featured

Siyah Nokta Maskesi İle Siyah Noktalar Nasıl Giderilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyah nokta, vücudun bellli yerlerinde çeşitli nedenlerle ortaya çıkan, sonrasında sivilceye çevirme potansiyelleri olan, ve içi yağ dolu cilt aknelerdir. Peki siyah nokta maskesi nedir? Nasıl yapılır? İşte, detaylar!

Siyah Nokta Ne Zaman Artış Gösterir?

Siyah noktalar bazı nedenlerden ötürü zaman zaman artık gösterebilir. Bu nedenler şu şekilde sıralanabilir;

Ergenliğe yeni girildiğinde vücudun aşırı yağ üretmesi sonucu siyah nokta oluşur.Aşırı güneşe maruz kalma durumunda siyah nokta oluşumu ve artımı gözlemlenir.Kadınlarda regl öncesi olan hormonlarda ki değişiklikler sebebiyle siyah nokta oluşabilir.Kozmetik ürünlerin cilt gözeneklerini tıkaması durumunda siyah nokta oluşumuna rastlanır.

Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Siyah nokta oluşum nedenlerini öğrendiğimize göre şimdi siyah nokta maskesi yapımına ve siyah noktaların nasıl geçeceğine bakabiliriz. Siyah nokta sıkma işlemi yapmak yerine, vereceğimiz listeden size uygun olan maskeyi seçip yapmanız daha doğru olacaktır. İşte, siyah noktaları engellemenin ve geçirmenin yolları!

1. Buhar Banyosu

Yeteri miktarda suyu kaynatın. Ardından bu suyu geniş bir kaba alın, yüzünüzü suya yakınlaştırarak, buharın kaybolmaması için havluyla başınızın üzerine atın. Bu sayede gözenekleriniz açılacak ve siyah noktalarınızı çıkarmak daha kolay olacaktır. Siyah nokta maskesi olarak değil de siyah noktaları daha rahat çıkarmak için kullanılan bu yöntem, güzellik merkezlerinde de sıklıkla uygulanmaktadır.

2. Yoğurt ve Limon Maskesi

Yoğurt ve limon ve maskesi, siyah nokta maskesi tarifleri içinde en bilinenlerdir. Bunun için ihtiyacınız olan sadece iki malzeme var. 1 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon. Bu iki malzemeyi karıştırın, cildinize uygulayın. Kuruduktan sonra peeling yapar gibi yıkayın. Düzenli kullanımda siyah noktalarınızdan arındığınızı fark edeceksiniz.

3. Yumurta Akı Maskesi

src=”https://www.okuhaber.com/sites/449/uploads/2020/06/18/large/siyahnokta5.jpg?” />

Siyah nokta maskesi için yumurta maskesi oldukça popülerdir. Bir yumurtanın beyazını iyice çırpıp burnunuza uygulayın ve bir peçetenin en ince kısmını burnunuza yapıştırın. Ardından peçetenin üzerine yine yumurta akı uygulayın ve ince bir kat daha peçeteyi burnunuza yapıştırın. Bu şekilde yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra su yardımı ile peçeteleri burnunuzdan çıkarın. Eğer siyah noktalarınız çok derin değilse bu siyah noktalarınızın oldukça azaldığına daha ilk kullanımda şahit olacaksınız.

4. Muz Kabuğu Kullanmak

Siyah noktalar yapısı itibariyle oldukça inatçıdır. Yerleştikleri anda eğer bakım yapmaz iseniz, yok olmaları oldukça zordur ve dışarıdan müdahale gerektirir. Kimi insanlar siyah nokta sıkma işlemi yaparlar ancak bu buhar banyosu olmadan yapılırsa cildinizde iz bırakır. Muz kabuğu kullanmak siyah nokta maskesi olmasa da oldukça işe yarayan bir yöntemdir. Hem zaten muzu yedikten sonra kabuğu neden çöpe atasınız ki? Muz kabuğu ile cildinizi nazik hareketlerle ovalayın. Bunu düzenli olarak yaparsanız siyah nokta ile olan savaşınızı kazanacaksınız!

5. Klasik Karbonat Maskesi

Karbonat maskesi cilt bakımında oldukça kullanır. Peki siyah noktalara da iyi geldiğini biliyor muydunuz? 1 tatlı kaşığı karbonat ve bir tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Sonrasında özelikle burnunuza yavaş hareketler ile uygulayın. Ardından bol su ile yıkayın.

Siyah noktalar için en iyi maskeleri sizler ile paylaştık. Bu yöntemler siyah nokta temizleme için en ideal yöntemlerdir. Buhar banyosundan sonra cildinize canlılık vermek için soğuk suyla yüzünüze yıkayın. Evde siyah noktalardan kurtulmak için bu doğal  maskeleri rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

En iyi siyah nokta maskesi için denemeniz gerekir ki kendinize en uygun maskeyi bulabilin. Evde siyah nokta maskesi arayışınız varsa listemizden istediğinizi seçebilirsiniz. Siyah nokta maskesi öneri için dilerseniz internet forumlarını takip edebilirsiniz. Evde siyah nokta TEMİZLEME işlemleri için BURUNDAKİ siyah noktalar için diş macunu kullananlar ve işe yaradığını söyleyenler bir hayli fazladır. Soyulan siyah nokta maskesi ile de siyah noktalarınızdan arınabilirsiniz. Kuru ciltler için siyah nokta maskesi arayışınız varsa, doğal maske tariflerinde bulunan limon yerine süt kullanmanız gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!