmeye ve pul pul dökülmeye neden olan seboreik dermatit ne iyi gelir sizler için sıraladık. İşte, seboreik dermatitten nasıl kurtulurum sorusunun cevapları…

1- Seboreik Dermatit Kremleri Kullanmak

Seboreik dermatit ne iyi gelir merak ediyorsanız; yapmanız ilk gereken bir cilt doktoruna yani dermatoloğa gitmek. Eğer saçınızda ya da cildinizde kepeklenme, pul pul dökülme ve kabuklanma varsa seboreik dermatit olabilirsiniz ve bunun için gerekli kremler yalnızca doktor kontrolünde kullanılmalı.

Çünkü seboreik dermatit kremleri kortizon içeriklidir ve doktor reçete etmeden; bilinçsiz kullanılmamalıdır. Genel olarak dermatologlar yüz bölgesindeki seboreik dermatit için hafif kortizonlu kremler, vücuttaki seboreik dermatit için de orta ya da yüksek kortizonlu kremler önermektedir.

Seboreik Dermatit Ne İyi Gelir | Seboreik Dermatit Nasıl Kurtulurum?

2- Seboreik Dermatit Şampuanları Kullanmak

Seboreik dermatit olanların en çok fayda gördüğü çözümlerden biri de; seboreik dermatit şampuanlarıdır. Seboreik dermatit şampuanları da mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Çünkü cilt sorununun şiddetine göre doktorlar tarafından dönüşümlü olarak farklı seboreik dermatit şampuanları reçete edilebilir.

Daha ayrıntılı bilgi için: En İyi 20 Seboreik Dermatit Şampuanları Listesi | Seboreik Dermatit Tedavisinde Kullanılan Şampuanlar

3- Kişisel Hijyene dikkat Etmek

Seboreik dermatitten nasıl kurtulurum diyorsanız aslında ilk yapmanız gereken; kişisel bakımınıza dikkat etmek ve daha sonrasında doktorun tavsiyelerine uymak. Çünkü bu cilt hastalığında hijyen oldukça önemlidir. Dolayısı ile sıklıkla yıkanılması ve daima temiz olunması tavsiye edilir.

4- Sentetik Kumaşlı Giysiler Tercih Edilmemelidir

Yalnızca seboreik dermatit olanlar için değil; herhangi bir cilt hastalığı olmayanlar için de sentetik kumaşlı giysiler giyilmesi tavsiye edilmez. Çünkü sentetik kumaşlar cildin hava almasını önler, terlemeye ve sürtünmeye neden olur. Bu da cildin hasar almasına yol açar. Dolayısıyla seboreik dermatit ne iyi gelir araştırıyorsanız; kıyafet seçimlerinize de dikkat etmeniz önerilir.

5- Sağlıklı ve Dengeli Beslenmek

Seboreik dermatit ve beslenme ile ilgili direkt olarak kesin bir bağ yoktur ancak çoğu vakada, bu ikisi arasında bir ilişki olduğu saptanmıştır. Dolayısı ile seboreik dermatit olanların sağlıklı ve dengeli beslenmeleri önerilmektedir. Eğer seboreik dermatit ne iyi gelir araştırıyorsanız; yağlı, hazır ve paketli gıdaların tüketimini azaltmalı ve mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz.

Seboreik Dermatit Ne İyi Gelir | Seboreik Dermatit Nasıl Kurtulurum?

6- Uyku Düzeni Oluşturmak ve Uykusuz Kalmamak

Seboreik dermatit zaman zaman alevlenen, zaman zaman da etkisini azaltan bir cilt hastalığıdır. Uykusuzluk sorunu yaşayan kişilerde seboreik dermatit rahatsızlığının alevlendiği çoğunlukla görülmektedir. Bu nedenle seboreik dermatit hastaları uykularını almalı, uykusuz kalmamalı ve uyku düzenlerini oluşturarak kaliteli uyku uyumalıdır.

7- Cilde Uygun Olmayan Kozmetik Ürünleri Kullanmamak

Seboreik dermatit ne iyi gelir konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta da; kişilerin cilt tiplerine uygun kozmetik ve bakım ürünlerini kullanmasıdır. Eğer cildinizde ya da yüzünüzde seboreik dermatit varsa, doktorunuzun önerdiği seboreik dermatit kremlerini ve losyonlarını kullanırken aynı zamanda cildinize uygun bakım ve kozmetik ürünleri kullanmayı tercih etmelisiniz.

8- UV Işınlarından Korunmak

Seboreik dermatitli ciltlerin bakımı oldukça önemlidir. Bu sebeple UV ışınlarından korunulması tavsiye edilir. UV ışınları zarar verici olduğundan özellikle yüzde seboreik dermatit ne iyi gelir araştıranlar; mutlaka UV ışınlarına karşı korunmak için güneş remi kullanmalıdır.

İlginizi Çekebilir: Doktorların Önerdiği En İyi Güneş Kremi Önerileri: En İyi Kremlerle Güneşten Korunun!

9- Sigara ve Alkol Kullanmamak

Tütün ve tütün ürünleri ile birlikte alkol de seboreik dermatit olanların, cilt sorunlarının artmasına ve bu cilt hastalığının alevlenmesine neden olabilir. Bu sebeple seboreik dermatit ne iyi gelir araştırıyorsanız ve sigara ile alkol kullanıyorsanız; bunları tamamen bırakmak veya azaltmak cilt sorununuzun azalmasını sağlayabilir.

10- Terlemekten Kaçınılmalıdır

Aşırı terlemek de seboreik dermatit hastaları için dezavantaj yaratır. Bu sebeple cildin hava almasını sağlayacak kıyafetler tercih edilmeli ve terlemekten kaçınılmalıdır.

11- Sağlıklı Yaşam Tarzı Benimsemek

Eğer cildinizde kaşıntı, pul pul dökülme, kabuklanma, saç derisinde kabuklanma ve kepeklenme yaşıyorsanız bunun nedeni seboreik dermatit olabilir. Eğer bu tanıyı aldıysanız doktorunuzun önerdiği seboreik dermatit şampuanları ve seboreik dermatit kremleri kullanarak büyük ölçüde fayda sağlayabilirsiniz.

Ancak cilt sağlığı kişinin yaşam tarzıyla doğrudan ilişkilidir. Bu sebeple seboreik dermatit hastalarının, bu cilt hastalığının etkilerini en az derecede yaşaması için sporuyla, beslenmesiyle sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemesi tavsiye edilir.

Seboreik Dermatit Ne İyi Gelir | Seboreik Dermatit Nasıl Kurtulurum?

12- Stresten Uzak Durmak

Seboreik dermatit ne iyi gelir yazımızın son maddesi de; stresten uzak durmak! Bilinene göre; seboreik dermatit olanların stresli dönemlerde hastalığı alevleniyor. Dolayısı ile seboreik dermatitten nasıl kurtulurum diyorsanız; stresten uzak durmalı ve stresini yönetmeyi öğrenmelisiniz.

Seboreik Dermatit İle İlgili Çok Sorulan Sorular…

Seboreik dermatit ne iyi gelir, seboreik dermatit nasıl kurtulurum gibi sorulara yanıt verdik. Yazımızın bu kısmında ise internette seboreik dermatit ile ilgili en çok cevabı merak edilen sorulara yer vereceğiz…

1- Seboreik Dermatit Nedir?

Seboreik dermatit nedir; cildin ya da kıllı derinin (saç, kaş vb) kızarmasına, kaşınmasına, kabuklanması ve pul pul dökülmesine neden olan bir cilt hastalığıdır. Çoğunlukla vücudun yağlı bölgelerinde ortaya çıkan bu cilt hastalığı kıllı bölgelerde de ortaya çıkabilir. Özellikle de saçta seboreik dermatit ne iyi gelir araştıran kişiler saçlarının sürekli kepekli görünümünden rahatsız olurlar.

2- Saçta Seboreik Dermatit Belirtileri Nelerdir?

Saçta seboreik dermatit belirtileri genel olarak şunlardır:

  • Kaşıntı
  • Saç derisinde kabuklanma
  • Saçta kepeklenme
  • Saç derisinde kızarıklık

Saçta seboreik dermatit ne iyi gelir araştırıyorsanız; bunun için özel olarak kullanılan şampuanlar var. Ancak bu şampuanların kullanımı, mutlaka tanı aldıktan sonra doktor kontrolünde olmalıdır. Çünkü her kepeklenme seboreik dermatit değildir.

3- Vücutta ve Yüzde Seboreik Dermatit Belirtileri Nelerdir?

Vücutta ve yüzde seboreik dermatit olabilir. Genellikle kulak arkasında, burun kenarlarında, göğüs ortasında, sırtın kıvrım bölgesinde, dış kulakta seboreik dermatit olabilir. Bunun belirtileri ise; kaşıntı, kabuklanma, güneş hassasiyetidir.

4- Seboreik Dermatit Kendi Kendine Geçer Mi?

Seboreik dermatit ne iyi gelir sıraladık… Peki, seboreik dermatit kendi kendine geçer mi? Seboreik dermatit ileri vakalarda tedaviyle iyileşme gösterir ancak çoğunlukla kendi kendine geçmez. İyileşme sonrası ataklarla tekrar  edebilen bu cilt hastalığı yapılan tedavilerle büyük oranda kontrol altına alınır.

Seboreik Dermatit Ne İyi Gelir | Seboreik Dermatit Nasıl Kurtulurum?

5- Yüzde Seboreik Dermatit Kremle Mi Geçer?

Çoğunlukla yüzde seboreik dermatit kremle geçer. Ancak kullanılan kremler kortizon (kortikosteroid) içeriklidir. Bu sebeple sadece doktor reçete ettiyse ve yalnızca doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır. Doktorların tedavi önerisine ek olarak Seboreik dermatit ne iyi gelir başlığımızdaki önerilerden yararlanabilirsiniz.

6- Seboreik Dermatit Kesin Çözüm Var Mı? Seboreik Dermatit Nasıl Temizlenir?

Seboreik dermatit kesin çözümü yoktur çünkü bu tamamen tedavi edilmeyen ancak büyük oranda kontrol altına alınan bir cilt hastalığıdır.

7- Seboreik Dermatit Bulaşıcı Mı?

Seboreik dermatit ne iyi gelir araştıranların en merak ettiği konulardan biri de; bu cilt hastalığının bulaşıcı olup olmadığıdır. Seboreik dermatit bulaşıcı değildir; yayılma özelliği göstermez.

8- Seboreik Dermatit Olan Ne Yememeli? Seboreik Dermatit Yasak Yiyecekler Nelerdir?

Seboreik dermatit ve beslenme arasında dolaylı da olsa ilişki olduğu düşülmektedir. Ve bazı yiyeceklerinde seboreik dermatiti azdırdığı düşülmektedir. Buğday ürünlerinin, süt ve süt ürünlerinin, yumurtanın, çileğin, mısırın, turunçgillerin, domatesin, çikolatanın ve deniz ürünlerinin sık tüketiminde bu cilt hastalığının alevlendiği düşünülmektedir.

Ayrıca seboreik dermatit olanların paketli gıdalardan, işlenmiş gıdalardan, şekerden, doymuş yağlardan uzak durması ve ev yapımı, doğal yiyecekler tüketmesi tavsiye edilmektedir.

Seboreik Dermatit Ne İyi Gelir | Seboreik Dermatit Nasıl Kurtulurum?

9- Seboreik Dermatit Olanlar Nasıl Beslenmeli?

Seboreik dermatit olanlar dengeli ve sağlıklı beslenmeli. Çünkü kötü beslenmenin, bu cilt hastalığını da kötüleştirdiğini gösteren vakalar vardır. Seboreik dermatit olanlar günlük olarak A, E, C vitamini, Omega 3 ve 6 almaya özen göstermelidir.

10- Seboreik Dermatit Vitamin Eksikliğinden Olur Mu?

Seboreik dermatit vitamin eksikliğinden alevlenebilir. Bu hastalığa sahip kişilerin B6, Çinko ve Biotin seviyeleri normal değerde olmalıdır.

11- Seboreik Dermatit Saç Dökülmesi Yapar Mı?

Seboreik dermatit saç dökülmesi yapabilir. Eğer seboreik dermatit şiddetliyse ve saç diplerinde uzun süre kalırsa; saç köklerinin beslenmesine engel olur ve saçın dökülmesi söz konusu olabilir.

12- Seboreik Dermatit Hangi Krem?

Seboreik dermatit kremleri yalnzca doktor tarafından reçete edilir. Çünkü her vakada bu cilt hastalığının şiddeti farklıdır ve doktorlar da vakanın durumuna göre kortizonlu krem reçete ederler.

13- Seboreik Dermatit Nasıl Geçer Evde?

Seboreik dermatit tedavisi doktorların önerdiği şekilde yapılmalıdır. Eğer doktor tedavisine ek olarak doğal çözüm yolları arıyorsanız, kapsamlı bilgi için Seboreik Dermatit Nasıl Geçer Evde Neler Yapılabilir yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!