Sterlin Nerenin Parası

Sterlin Nerenin Parası? 1 Sterlin Ne Kadar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sterlin nerenin parası? Sterlinin Türk para biriminde karşılığı nedir? 1 sterlin ne kadar eder gibi sorular ekonomistlerin veya ekonomiye ilgisi olanların çokça sorduğu sorulardır. Peki sterlin para birimi hangi ülkeye aittir ya da hangi ülkelerde geçerlidir? Sterlin nerenin parası bu gibi soruların cevapları aşağıda verilmiştir.

Sterlin Nerenin Parası?

Sterlin Nerenin Parası
Sterlin Nerenin Parası

Sterlin nerenin parası sorusunun cevabı Birleşik Krallık’tır. İngiliz sterlini para birimi İngilizce pound sterling diye geçer ve sembolü £ olarak gösterilir. ISO kodu ise GBP olarak resmiyette kayıtlıdır. İngiliz sterlini döviz açısından baktığımızda Türk lirası karşılığı olarak değişiklik gösterebilir.

Sterlin Nerenin Parası? Sterlin Hangi Ülkelerde Resmidir?

Bildiğiniz üzere Birleşik Krallık 4 büyük ülkeden oluşur; İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda. Bu tüm dört ülke sterlin nerenin parası sorusunun tam karşılığıdır. Dünya için önemli olan bu ülkelerinin ve dolar, euro gibi birimlerin döviz kuru bilgisini hem seyahat hem ekonomi hem de ilgi alanlarınız için takip edip bilmekte fayda var.

 

1 Pound Kaç TL Eder?

Günümüz piyasasında İngiliz sterlini kuruna baktığımızda 1 pound ya da 1 İngiliz sterlinin 24,00 TL olduğunu görebilirsiniz.  Yeni döviz çevirici işlemlerine baktığımızda ise sterlinin alış fiyatı 24,0162 olup satışın ise 24,1105 TL olduğu belirtilmiştir. Döviz kurları dünya ekonomisine bağlı olarak miktarlar değişebilir. Aşağıda bazı sterlin miktarlarının Türk lirası karşılığını bulabilirsiniz.

A  – 62 Milyon GBP Kaç TL Eder?

62 milyon İngiliz sterlini güncel olarak 1.483.736.738,64 Türk lirası olarak karşılık gelmektedir. Bu gibi büyük sayılarda döviz kurları yine çok önemlidir. Örneğin son zamanların ünlenen yatırım olaylarında; bitcoin ve coin gibi aklınızda yatırım işleri var ise bir bilene danışmakta fayda vardır.

B  – Sterlin Kaç TL Eder?

Sterlin Nerenin Parası

Arama motorunda sterlin nerenin parasıdır konusundan çok birim çevirme soruları da çok aranır. 100 sterlin, İsveç kronu, Norveç kronu, Rus rublesi, Danimarka kronu, Güney Afrika randı ya da giderek daha fazla merak edilen Kuveyt dinarı para birimi gibi mevzular çokça aratılan konulardır. 100 sterlin şu an için 2.393,97 Türk lirasına denk gelmektedir.

C  – 10 İskoç Poundu Kaç TL Eder?

10 İskoç pounda 239,19 Türk lirasına denk gelmektedir. Değişen ekonomi ile eskiden gram altına yatırım yapıldığını ama bu yatırımın artık Amerika doları, sterline değiştiğini görebilirsiniz. Hal böyle olunca da sterlin nerenin parası değil de 1 sterlin ne kadar eder sorusu akıllara geliyor.

 

1 Sterlin Kaç TL Merkez Bankası Bilgileri

Merkez bankası ülkelerin ya da ülke gruplarının para, ekonomi gibi işlerinden sorumlu tutulan kurumlardır. Bir ülkenin tüm para bilgisi bu kurumlar tarafından korunmakta olup izinsiz alınması yasaktır. Ülkenin ekonomistleri ise bu merkezin halka sunduğu bilgiler dahilinde bu konuya ilişkin yorum yapabilirler.

 

Türkiye Merkez Bankası da diğer merkez bankaları gibi sizlere günlük döviz kurlarını sunar. Türkiye Merkez Bankası’nda Suudi Arabistan riyalinden Japon yenine bütün para birimleri mevcuttur. Ayrıca çeyrek altın değeri, vadeli işlem gibi daha fazla para politikası hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Yukarıda belirtilen gibi 1 sterlin merkez bankasında da 24,00 TL civarlarında belirtilmiştir.

 

500 Sterlin Banknot Var mı?

GBP nerenin parası ve 500 sterlin banknot var mı soruları bu noktada en çok merak edilenler arasında yarışabilir. Çünkü her ne kadar en büyük banknot 50 sterlin olsa da merak edenler İngiltere Merkez Bankası’nda büyük sayılı banknotların oluğuna inanıyor.

 

Bunların dışında İngiliz sterlini iki şekilde kullanılıyorlar. Madeni paralarda çok kullanılanların 1p, 2p, 5p, 10p, 20p, 50p, £1, £2, en az ise 3p, 4p, 25p, £5, £20, £100, £500, £1,000 madeni paralarının kullanıldığını söyleyebiliriz. Banknotlar da sıkça £5, £10, £20, £50, daha az ise £1, £100 sterlin kullanılmakta olduğu belirtilmiştir.

 

Demir Sterlin Nerede Bozdurulur?

Sterlin Nerenin Parası

Madeni paraları bozdurmada biraz zorlanabilirsiniz. Çünkü başkalarının deneyimlerine bakarsak çoğu dövizcinin kârının az olmasından dolayı madeni paraları bozdurmadıkları belirtilmiş ve tartışılmış. Sizler için en güvenli bozdurma yerinin bankalar olacağı söyleniyor. Demir sterlin ya da euro, dolar gibi madeni paraları bankalar aracılığı ile bozdurabilirsiniz.

 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!