featured

Seyahat Etmek İsteyenler için Popüler Destinasyonlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farklı ülke ve şehirlerin gerek tarihi gerekse doğal güzelliklerini yakından görmek isteyen gezginler için yeni rotalar keşfetmek oldukça önemlidir. Unutulmaz anılar biriktirmek isteyen seyahat tutkunları için farklı adresleri deneyimlemek büyük bir keyiftir. Doğanın, tarihin, lezzetlerin ve kültürel zenginliklerin eşlik ettiği rotalar gezginler için paha biçilemez güzellikler arasında yer alır.

Pegasus’un uçak bileti fırsatlarından yararlanmak isteyen gezi tutkunları için seyahat etmek oldukça ekonomik! Peki, mutlaka görülmesi gereken popüler destinasyonlar hangileridir? Sen de rotana uygun uçak bileti ara, yeni yerler keşfetmenin tadını çıkar! İşte, gezmeyi sevenleri kendisine hayran bırakacak popüler destinasyonlar ve detayları…

Mutlaka Gezilmesi Gereken Popüler Destinasyonlar

Yurt içinde ve yurt dışında gezilip görülmesi gereken ve gezginleri kendisine hayran bırakan birçok lokasyon bulunur. İşte, rotasını nereye çevireceğine karar veremeyen gezginlerin mutlaka gezilmesi gereken yurt içi ve yurt dışı başlıca popüler lokasyonlar… 1. Amsterdam:

Hollanda’nın merkezinde konumlanan Amsterdam, gezginler tarafından yoğun ilgi gören bir Avrupa şehridir. Su kanalları ve hafızalara kazınan kırmızı tuğla evleriyle ilgi odağı olmayı başaran şehir,  kültürel zenginlikleriyle de gezginlerin mutlaka görmesi gereken adreslerden biridir. Eğlenceli festivalleri ve renkli gece hayatıyla, seyahat tutkunlarına unutulmaz bir deneyim vadeden şehir, yılın her mevsiminde birçok turiste ev sahipliği yapar. Amsterdam’a seyahat edecek gezginlerin gezmesi gereken başlıca adresleri; Dam Square (Dam Meydanı), Rijksmuseum (Rijks Müzesi), Van Gogh Müzesi, Begijnhof, Oude Kerk (Eski Kilise) ve Vondelpark olarak sıralamak mümkün.

2. İstanbul:

Yurt içinden ve yurt dışından birçok turistin ziyaret akınına uğrayan rüya şehir İstanbul, mutlaka görülmesi gereken popüler destinasyonlardan biridir. Şarkılara, şiirlere ve romanlara konu olan şehir; doğası, tarihi yapısı ve kültürel güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakmayı başarır. Köklü bir tarihe sahip olan şehir, turistik birçok lokasyona sahip olması yönüyle de gezginlerin tercih sebebi olur. Herkesin bütçesine uygun farklı konaklama seçeneklerine sahip olan şehir, kimilerine göre dünyanın başkenti konumundadır. Farklı kültürlerin kesişim noktası olarak anılan İstanbul, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı şehirlerinden biridir. İstanbul’a seyahat edecek gezginlerin mutlaka gezmesi gereken adresleri; Tarihi Yarımada, Taksim-İstiklal Caddesi, Galata Kulesi, Kız Kulesi, Mısır Çarşısı, İstanbul Boğazı, Gülhane Parkı, Rumeli Hisarı, Çamlıca Tepesi ve Emirgan Korusu olacak şekilde sıralamak mümkün. Birçok cami, çarşı, hamam ve müzeye sahip olan İstanbul, unutulmaz bir gezi deneyimi yaşayanlar için ideal bir lokasyon.

3. Milano:

Modern şehirler arasında yer alan Milano, tarihi birikimiyle görenleri büyüler. Sanat, turizm, moda, ticaret, tasarım ve gösteri dünyasının başkenti olan şehir, yılın her döneminde yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapar. Modern yapıları ve tarihiyle gözde şehirler arasında yer almayı başaran Milano, moda denilince akla gelen ilk şehirlerden biridir. Birbirinden ünlü tasarımcıların bulunduğu Milano, alışveriş tutkunları için de benzersiz bir şehir. Festivalleriyle de bilinen şehir, yılın her döneminde eğlenceli etkinlikleriyle misafirlerine unutulmaz deneyimler yaşatır. Milano’ya giden gezginlerin mutlaka gezmesi gereken başlıca adresleri; Duomo Katedrali, Galleria Vittorio Emanuele II, Santa Maria delle Grazie Bazilikası, La Scala Opera Binası ve Sforzesco Şatosu olarak sıralamak mümkün.

4. İzmir:

Turistik merkezleriyle gezginlerin vazgeçilmez adreslerinden biri olmayı başaran İzmir, özellikle yaz turizminin hareketli olduğu şehirlerden biridir. Türkiye’nin en modern şehirleri arasında yer alan şehir, Ege’nin İncisi olarak da tanınır. Köklü bir tarihe sahip olan şehir, Türkiye’nin en büyük üçüncü şehridir. Sadece yaz turizmi için değil; fuar, iş gezisi, tarihi ya da kültürel güzellikleri deneyimlemek için de gidilebilecek olan şehir yılın her mevsiminde ilgi görmeye devam eder. İzmir’e seyahat edecek gezginlerin mutlaka görmesi gereken başlıca lokasyonları; Saat Kulesi, Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Kordon ve Çeşme olarak sıralayabiliriz.

5. Londra: 

İngiltere’nin ve aynı zaman Birleşik Krallık’ın başkenti olan Londra, tarih boyunca dünyanın en önemli şehirlerinden biri olmayı başarır. Avrupa’nın en kalabalık şehirleri arasında yer alan Londra, aynı zamanda dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden biri olarak da anılır. Ilıman okyanus ikliminin hakim olduğu şehirde yılın her mevsiminde yağmurlar görülür. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında güneşe kavuşan şehir, diğer aylarda yağmur yağmasa bile kapalı bir havaya sahiptir. Londra’ya seyahat edecek gezginlerin mutlaka görmesi gereken başlıca lokasyonlar şunlardır; Big Ben, British Museum, Westminster Sarayı, Hyde Park, Buckingham Sarayı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!