Bir Yeryüzü Cenneti
Bir Yeryüzü Cenneti "Singapur Gardens by the Bay"...

Bir Yeryüzü Cenneti Singapur Gardens by the Bay

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu Asya’nın en fazla turist çeken rotasyonları arasında yer alan Singapur’un, en çok ziyaret edilen turistik noktalarından biri olan “Singapur Gardens by the Bay“, eşsiz bir park olarak dikkat çekiyor. İçerisinde dünyanın en büyük cam serası olan Flower Dome’u da barındıran bu benzersiz şehir parkı hakkında merak edilenleri sizler için bir araya getirdik…

Singapur’un Gözde Mekanı Singapur Gardens by the Bay

Singapur’un şehir merkezinde yer alan Gardens by the Bay, 101 hektar üzerine kurulu olan, Bay Central Garden, Bay South Garden ve Bay East Garden olmak üzere üç ayrı bahçeden oluşan mükemmel bir park alanıdır.

Bu benzersiz park, Singapur’un en önde gelen turistik noktaları arasında yer alır.

YouTube video

Zıtlıkların birbiri ile mükemmel uyumunun sembolü olan Singapur, bir tarafta modern gökdelenlere ev sahipliği yaparken, diğer yanda ise yemyeşil şehir parklarını barındırır. Bu haliyle modern şehir tasarımını yeşil bir doku ile buluşturan Singapur’un gözde mekanı Gardens by the Bay, “Bitkiler ve Gezegenler” ile “Bitkiler ve İnsanlar” isimli iki ana tema üzerinde kuruludur.

Gardens by the Bay'ın En Gözde Kısımları
Gardens by the Bay’ın En Gözde Kısımları

Gardens by the Bay’ın En Gözde Kısımları

Bay South Garden, Bay Central Garden ve Bay East Garden isimli üç bahçeden meydana gelen Gardens by the Bay’ın en sevilen kısımları ise Bay South Garden’da yer alan “Flower Dome”, “Cloud Forest” ve devasa süper ağaçlardan oluşan “Supertrees” bölümleridir. Şimdi bu bölümlere daha yakından bakalım.

Singapur Gardens by the Bay Flower Dome
Singapur Gardens by the Bay Flower Dome

Singapur Gardens by the Bay Flower Dome

Singapur‘un ulusal çiçeği Vanda Miss Joaquim isimli orkidenin esin kaynağı olduğu Flower Dome, devasa bir camekan içerisinde ve 1.300 metrekarelik alanda hem Akdeniz hem de tropikal iklimlerden getirilmiş binlerce farklı çeşit bitki ve ağaç türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bay South Garden’da bulunan Flower Dome, aynı zamanda dünyanın en büyük cam bahçesi (fanus) olarak Guinness Rekorlar Kitabına da girmiştir.

Singapur Gardens by the Bay Cloud Forest
Singapur Gardens by the Bay Cloud Forest

Singapur Gardens by the Bay Cloud Forest

Bay South Garden’in bir diğer kısmı olan Cloud Forest ise karadan iki bin metre yüksekliğe sahip ve ağırlıklı olarak Güney ve Orta Amerika ile Güneydoğu Asya bitkilerine ev sahipliği yapar. Cloud Forest’in en büyüleyici kısmı ise, insan eli ile yapılan en yüksek şelaleyi (35 metre yüksekliğinde)  içinde barındırıyor olmasıdır.

Singapur Gardens by the Bay Supertrees
Singapur Gardens by the Bay Supertrees

Singapur Gardens by the Bay Supertrees

Supertrees yani Süper Ağaçlar da yine parkın Bay South Garden bölümünde yer alır. İnsan yapımı olan bu ağaçlar, hem görsel açıdan eşsizdir hem de bir çok önemli sürdürülebilirlik görevini yerine getirir.

Açık havada yer alan bu süper ağaçların yükseklikleri ise 25 ile 50 metre arasında değişir. Bu bölümde yer alan ağaçlar güneş ışığını toplayarak Gardens by the Bay‘in aydınlatılmasını sağlarlar. Yine bu ağaçlar huni şeklindeki tepe kısımları ile aynı zamanda yağmur suyunu da toplarlar. Toplanan bu yağmur suları ise hem bahçelerin sulanması hem de Cloud Forest’te bulunan şelale için kullanılır.

Hava karardığında ise bu kez süper ağaçlar özel olarak aydınlatılır ve yer aldıkları alanda 19.45 ile 20.45 saatleri arasında müzik ve ışık şovları düzenlenir.

Kendi Ekosistemi Olan Yapay Bir Park Gardens by the Bay
Kendi Ekosistemi Olan Yapay Bir Park Gardens by the Bay

Kendi Ekosistemi Olan Yapay Bir Park Gardens by the Bay

Tamamen kendi kendine yetme ve sürdürülebilirlik üzerine kurulu olan “Gardens by the Bay”, gerek ziyaretçilerine sunduğu eşsiz gezi alanları ve gerekse de ücretsiz olarak girilebilen açık hava parkında yer alan dinlenme ve piknik imkanları ile Singapur’un en çok ziyaretçi çeken turistik noktaları arasında en başta gelir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!