featured

Sosyal Medya Reklamları | Twitter Üzerinden Marka Reklamları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya reklamları oluşturulan markanın ilerlemesi, müşteri kapasitesinin artması gibi çok sayıda avantajı beraberinde getirmektedir. Kurumsal ve bireysel çalışmalar yapılırken Twitter üzerinden marka hesabınıza ideal yatırımlarla geniş kitle üzerinde görüntülenebilirsiniz.

Twitter Açısından Sosyal Medya Reklamı

Eğilim olarak Twitter kullanıcılarının sayısında azalma olsa da kemik kitle tarafından ciddiyetle kullanılmaya devam ediyor. Özellikle birinci ağızdan haber almak ve kişisel paylaşımlar odağında reklam oluşturmak bu platform üzerinde mümkündür.

Twitter üzerinde marka değeri artırmaya yönelik sonuçlar için reklam bölümünü ayrıca kullanılmalıdır. Bu alanda belirli bir miktar ödeme yapılarak sosyal medya reklamları açısından güçlendirici etkiler sunulabilir. Yani doğru birkaç adımla popülerliği pek fazla olmayan bir zemin üzerinde etkili sonuçlar alabilirsiniz. Bağlantılı siteleriniz ve kanallarınız da marka görünürlüğünüze organik etki yaratacaktır.

Twitter Üzerinde En İyi Sosyal Medya Reklamları Oluşturmak için Ne Yapmalı?

Her sosyal medya platformunun kendi detayları değişebiliyor. Paylaşımlarınızın açık ve karmaşadan uzak olmasına başlangıçta önem verebilirsiniz.

Görsel açıdan özgün içerikler olmalıdır.Çözünürlük oranı yüksek fotoğraf içerikleri yüklemelisiniz.Belirli bir rutin oluşturarak paylaşımlarınızı yapmalısınız.Hedef kitle ve içerik arasında bağlantı olması gerekir.Çok uzun video ve yazılar olmamalıdır. Sosyal medya reklamları çoğu kişi tarafından fazla bir yükleme gibi görünmeye başladı.  Boğmayan içerikler paylaşmak faydalı olacaktır.Markanızın geneli ilgilendiren konularda reklamını oluşturmalısınız. Yani kişiselleştirmeden bir bakış açısı üzerinden devam etmek gerekmektedir.

Twitter Sosyal Medya Reklam Yönetimi Aşamaları Neler | Twitter Marka Sayfası Oluşturmak

Doldurulmuş ve gerekli bilgilerin tam şekilde verildiği gerçek marka hesabı oluşturarak temelleri sağlam oluşturabilirsiniz.  Twitter üzerinde ana sayfa bilgileriniz en önemli bölümlerden biridir. Gereken kısımları marka logo ve diğer özellikleri de ekleyerek oluşturun. Görünürlüğünüzün artması için şehir ülke kısımlarını diğer platformla tutarlı girmiş olmalısınız. Paylaşımlarınıza hazır olduğunuzda ilk reklam kampanya da oluşturulabilir.

1. Twitter Sosyal Medya Reklam Hizmeti Reklam Hesabı İşlemleri

 

Twitter reklam hesabını oluşturmak için ads.twitter.com adresi üzerinden işlemlere başlayabilirsiniz. Aşamalı olarak doldurmanız gereken yerleri ekleyerek ilerlemeniz gerekecektir.

Ülke seçimiSaat dilimiHedef kitleAnahtar kelimeler doğru şekilde oluşturularak ilerleme sağlanır.

2. Twitter Sosyal Medya Reklamları Ödemeleri Kaç Tıklamada Başlıyor?

Reklamını yaptığınız tweet 1000 tıklama ardından ödeme almaya başlayacaktır. Bu sayı dolana kadar hesabınızdan para alınmayacaktır.

3. Tweet Etkileşimleri ile Öne Çıkarılan Reklamlar

Etkileşimi güçlü sosyal medya reklam hizmeti oluşturmak için bir miktar fazla ödeyerek kampanyanızı destekleyebilirsiniz.  Retweetler, yanıtlar üzerinden görünürlüğü uygun şekilde daha artırmak bu sayede mümkün olacaktır. Site tıklamaları, takipçiler uygulama yüklemeleri kullanılarak avantajı artırmış olursunuz.

4. Başlangıç Aşamasındaki Reklam Grubu Seçimi

Twitter üzerinde dijital medya reklamcılığı  süreçlerinizi aşamalı bir gelişim gibi düşünebilirsiniz. Markanıza birden hızlı bir yatırım yüklemesi yapmak hemen başarı getirmeyebilir. Dolayısıyla sağlam bir temelden ilerlemeli ve ne sunduğunuza önem vermelisiniz. Farklı reklam ögelerini kullanmak için reklam grubu içeriklerine dahil olun ve ileride bağımsız kampanyalara odaklanın.

Twitter Reklamına Ne Kadar Yatırım Yapmalı?

Sistemi oturmuş marka hesaplarında sosyal medya reklam türleri yatırım olanakları açısından tatmin edici olabiliyor.  Twitter üzerinde de kampanyanızın reklamını çeşitli paketler üzerinden yapabiliyorsunuz. Seçeceğiniz paketlerin kapsamını bütçe açısından değerlendirme yaparak netleştirebilirsiniz.

Twitter Sosyal Medya Reklamcılığı ve Marka Katkısı Açısından Değerlendirme

Markaların sosyal medya reklamları gerçekteki durumla paralel şekilde oluşturulduğunda daha sağlıklı şekilde ilerlemektedir. Bireysel ürün satış platformu veya kurumsal bir marka zemini için aynı durum geçerli olacaktır.  Gerçek mağazası olan bir işletme, ayrıntılı bilgi ve Twitter tutarlılık kriterlerine uyduğunda daha hızlı görünecektir.

Bireysel hesaplar ve markalaşma çabaları esnasında oluşturulan içeriklerin değerlendirmesi ekstra önem kazanıyor. Görüntü ve paylaşım detaylarında istenen bilgiler kurumsal bir firmaya göre daha özenli şekilde oluşturulmalıdır. Bu sosyal medya hesabı açan bireysel kampanya oluşturucularını ayırt etmek için önemlidir. Kötüye kullanım konusunda hassasiyetleri olan Twitter’ da bu açıdan dikkat etmek gerekecektir.

Bağlantılı sosyal medya reklamları arasında zincir oluşturmak, etkileşiminizi artırıcı bir detay olabilir. Google bünyesindeki değişik sosyal medya platformlarını birbiriyle etkileşime sokarken adres ve iletişim bilgileri detaylarını atlamamalısınız. Bu zemini kurduğunuzda güncellik de birbiriyle etkileşimde kalabiliyor. Yani başka bir yerde paylaşımlarınız da zincirleme şekilde kampanya katkısı gibi düşünülebilir.

Twitter mobil uygulaması kullanarak işletmenizin reklam sürecini daha hızlı şekilde takip edebilirsiniz.Sosyal medya reklamcılığı kategorisinde farklı platformların marka süreçlerini de takip edebilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!