sinan-engin-oynadigi-takimlar

Sinan Engin Oynadığı Takımlar Hangileri? Sinan Engin Kimdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Futbol yorumcusu olarak ekranlarda boy gösteren eski futbolcu Sinan Engin oynadığı takımlar konusunda merak uyandırıyor. Televizyon kanalında futbol yorumcusu olarak kariyerine devam eden Sinan Engin’in hem kariyerinde kim olduğu hem de kişisel hayatında Sinan Engin kimdir merak ediliyor.

Kronolojik Sırada Sinan Engin Oynadığı Takımlar!

Sinan Engin oynadığı takımlar konusuyla oldukça dikkat çekiyor. Kulüp ile kariyerine başlayan Sinan Engin oynadığı takımlar ile Milli Takım’da oynama şansını yakalamıştır. Kronolojik sırada ele alınacaksa Sinan Engin oynadığı takımlar:

sinan-engin-oynadigi-takimlar
Sinan Engin Oynadığı Takımlar

Sinan Engin’in Kulüp Kariyeri

Sinan Engin oynadığı takımlar arasında ilk takım olan Beşiktaş’a 1974 yılında başladı. İlk kariyerine Beşiktaş’ın altyapısında başlayan Sinan Engin yedi yıl altyapıda yer almıştır. Yedi yıllık altyapı kariyeri 1982 yılında Beşiktaş A takımına yükselmesiyle son bulmuştur.

Sinan Engin oynadığı takımlar içinde Beşiktaş’ta 11 Eylül 1982 yılında Beşiktaş- Antalyaspor ligi maçıyla kariyerinin ilk maçını yapmıştır. 1985 ve 1986 sezonunda ligdeki ilk gollerini atan Sinan Engin kariyerinin ilk ve tek şampiyonluğunu yaşamıştır. Bu sezonda Donanma Kupası ile Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanıldı.

Sinan Engin en başarılı performansını bir sonraki sezonda gösterdi. Teknik direktörlük görevi yapan Milos Milutinovic tarafından 34 lig maçında oynatılan Sinan Engin ligi sekiz gol ile tamamladı. Sinan Engin, Beşiktaş formasını Şampiyon Kulüpler Kupası’nın çeyrek finalinde de giydi. FK Dinamo Kyivle oynanan iki maçta sahaya ilk 11 arasında çıktı.

1987 senesinde takımın başına geçen Gordon Milne Sinan Engin’e daha az şans tanıdı. 1989- 90 sezonu başında bir lig maçında şans tanıdı daha sonra Engin’i 2. Lig ekibi olan Kuşadasıspor’a kiraladı. Sinan Engin oynadığı takımlar arasında yer alan Kuşadasıspor’da çıktığı 13 maçta 6 gol attı.

Sonraki Yıllarda Sinan Engin Oynadığı Takımlar

sinan-engin-oynadigi-takimlar

1989 senesine kadar Beşiktaş’ta forma giyen Sinan Engin 1990 yılında Beşiktaş’tan ayrıldı. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra Süper Lig’de 1990 Adana Demirspor, Sarıyer ve MKE Ankaragücü takımlarında oynadı.

99-91 sezonunda Ankaragücüyle Türkiye Kupası finaline yükselme fırsatı yakaladı ancak kupayı kazanamadılar. Başbakanlık Kupası’nda Sinan Engin’in 90 dakika forma giydiği maçın sonunda Trabzonspor’u yendiler. Böylece kupanın sahibi oldular. 91-92 sezonunda ise Ankaragücü formasıyla bir sezonda 12 gol attı. Sinan Engin oynadığı takımlar arasında toplam 12 gol ile kendi rekorunu kırdı. 1994 yılında ise 30 yaşındayken Sarıyer formasıyla futbolu bıraktı.

Sinan Engin’in Millî Takım Kariyeri

1982-1983 yıllarında 12 kez Türkiye U-18, 1985 senesinde ise Türkiye U-21 Türk millî takım formasını giymiştir.

sinan-engin-oynadigi-takimlar

Sinan Engin’in Menajerlik ve Teknik Direktörlük Kariyeri

Aktif futbolculuk hayatı sonrasında sırasıyla Kuşadasıspor, Boluspor ve Ankaraspor’da görev yapmıştır. 2001 yılının Ocak ayında Beşiktaş menarjerliğine Sinan Engin getirilmiştir. Beşiktaş’ın 100. Yılını kutladığı 2002- 2003 sezonunda kazandığı şampiyonluğun mimarlarından oldu.

2004 senesinde Alaattin Çakıcı’yla olduğu öne sürülen telefon konuşmaları nedeniyle kulüp ile ilişkisi kesildi. 2007- 2008 sezon başında başkan Yıldırım Demirören’in yaptığı teklifle futbol takım menajeri görevinin başına geçti. 2008- 2009 sezonu sürerken Ertuğrul Sağlam’ın yerine Mustafa Denizli’nin göreve gelmesi sebebiyle takımdan ayrıldı.

Kariyeri Dışında Özel Hayatında Sinan Engin Kimdir?

Sinan Engin oynadığı takımlar dışında renkli kişiliği sayesinde özel hayatı da merak ediliyor. Sinan Engin doğum tarihi olarak 4 Kasım 1964 dünyaya gelmiştir. Sinan Engin Trabzon’un neresinden diye bakıldığında ortaya çıkan yanıt doğum yerinin Maçka olduğunu gösterecektir.

Şu anki dış görünüşü sebebiyle Sinan Engin gençliği ve gençlik fotoğrafları da bir diğer Sinan Engin kimdir kapsamında merak edilen konudur. Sinan Engin mevki olarak gençliğinde hep sol açık mevkide forma giyen bir futbolcudur.

Sinan Engin kimdir diye detaylı bir inceleme yapıldığında özel hayatına dair çarpıcı bilgilere ulaşılabilir. Sinan Engin 1990 yılında eski eşleri ile gündeme gelen ünlü şarkıcı Seda Sayan ile evlenmiştir. Seda Sayan eşleri arasında yer alan Sinan Enginle 30 Ağustos 1990 doğumlu Oğulcan Engin isimli bir çocukları olmuştur. 1995 yılında sona eren bu evlilik ile Sinan Engin de Seda Sayan eski eşleri listesine dahil olmuştur.

sinan-engin-oynadigi-takimlar
Sinan Engin Kimdir?

Sinan Engin 1997 yılında ikinci evliliğini Ayşe Karasu ile gerçekleştirmiştir. Ayşe Karasu Engin ile beraberliğinden 1998 doğumlu Elif adında bir kızları olmuştur. Bu çiftin evliliği hala daha devam etmektedir.

Sinan Engin kimdir araştırmasında Engin’in birçok sinema filmi ve televizyon dizilerinde de yer aldığı görülür. Sinan Engin oynadığı takımlar ile futbol kariyerini geliştirirken özel hayatında da oyunculuk performansı sergilemiştir.

Daha sonra futbol kariyeriyle ilişkili olan bir programda Sinan Engin futbol yorumcusu olarak görev üstlenmiştir. 2012 senesinden bu yana futbol camiasında yer alan kişiler ile bu programda futbol yorumculuğu yapmaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=UQMONioraTY

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!