Şirket Mail Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şirket Mail Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şirket mail hesabı açarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Kurumsal e-posta hesabı açarken hangi özellikler göz önünde bulundurulmalı? Şirket maili alma nasıl yapılır? Bu yazımızda profesyonel mail adresi açarken dikkat edilmesi gerekenler ve daha fazlası hakkında bilgiler vereceğiz.

Şirket Mail Hesabı Nedir?

Şirket mail hesabı açarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir açıklamadan önce şirket maili nedir konusunu ele alalım… Şirket maili; gmail’den, outlook’tan ve yahoo’dan daha kapsamlı ve daha profesyonel özellik ve görünüm sağlayan mail hesabıdır. Kısaca; şirketadınız@şirketadınız.com olarak oluşturulur. Bu mail hesabı üzerinden şirket ve müşteriler arasında mail iletişimi kurulur.

Şirket mail hesaplarına kurumsallık ve profesyonellik katan özellik; marka ile uyumlu bir ad içermesidir. Ayrıca şirket mail hesapları şirketin adı gibi web sitesinin adını da içerir. Bu sayede kurumsal imaja katkı sağlanır. Peki, kurumsal e-posta hesabı açarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şirket Mail Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şirket Mail Hesabı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şirket mail hesabı açarken dikkat edilmesi gerekenleri göz önünde bulundurmak, markanızın bir adım daha önde olmasına aracı olur. Daha profesyonel bir imaja sahip olmak için kurumsal e-posta hesabı açarken şunlar gözden kaçırılmamalıdır:

1- Markanızla Uyumlu Bir Alan Adı Seçmiş Olun

Kurumsal mail açmada ilk adım; bir alan adı satın almaktır. Dolayısı ile kurumsal bir e-posta adresine sahip olmak için öncelikle alan adı, markanın adını içermelidir. Örneğin; markanızın adı ‘’okuhaber’’ ise satın alacağınız domain içinde okuhaber geçmelidir ki alacağınız şirket mailinin içinde de okuhaber kelimesi yer alsın.

Şirket Mail Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?

2- Sayılardan ve Noktalama İşaretlerinden Uzak Durun

Dünya nüfusu giderek artarken ve internet dünyası hızla gelişirken elbette ki benzersiz bir alan adı almak ve benzersiz bir mail adresi bulmak oldukça zor. Ama yine de profesyonel bir imaj için kurumsal mail hesabı açmak isteyen kişilerin noktalama işaretlerinden ve sayılardan uzak durması gerekiyor.

Çünkü noktalama ve sayı içeren mail adresleri, internet dolandırıcılığının giderek arttığı dünyada kullanıcılar tarafından ‘’güvenilmez’’ olarak algılanabiliyor ve spam olarak değerlendirilebiliyor. Bu nedenle şirket mail adresleri mümkün olduğunca sadece harflerden oluşmalı ve markanın adını içermeli.

3- Profesyonel Mail Adresi İçin Gereksiz Kelimelerden Kaçının

Marka adı dışında kelimeler içeren şirket mail hesapları, kullanıcılar açısından akılda kalıcı olmayabilir. Bu nedenle marka, şirket adı dışında gereksiz kelimelerden kaçınmak gerekir. Tabi ki de bu kural, markanız için benzersiz bir alan adı bulduysanız geçerli. Eğer markanıza ait alan adı ve mail adresi daha önce alınmışsa, kendi kurumsal e-posta adresiniz için faaliyet gösterdiğiniz sektörün adını adresinize ekleyebilirsiniz.

Şirket Mail Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?

4- Kurumsal İmaj İçin Genel E-Posta Adresleri De Kullanın

şirketadı@şirketadı.com şeklinde olacak kurumsal mail hesabınız dışında, genele hitap edecek e-posta adreslerini de kullanmaya mutlaka özen gösterin. Örneğin; destek@şiretadıız.com , iletişim@şirketadınız.com kullanmanız gereken kurumsal e-posta adresleri arasında.

5- Akılda Kalıcılığı Olan Şirket Mail Hesabı Oluşturun

Günümüzde internete giriş artık mobil cihazlardan; telefonlardan daha çok yapılıyor. Bu nedenle de internete girişlerin yoğun olarak bu küçük ekranlarda yapılmasını göz önüne alın ve gereksiz uzunluktaki kurumsal e-posta adresleri oluşturmaktan kaçının. Şirket mailinizle akılda kalıcı olun ve kullanıcı dostu adresler oluşturun.

Şirket Mail Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şirket Mail Hesabı Alma Konusunda En Çok Merak Edilenler

Şirket mail hesabı alma işlemleri hakkında özellikle bu konulara yabancı kişilerin aklına takılan pek çok soru işareti var. Yazımızın bu kısmında da kurumsal e-posta hesabı açmakla ilgili en merak edilen sorulara cevap vereceğiz…

1- Şirket Mail Adresi Alma Nasıl Yapılır?

Şirket maili açmak için ilk yapılması gereken; şirket adının içinde geçtiği bir domain satın almak ve bu domaine hosting kurmak. Domain – hosting kurulumu sonrası şirket maili açma işlemi gerçekleştirilir. Daha kapsamlı bilgi için 3 Adımda Şirket Mail Adresi Alma | Kurumsal e-Posta Hesabı Nasıl Açılır? yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

2- Kurumsal Mail Adresi Alma Ücretsiz Mi?

Kurumsal e-posta adresi açmak ücretsizdir ancak kurumsal e-posta hesabı almak için yapılan işlemler ücretlidir. Yani; domain ve hosting alımı için ücret ödenir. Çok daha profesyonel şirket maili gerekli değilse, domain ve hosting alımı sonrası sahip olunacak şirket mail adreslerine ücretsiz olarak sahip olunabilir.

Şirket Mail Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?

3- Farklı Uzantılı Mail Açma Nereden Yapılır?

En bilindik mail uzantıları gmail, yahoo ve outlook’tur. Bu uzantıların dışında şirket adını içeren uzantılar, domain ve hosting alımı sonrası sahip olunan mail uzantılardır. Dolayısı ile bunun için web hosting firmalarından hizmet alınır.

4- Şirket Uzantılı Mail Açma Pahalı Mı?

Şirket mail hesabı açmak, bu yazının hazırlandığı tarihte minimum 300-400 TL’ye mal olmaktadır. Ancak gereksinimlere göre satın alınan özellikler artırılabilir ve buna bağlı olarak şirket mail hesabı için web hosting (barındırma hizmeti) firmalarının sunduğu daha profesyonel paketler tercih edilebilir. Bu da şirket mail hesabı açma ve kullanma ücretini artıracaktır.

5- Şirket Mail Hesabı Gerekli Mi?

Kurumsal e-posta adresi, bir markayı kurumsal kimliğe oturtmak için günümüzde gereklidir. Eğer amacınız markanızı büyütmek, kurumsal düzlemde hizmetler sunmak ve teknolojiye ayak uydurarak geliştirmek ise mutlaka kurumsal e-posta hesabı açmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!