Sosyal medyada sizi güçlendirecek ipuçları neler?

Sosyal medyada sizi güçlendirecek ipuçları neler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde sosyal ağlara ilgi her geçen gün artıyor. Artık çoğu insan gününün büyük bir kısmını sosyal medya uygulamalarında geçiriyor. Hal böyle olunca hem ticaretle uğraşanlar, hem de sosyal medya üzerinden kazanç sağlamak isteyenler için yeni kapılar açılıyor. Ancak bir sosyal medya uygulaması kullanırken öne çıkmak için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar var.

Bizde sizler için sosyal medyada sizi güçlendirecek ipuçlarını listeledik.

1 – Bir imaj belirleyin

Günümüzde imaj her şeyin anahtarı. Sosyal medya uygulamalarına her gün binlerce kullanıcı içerik yüklüyor. Ama eğer görünür olmak istiyorsanız artık insanların daha çok neyi izlemekten zevk aldığını düşünmekten ziyade özgünlüğe önem vermelisiniz. Bunun için kendinizi en doğal halinizle yansıtabilir ya da sosyal medyada kullanıcıların dikkatini çekmek için ilgi çekici bir karakter yaratabilirsiniz

Sosyal medyada sizi güçlendirecek ipuçları neler?

2 – Hikayelerinize bağlantı ekleyin

Artık pek çok sosyal medya uygulaması kullanıcılarına hikaye yükleme imkanı sunuyor. Instagram ve Facebook gibi uygulamalar da kullanıcıları dış bağlantılara yönlendirebilmek için hikayelere link bağlantıları eklenmesine izin veriyor. Eğer fazla sayıda takipçiniz varsa hikayelerinize bağlantı eklemek size ek gelir elde etme imkanı sunacaktır. Ancak bunu yaparken link verdiğiniz ürünleri öncesinden test etmeniz kullanıcıların güvenini kazanmanız da kilit noktadır. Önerdiğiniz ürünleri beğenmediğiniz halde markadan kazanç sağlamak için link vermeniz takipçi kaybetmenize neden olabilir.

Bunun yanı sıra hikayelerinizin özgün olması ve sizin tarzınızı yansıtması da oldukça önemlidir.

Sosyal medyada sizi güçlendirecek ipuçları neler?

3 – Yüksek kalitede içerikler paylaşın

Bir içerikte konu olduğu kadar görüntü kalitesi de kullanıcıların dikkatini çeken unsurlardan biri. Eğer düzenli olarak içerik paylaşarak sosyal medyada öne çıkmak istiyorsanız ilk etapta olmasa bile kazanç sağlamaya başladıktan sonra mutlaka içerik kalitesini arttıracak ekipmanlar almanızı öneririz.

Sosyal medyada sizi güçlendirecek ipuçları neler?

4 – Güncel olun

Sosyal medyada sık sık karşımıza çıkan konular anlık olarak görüntülenme sayınızın artmasını sağlamaktadır. Buda pek çok sosyal medya uygulamasında içeriğin öne çıkmasını ve o içerikten daha çok gelir elde etmenizi sağlar. Ancak güncel konuları yakalarken başta söz ettiğimiz imaj konusunu unutmayın. Konularınızı güncel olarak anlık belirlemek sizin yeni kullanıcıları da çekmenizi sağlamakla birlikte bunu yapay bir şekilde yaparsanız takipçi kitlenizi kaybedebilirsiniz. Bu nedenle içeriklerinizi en çok karşılaşılan konulardan seçseniz bile mutlaka kendi yorumunuzu katmayı es geçmeyin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!