Sinüs lifting nedir
Sinüs lifting nedir

Sinüs lifting nedir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sin s lifting ü implant tedavisini destekleyici bir uygulama olarak bilinmektedir. Üst çene kemiğine implant yerleştirilebilmesi için burada yeterli kemik kalınlığının ve yüksekliğinin bulunması gerekmektedir. Bazı hastalarda üst çene kemiği implant yerleştirmek için yeterli kalınlıkta olmayabilmektedir.

İşte bu durumda olan hastalarda mevcut olan kemik dokusunu artırmak amacı ile Sinüs lifting uygulaması yapılmaktadır. Kısacası bu uygulama implant cerrahisinde kemik ilave etmeye yönelik bir işlem olarak bilinmektedir

Ağız yapısında azı dişlerinin üzerinde anatomik boşluklar yer almaktadır ve bu boşluklara maksiller sinüsler adı verilmektedir.  Bu boşluklar sesin oluşumu ve kafa ağırlığının azalması açısından oldukça önemlidir. Sinüs boşluğunun aşağıya doğru sarkması ile birlikte kemik hacminde azalmalar yaşanmaktadır.

Aslında bu kayıplar doğal bir süreçtir. Ancak söz konusu İmplant tedavisi olduğunda kemik hacimde yaşanan bu azalmalar tedavi edilmesi gereken bir sorun teşkil etmektedir.  Bunun için Sinüs lifting adı verilen operasyonlar yapılmaktadır.

Sinüs lifting nedir
Sinüs lifting nedir

Sinüs lifting operasyonu

Sinüs lifting Operasyonları standart diş hekimi koltuklarında ve lokal anestezi ile yapılmaktadır. Bu uygulamalarda sinüs sarkması sonucu implantın uygulanacağı bölgelerde yeterli kemik doku kalmadığı için cerrahi işlem ile o bölgede kemik artırımı yapılmaktadır. 

Hastalardan alınan röntgen ile sinüs boşluğundaki sarkma ve kemiklerin durumu teşhis edilmekte ve bu teşhise göre uygulamaya geçilmektedir. Böylelikle kemik içerisine yerleştirilmesi gereken implantların genişliği ve boyu için ihtiyaç duyulan kemik hacminin oluşturulması sağlanmaktadır.

Sinüs lifting operasyonu sonrası 

Sinüs lifting Operasyonun ardından implant tedavisinde başlanabilmesi için belirli bir iyileşme sürecinin geçmesi gerekmektedir. Bu süreç hastadan hastaya farklılık göstermektedir. 3 ila 6 ay arasında geçen bir sürenin ardından artık kemik düzeyi implant tedavisi için ideal aşamaya gelecektir. 

Ancak Sinüs lifting operasyon sonrası en hızlı şekilde iyileşebilmek için dikkat edilmesi gereken çok önemli detaylar bulunmaktadır. Hekimin yönlendirilmesi sonucunda tavsiye edilen tüm önerilere maksimum düzeyde dikkat ederek iyileşme sürecini en hızlı şekilde tamamlayabilirsiniz.

YouTube video
Güzel Gülüşler

Sinüs lifting ameliyatları sonrasında hastaların maksimum düzeyde dikkat etmesi gereken en önemli konuların başında hijyen gelmektedir. Bununla birlikte hekimin vermiş olduğu antibiyotik ve ilaçların kullanımı belirtilen süreler dahilinde ve belirtilen ölçülerde olmalıdır.

Yapılan operasyonun en hızlı şekilde bilmesi için kullanılan antibiyotik ve ilaçlar önem taşımaktadır. Bu nedenle antibiyotik ve ilaç kullanımının kesinlikle aksatılmaması önerilmektedir.  Operasyon sonrası antibiyotik ve ilaç kullanımı ile birlikte buz uygulaması önerilmektedir. Hekiminizin önermiş olduğu şekilde buz uygulaması yaparak iyileştirme sürecini hızlandırabilirsiniz. 

Ve son olarak Sinüs lifting operasyon sonrası burundan uygulanacak basınç etkisinin sinüse olumsuz etki edeceği bilinmelidir.  Bu nedenle operasyonun ardından geçen 10 günlük süre içerisinde hapşırırken veya burun temizlenirken hassas davranılması ve bu bölgede bir basınç oluşturulmaması gerekmektedir.

Klinik34 Sinüs lifting

Klinik34 İstanbul’da faaliyet gösteren özel kliniklerden birisidir. 2014 yılından bu yana uzmanlaşmış Hekim kadrosu ve üst düzey teknolojik Ekipmanları ile birlikte hizmet veren Klinik34 yapmış olduğu başarılı implant tedavileri ile tercih edilmektedir.

İmplant tedavisi ile birlikte bu süreci tamamlamak üzere ihtiyaç duyulan yan tedavilerin tamamı klinik bünyesinde yapılan uygulamalardır. Sinüs lifting ameliyatları bu uygulamaların başında gelmektedir.

Hijyenik ve steril bir klinik ortamında, yüksek teknolojili ekipmanlarla birlikte en başarılı Sinüs lifting ameliyatları yapılmaktadır. Uzman ve deneyimli hekimlerin yapmış olduğu bu operasyonların ardından yine aynı klinikte implant tedavilerine devam edilmektedir.

Tüm bu tedaviler hakkında detaylı olarak bilgi alabilmek ve ön randevu oluşturabilmek için Klinik34 resmi web sayfasına giriş yapabilirsiniz.  

https://klinik34.com.tr/sinus-lifting/

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!