featured

Soros Fonu yöneticisi Ethereum’un Bitcoin’den daha çok ilgi göreceğine inanıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – George Soros’un 28 milyar dolarlık fonunu yöneten Dawn Fitzpatrick, artan iklim endişelerini gerekçe göstererek Ethereum’un Bitcoin’den daha çok talep görme olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

Piyasalardaki sert düşüşe rağmen kripto paralar konusunda iyimser olduğunu söyleyen Fitzpatrick, Bloomberg ile yaptığı son röportajda önümüzdeki dönemlerde Ethereum’un Bitcoin’den daha fazla ilgi göreceğine inandığını söyledi.

İklim krizi, Bitcoin üzerinde baskı oluşturabilir

Dawn Fitzpatrick, iklim krizinin daha şiddetli hale geleceğini iddia ediyor. Bu durumun ise Bitcoin gibi enerji yoğun çalışma mekanizmasına sahip kripto paralar için ciddi bir problem olacağını savundu. 

Bunun yanında Ethereum, yakın zamanda Vitalik Buterin ve diğer geliştiricilerin açıkladığı gibi Ağustos ayında hisse ispatı konsensüs mekanizmasına geçiş yapacak. Böylece en büyük Blockchain ağı, çok daha az enerjiyle çalışan bir model kullanacak. Bu önemli gelişme öncesi piyasa tarafından yakın takibe alınan Ethereum için bir destek de Soros Fonu yöneticisinden geldi.

Kripto para endüstrisinin geneli hakkında da konuşan Fitzpatrick, kripto paraların ana akıma ulaştığına inandığını söyledi ve Blockchain ekosisteminin harika uygulamalara sahip olacağını düşünüyor. Yatırım fonu devi Fidelity’nin emeklilik fonlarının bir kısmının Bitcoin’de değerlendirmesine izin vermesini örnek gösteren yönetici, bu kararı, kripto paraların benimsenmesinde son derece önemli bir hareket olarak yorumladı.

Dawn Fitzpatrick, geçen sene Soros aile fonunda Bitcoin tasarruflarının da bulunduğunu doğrulamıştı, ancak bilançolarında önemli miktarda Bitcoin tutan şirketlerin aşırı volatiliteden dolayı kısa vadede büyük bir risk aldıklarını düşünüyor.

Ethereum, Bitcoin karşısında ne durumda?

Bitcoin ve Ethereum arasındaki pariteye bakıldığında Ethereum’un 2019 yılından bu yana Bitcoin karşısında değer kazandığını görülürken son 1 yıllık periyotta ETH’nin BTC karşısındaki değeri, 0,06 – 0,07 BTC bandında sabit kaldı. Ethereum, Bitcoin karşısında geçen ay yüzde 15 değer kaybı yaşadıktan sonra 0,061 BTC’ye geriledi ve son bir yılın en düşük seviyesine yerleşti. 

Diğer yandan 2021 yılında görülen zirve fiyatlarından bu yana Bitcoin, dolar karşısında ortalama yüzde 54 değer kaybederken Ethereum, yüzde 60 değer kaybı gördü. Kripto para piyasaları, 2021 yılının son çeyreğinden bu yana özellikle ABD Fed’in sıkı para politikasını benimsemesine yönelik aldığı önlemler karşısında baskı altında kalmaya devam ediyor. 

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!