featured

Sosyal Medyada İçerik Paylaşım Sıklığı Nasıl Olmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada içerik paylaşım sıklığı, sosyal medya hesaplarının etkileşim almasına ve büyümesine etki eden en önemli faktörlerden biri. Paylaşımların belirli bir şekilde gerçekleştirmenin yanı sıra içeriklerin belli bir rutinde paylaşılması, sosyal medya hesabının güncel kalmasını da sağlar. Peki, etkileşim almak, güncel kalmak ve başarıya ulaşmak için sosyal medyada içerik paylaşım sıklığı nasıl olmalı? İşte, sosyal medyada içerik paylaşım sıklığı hakkında bilinmesi gerekenler…

1 – İçerik Paylaşım Sıklığı, Marka Bilinirliliğine Etki Eder

Sosyal medyada içerik paylaşım sıklığı önem taşır çünkü bu direkt olarak marka bilinirliliğine etki eder. Sosyal medya hesabında düzenli bir şekilde paylaşım yapmak, söz konusu markanın sosyal ağlarda tanınmasına, markanın yeni hedef kitlelere ulaşmasına yardımcı olur. Kısacası; düzenli yapılacak olan içerik paylaşımları, daha fazla kişinin markayı görmesine imkan tanır.

2 – Takipçi Kaybetmemek için Paylaşım Sıklığı Önemli

Belirli bir düzende ve belirli bir rutinde sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmamak, hesabın büyümesine ve etkileşim almasına engel olacağı gibi; takipçi kaybedilmesine neden olacaktır. Çünkü sosyal medya takipçileriniz, hesabınızın aktif olmadığını fark ettiğinde takipten çıkma eğilimi gösterebilir. Bu sebeple, içerik paylaşım sıklığı üzerinde iyi düşünülmeli.

3 – Birkaç Gün Paylaşım Yapmamak; Unutulmaya Neden Olur

Sosyal medyada içerik paylaşım sıklığı gerçekten önemli. Düzenli olarak paylaşımda bulunulmaması ve paylaşımda sıklığın belirlenmemesi, takipçilerin hesabı unutmasına neden olur. Bilindiği üzere; içinde bulunduğumuz toplum artık tüketim toplumu ve sosyal ağlarda paylaşılan içerikler de hızlıca tüketiliyor. Bu nedenle hesabın pasif geçeceği günlerin fazla olması; unutulmaya neden olacaktır.

Sosyal medya içeriklerinin de hızlıca tüketildiği çağımızda birkaç gün art arda paylaşım yapıp daha sonrasında birkaç gün ya da hafta içerik paylaşmamak oldukça yanlış. Bu, yaptığınız çalışmaların boşa gitmesine neden olacaktır.

4 – İçerik Paylaşım Sıklığı Sosyal Medya Platformuna Göre Değişir

Günümüzde oldukça fazla sosyal medya platformu var ve bu platformlarının her birinin de dinamiği diğerinden farklı. Bu nedenle de her sosyal medya uygulamasında içerik paylaşım sıklığı farklı stratejilerle belirlenmeli. Fakat genel itibari ile tüm sosyal medya platformlarında günde 1 kez paylaşım yapmak etkili olacaktır. En azından her gün paylaşım yapmak, hesabın kitleler nezdinde görünür olmasına etki edecektir.

5 – Instagram’da Günde 3 veya 4 Hikaye Paylaşın

YouTube video
En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarının başında gelen Instagram, günlük hikaye paylaşımına daha açık bir platform. Tabi burada hitap edilen kitle de önemli. Instagram’da günlük 3 veya4 hikaye atmak, internet kullanıcılarıyla karşılaşmanız için yeterli. Markanız için Instagram’da gönderi paylaşma sıklığı ise gün içinde 1 veya 2 olmalı.

6 – Facebook’ta Günde 1 veya 2 Paylaşım!

Facebook, birçok sosyal medya platformuna göre daha kapsamlı ve çok amaçlı olarak kullanılabilen bir sosyal medya platformu. Canlı yayınlardan e-ticarete kadar pek çok amaçla Facebook kullanılabiliyor. Eğer sosyal medya hesabı açmanızın temel nedeni e-ticaret ise size en uygun platform Facebook olabilir. Bazı ileri gelen markalar tarafından Facebook içerik paylaşım sıklığı günde 1 veya maksimum 2 olarak belirlenmiş. Bu paylaşımın üzerine çıkıldığında; etkileşimde azalma yaşandığı biliniyor.

7 – Twitter’da Günde 5 ile 10 Arasında Paylaşım İdeal

Twitter diğer sosyal medya platformlarına göre dinamiğin daha fazla olduğu ve etkileşimin daha fazla söz konusu olduğu bir platform. Eğer Twitter üzerinden hedef kitleler ile etkileşime girmek istiyorsanız; kullandığınız üsluptan dile, kullanacağınız görselden imla kurallarına kadar oldukça dikkatli olmalısınız. Twitter’da içerik paylaşım sıklığı ise günde 5 ile 10 arasında idealdir. Ancak bunu yaparken, insanların Twitter’da en yoğun olduğu sabah 8 ile öğleden sonra 4 arasında olmasına özen gösterilmeli.

8 – Youtube’da Haftalık Video Paylaşımı Yapabilirsiniz

Youtube, görsel olarak hedef kitlelere hitap edilmesini sağlayan en önemli sosyal medya platformlarından biri. Eğer video paylaşımı ile Youtube üzerinden hedef kitleye ulaşmak istiyorsanız haftada bir içerik paylaşımı yapmaya dikkat etmelisiniz. Elbette ki konuya göre içerik paylaşımında azalmalar ya da çoğalmalar olacaktır ancak Youtube’da içerik paylaşım sıklığı ideali; haftada 1’dir. Dilerseniz iki haftada bir veya ayda bir olarak da içerik paylaşmaya başlayabilirsiniz.

9 – Linkedin’de Haftaiçi Her Gün 1 Paylaşım

YouTube video
Profesyonellere hitap eden bir platform olarak Linkedin karşımıza çıkıyor ve bu nedenle iş dünyasından kişilere hitap ettiği için bu platformda paylaşımlar hafta içi günlerinde yapılmalı. Hafta içi her gün bir içerik paylaşımı yapmak, Linkedin’de yaklaşık olarak takipçilerin yüzde %60’ına hitap etmek anlamına gelir. Her ne kadar Facebook algoritmasi ve Linkedin arasında benzerlik olduğu söylense de; Linkedin’de düzenli içerik paylaşım sıklığı sayesinde paylaşımlarınızı gören sayısı gittikçe artacaktır.

10 – Pinterest’te Günde 5 İçerik Paylaşımı Yapabilirsiniz

Pinterest Türkiye’de henüz yeni yeni popüler olmaya başladı. Türkiye’de yeni popülerlik kazanmaya başlamış olsa da en önemli ve etkileşime en açık platformlardan biri. Eğer Pinterest’te görünür olmak ve hedef kitlelere hitap etmek istiyorsanız; günde 5 paylaşım yapabilirsiniz.

11 – Haftada 2 Kez Blog Paylaşımı Yapabilirsiniz

Türkiye’de içerik pazarlamanınen iyi ve yaygın argümanlarından bir tanesi; bloglar. Eğer bir blog sahibi iseniz ve daha fazla etkileşim almak istiyorsanız bloglarınızda haftada iki kez içerik paylaşımı yapabilirsiniz. Bu paylaşım, web site trafiğine ve de toplanılan leadlere en azından yüzde 20 oranında katkı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!