featured

Tanıtım Yazısı Nedir? Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır Nelere Dikkat Edilir? İşte 8 Adımda Başarılı Tanıtım Yazısı Hazırlama Teknikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tanıtım yazısı hazırlama teknikleri pek çok marka, kişi ya da hizmetin tanıtılmasında ve arama motorlarında daha hızlı sıralama alıp öne çıkmasında yardımcıdır.

Bu yazıda neler var?

Tanıtım yazıları ile alınan referans linkler sayesinde kullanılan e ticaret siteleri, bloglar ya da kurumsal firmalara ait sitelerde güçlü sayfa değerlerine ulaşmak hedeflenmektedir.

Tanıtım yazıları ile belirli bir sıralama almak ve otoriter bir site haline gelebilmek için çeşitli hususlara dikkat edilmelidir. İşte tüm detayları ile tanıtım yazısında dikkat edilecek kurallar ve başarılı tanıtım metni yayınlamanın püf noktaları!

Ücretli Tanıtım Yazısı Nedir?

Marka, hizmet, firma, ürün ya da kişilerin dijital mecralarda çok daha fazla tanınması ve aynı zamanda bunlara ait web sitelerinin güçlü backlink alt yapısını oluşturması amacı ile otoriter sitelerde link almak sureti ile yayınlanan yazılardır.

Amaç tanım yazılarını arttırarak hem bu sitelerin okuyucu kitlesinden yararlanmak ve trafik çekmek hem de siteye kendisinden daha güçlü bir siteden referans link almış olmaktır.

Bu sayede Google başta olmak üzere pek çok arama motorunda anahtar kelime aramalarında ilk sıralarda listelenmek mümkündür.

1- Advertorial Reklam Nedir?

Tanıtım yazıları aslında backlink alt yapı desteği dışında başarılı bir reklam aracıdır. Dijital dünyanın sunduğu avantajlar arasında insanların alacakları ürünleri çok daha basit şekilde araştırması da yer almaktadır.

Bu nedenle klasik reklam ve tanıtım düzeninden farklı olarak en iyiler listesinde yer almak kullanıcıların hafızasında daha kalıcı yer etmektedir.

Bu nedenle tanıtım metni yayınlama hizmetinde bu reklamı alacak firma ya da siteye link çıkılmasa dahi marka ya da ismi uzun vadede en çok bilinenler arasında yerini alır.

2-Paid Medya Nedir?

Tanıtım ve reklam dünyasında “kazanılmış medya” olarak karşımıza çıkan bu faktör, marka ya da ürün sahibi bir şey yapmasa bile kullanıcı deneyimlerinden yola çıkarak doğal tanıtım yolu ile hizmetin tanıtımının yapılmasını sağlamaktadır.

Eğer marka, firma ya da ürünün bu şekilde doğal yollu bir tanıtımı söz konusu değilse tanıtım yazıları ile dijital mecralarda adını duyurması gereklidir.

Tanıtım Yazısı Türleri Listesi 2021

2021 yılında en çok tercih edilen tanıtım yazıları listesi şu şekildedir:

1- Kurumsal Firma Tanıtım Yazısı

2- Şirket Tanıtım Yazıları

3- Mağaza Tanıtım Yazıları

4- Kitap Tanıtım Yazıları

5- Ürün Tanıtım Yazıları

6- Gayrimenkul Danışmanı Tanıtım Yazıları

7- Film Tanıtım Yazıları

8- Hukuk Bürosu Tanıtım Yazıları

9- Kişi Tanıtım Yazıları

10- Ayakkabı Tanıtım Yazıları

11- Blog Tanıtım Yazıları

12- Restaurant Tanıtım Yazısı Örnekleri

13- Web Sitesi Tanıtım Yazıları

14- Düğün Salonu Tanıtım Yazıları

15- Şehir Tanıtım Yazıları

16- Marka Tanıtım Yazısı Örneği

Tanıtım Yazısı Avantajları Nelerdir?

Tanıtım yazıları sayıca arttıkça web siteniz çok daha kapsamlı şekilde alt yapıda desteklenmiş olacaktır. Tanıtım yazılarının en belirgin avantajları şu şekildedir:

1- Tanıtım yazıları marka, ürün ya da hizmetin detaylı şekilde anlatılmasını sağlar ve insanlar arasında daha hızlı yayılan bir bilgi haline getirir.

2- Özellikle sektörel anlamda tüm aramalarda daha çok ön plana çıkarsınız.

3- Tanıtım yazıları yayınlanırken size verilen link ile otoriter siteye gelen ziyaretçilerin aynı zamanda sizin sitenize yönlendirilmesi sağlanır. Bu sayede doğal bir web sitesi trafiği yakalamış olursunuz.

4- Tanıtım yazılarında kullandığınız anahtar kelimelerde çok daha yüksek sıralama alırsınız. Bu sayede ürün, hizmet ya da marka tanıtımında amacınıza çok daha hızlı ulaşmış olursunuz.

5- Tanıtım yazılarında en önemli amaçlardan birisi de sitenize değer katmaktır. Her tanıtım metni sitenize her anlamda katkı sağlayacaktır.

6- Marka, ürün ya da hizmetinizi tanıtmak istediğiniz kitleye çok daha kısa sürede ulaştığınız için bu kesimin sizi hızlı bulmasını sağlayacaksınız. Bu da site hitinizin artması demektir.

Dijital Pazarlamada Tanıtım Yazısının Önemi

Tanıtım yazıları en doğal tanıtım aracıdır. Sitenizle ilgili tanıtım yaparken eğer doğru adımları atıyor ve hamleleri yapıyorsanız dijital mecralarda üst sıralarda yer alabilirsiniz.

Aldığınız güçlü referans linkler sayesinde sitenizde sayfa değeriniz artacak ve Google başta olmak üzere tüm arama motorları sizi ön plana çıkaracaktır.

İnternet sitelerinde tanıtım yapmanın en önemli sunduğu avantaj dijital medyada yer almanız ve tanınmanızdır.

Özellikle son yıllarda neredeyse alışverişlerin dahi sanal yapıldığı bu süreçte internet ortamında öne çıkmak markanıza ve ürününüze büyük katkı sağlayacaktır.

Sunduğunuz hizmet her ne olursa olsun daha büyük kitlelere ulaşmak için günümüzde klasik pazarlama yöntemleri yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle tanıtım yazıları yayınlamak ve daha çok tanınmak gereklidir.

Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır?

Tanıtım yazılarının temel amacı yazıyı veren kim olursa olsun iyi bir tanıtım yapmaktır. Bu nedenle yazının anlatım dili, SEO uyumu, görselleri ve atılan başlık dahil her noktası uyum içerisinde olmalıdır.

Tanıtım yazıları şu şekilde yazılır:

Öncelikle marka, ürün, hizmet ya da kişi tanıtımına uygun ilgi çekici bir başlık seçilir. Bu başlığın altında seo uyumlu bir yazı yazmak gereklidir.

Hangi anahtar kelimede öne çıkılmak isteniyorsa o anahtar baz alınmalıdır ve yazı düzeni buna göre kurulmalıdır.

Tanıtım metni içerisinde tanıtımı yapılan ürün ya da hizmet her neyse mutlaka ona yönelik kaliteli ve detaylı görseller kullanılmalıdır.

Bu sayede yazı görsellerde desteklenmiş olacaktır. Yazıda tanıtımı yapılan anahtar kelimeler ne ise onlardan tanıtımı yapılan siteye link çıkılmalıdır.

Tanıtım yazıları için kullanılan anlatım dili akıcı, düzgün cümleler kurulan okunaklı bir dil olmalıdır. Doğrudan tanıtım konusu ne ise ona odak yapılmalı ve konu dağıtılmamalıdır.

Tanıtım Yazısı Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal bir tanıtım için birden fazla anahtar kelimede backlink çalışması yapın. Bu sitenizde doğal bir aranma hacmi olduğunu gösterecektir.

Tanıtım yazıları için tek sayfaya ya da sadece ana sayfaya değil, alt sayfalara da link çıkışı yaptırmalısınız.

Tanıtım yazıları için maksimum 3 anahtardan link çıkılmalıdır.

Tanıtım yazısı kuralları içerisinde en önemli faktörlerden birisi de yazının özgünlüğüdür. Kopya içerik asla kabul edilir değildir.

Tanıtım yazıları içinde hizmet, marka ya da ürün hem detaylı hem de örneklendirilerek anlatılmalıdır.

Tanıtım odağı dışında başka şekilde konuyu dağıtacak ya da alakasız konuda başlık seçilmemelidir.

Tanıtımı yapılan hizmet ya da ürüne ait sorulara cevaplar yer almalıdır.

Tanıtım Yazısı Kanalları Nelerdir?

https://www.youtube.com/watch?v=yP6YFUuvkhc

Tanıtım yazıları yayınlarken internet üzerinde en büyük kitleye ulaşabileceğiniz siteleri seçmelisiniz. Özellikle haber siteleri, Google News kaydı olan siteler ve site puanı yüksek otoriter sitelerden tanıtım yazıları yayınlatmak sitenize büyük katkı sağlayacaktır.

Tanıtım Yazısı Verilecek Sitenin Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Tanıtım metni yayınlayacağınız sitelerin toplam indesk sayısı, DA (domain otorite puanı) ve PA (page otorite/sayfa otorite puanı), Alexa puanı, günlük hit sayısı oldukça önemlidir.

Tanıtım içeriği yayınlayacak sitenin hazırladığının yazıda doğru anahtar kelime kullanması ve SEO uyumlu profesyonel tanıtım içeriği hazırlaması çalışmanın bel kemiğidir.

Tanıtım Yazısı Nasıl Hazırlanır? 8 Adımda Başarılı Tanıtım Yazısı Hazırlama Teknikleri

Başarılı ve profesyonel tanıtım yazısı hazırlama aşamasında kendine has yapıya sahip olmalıdır. Bu nedenle her yazı için mutlaka uygulanması gereken teknikler şunlardır:

1- Kendi İşiniz İçin PR Çalışmasına Uygun İçerik Hazırlayın!

Tanıtım içeriği amacı, hedef kitleye en detaylı şekilde, içtenlikle, etkileyici şekilde ana temayı ulaştırmaktır.

Bu sebeple duyguyu karşı tarafa en iyi iletecek yine bu işi tüm detaylarına kadar bilen kişidir. O yüzden, eğer tanıtım yazıları konusunda başarı elde etmek istiyorsanız kendi yazınızı hazırlayın ve site editörlerine sadece yazı girişini bırakın.

2- Yazı Başlığı ile Hedef Kitleyi Etkileyin

Herkesin dikkatini çekecek ve yazıya davet eden etkileyici bir başlık seçin. Bu başlık ile sizi ilk defa tanıyacaklara kapı aralamış olursunuz.

3- Yaptığınız Açıklama ile Okuyucuyu Yazıya Kitleyin

Yazının ilk paragrafında okuyucuyu öyle bir etkileyin, öyle bir açıklama yapın ki, okuyan kişi yazıyı sonun kadar okusun ve sizin sitenize gelerek sizi yerinizde tanımak istesin.

Web sitenizde ürün, hizmet ve markanızı yakından tanıdığında siz de tanıtım konusunda amacınıza ulaşmış olacaksınız.

4- Yazının Hitap Ettiği Mecrayı İyi Analiz Edin

Tanıtım içeriği için kullanılan anlatım dili kesinlikle hitap edilen mecraya göre değişiklik göstermelidir. Hitap edilecek kesim ya da tanıtım yapılacak platformun kendine has bir duruşu ve söylem tarzı vardır. Tanıtım içeriği yazarken bunlara da dikkat etmek yazının sırıtmasını engellemek oldukça önemlidir.

5- Tanıtım Yazısı İçin Tek Sayfada Olayın Duygusunu Okuyucuya Verin

Tanıtım yazıları için en önemli olaylardan birisi de tanıtımı 1 sayfaya sığdırmaktır. 1 sayfalık metinde baştan sona hem detaylı hem de okuyucuyu bağlayan bir içerik üretmek şarttır.

6- Okuyucuyu Görseller ile Tanıtımdan Hedef Noktaya Uçurun!

Bir okuyucu yazıdan etkilense dahi hayalinde net canlandırmadığı için araştırmaktan vazgeçebilir. Ancak bu yazıya bir de görsel desteği gelince okuyucu ürün ya da hizmeti daha çok merak edebilir ve araştırmaya doğru bir adım daha atar.

Profesyonel tanıtım hizmetleri içerisinde görsel ikna yazı tekniğinde de ön plandadır.

7- Markaya Ait Videolar Varsa Mutlaka Kullanın

Tanıtım yazıları için eğer sizi en iyi şekilde yansıtacak detaylı anlatım videoları varsa bunu tanıtım sitesine mutlaka gönderin.

Böylelikle bir yazı ile hem sözel hem de görsel anlamda etkilemeniz mümkündür. Ayrıca Google algoritması için de görseller haricinde eklenen videoların artı puan kattığını asla unutmayın.

8- Tanıtım Yazılarının Uzun Vadeli Bir Çalışma Olduğunu Bilerek Yola Çıkın!

Tanıtım yazılarını düzenli olarak verdiniz… bir backlink çalışması ile sitenizin hemen ilk sayfada yerini almasını beklemeyin. Unutmayın, backlink çalışması uzun vadeli bir çalışmadır.

Bu süreçte ne kadar kaliteli referans link sahibi olursanız her Google güncellemesinde siteniz çok daha ileri bir noktada yerini alacaktır. Bu yüzden sabırlı olup başarınızı uzun vadede izlemenizde fayda vardır.

Tanıtım Yazısının Katkıları Nelerdir?

Tanıtım yazıları;

1- Kurumsal prestiji arttırır.

2- Doğal backlink almanızı sağlar.

3- Uzun vadede kalıcı ve etkin bir backlink çalışmasıdır. Bu da site otoritesini destekler.

4- Düşük maliyetle yüksek getirili bir pazarlama çalışmasıdır.

5- yeni potansiyel müşteri ağını oluşturur ve markanızla buluşturur.

6- Doğru hazırlanmış tanıtım yazısı ile dijital pazarlama alanında etkin rol oynamanızı sağlar.

Tanıtım Yazısı Kaç Kelime Olmalıdır?

Başarılı bir tanıtım yazısı için kelime sayısı minimum 300 kelime olmalıdır. En ideal kelime sayısı ise 600 kelime ve üzerinde olan yazılardır. 600 kelime üzerinde yazılan tanıtım yazıları Google için de değerli yazı niteliği taşımaktadır.

Tabi burada kelime sayısının çokluğu tek başına bir şey ifade etmez. Yazının ilgili konuda derinliği ve aktardığı bilginin niteliği çok önemlidir. Yani gereksiz cümle kullanımı, kelime çok olsun diye abartarak yazmak yazının değerini düşürmektedir.

Bu nedenle gerçekten anahtarı hedef alan, tanıtımın odaklandığı hedef kitleye en doğru şekilde üst düzey tanıtım cümleleri ile yazmak gereklidir.

Tanıtım Yazısı ve Seo Katkısı

Tanıtım içeriği ne kadar güzel yazılırsa yazılsın, ne kadar gösterişli ve etkileyici cümleler kullanılırsa kullanılsın eğer Seo noktasında yetersiz ise web alanında “değersiz” dir. Tanıtım yazıları ile yükseliş bekleyenlerin pek çok uğraşının boşa çıkmasının temel sebebi de budur.

Tanıtım yazıları için yayın yapan site evet görüntüde yazı yayınlamıştır ancak Google algoritmasının bu yazısı anlaması mümkün değildir. Google’ın görmediği bir yazının yönlendirdiği link ise yok hükmündedir.

Eğer tanıtım içeriği için güçlü bir SEO desteği veriliyorsa, yazının rakipler içerisinde en yüksek sıralamalarda yer alması kaçınılmazdır. SEO uyumlu bir yazı hem tanıtımın yapıldığı siteyi hem de yayınlandığı siteyi üst sıraya taşır.

Bu yüzden eğer tanıtım içeriği verirken seçtiğiniz sitenin içerikleri başarılı düzeyde ise sizin de tanıtımınız sağlam temellerde yapılacak demektir. SEO uyumlu ve özgün yazılan içerikler her zaman tanıtım yazıları için en ideal çalışmalardır.

Tanıtım Yazısı Fiyat Aralığı Nedir?

Tanıtım yazıları için fiyat belirlerken sabit bir rakam vermek doğru olmayacaktır. Tanıtım için kaç kelime yazı yazılacağı, seçilen sitenin otorite puanı, hazır backlink verilecek yazının Google daki sıralaması gibi pek çok etken fiyata yansımaktadır.

Okuhaber Tanıtım Yazısı Örnekleri

Okuhaber.com tanıtım yazıları konusunda Türkiye genelinde en bilindik markaların tanıtım yazılarını üstlenmiş, aynı zamanda kişisel tanıtım yazısı konusunda da ön plana çıkan bir haber sitesidir.

Bu noktada dergi tanıtım yazıları tercih edenler başta olmak üzere pek çok sektörde tanıtım içeriğine ev sahipliği yapmaktadır.

1- Kurumsal Firma Tanıtım Yazısı

Şirket hizmet ve yöneticilerini tanıtmak konusunda ön plana çıkan tanıtım yazıları özellikle Mavi Tik almak isteyenler için oldukça kıymetli bir adımdır.

2- Şirket Tanıtım Yazısı

Şirket tanıtım yazıları ağırlıklı olarak sektöre yeni atılan ve sunduğu hizmet ya da ürünlerin tanıtılmasını isteyenlerin tercih ettiği hizmet türüdür.

3- Mağaza Tanıtım Yazısı

Türkiye genelinde eğer yeni hizmet vereceğiniz bir mağazanız varsa ve bu mağazayı gerek yerel gerekse Türkiye genelinde tanıtmak istiyorsanız aradığınız tanıtım paketi bu olacaktır.

4- Kitap Tanıtım Yazısı

Özellikle yeni kitap çıkaran şair ve yazarların kitapları ile beraber CV tanıtım yazısı yayınlamak istedikleri hizmet türüdür.

5- Ürün Tanıtım Yazısı

Piyasaya yeni çıkacak bir ürünün ya da yeni lansmanı yapılan ya da yapılacak olan ürünün tanıtılması için kullanılan hizmettir.

Örnek Çalışma : Okuhaber.com Kiğılı Erkek Kazak Modelleri Tanıtım Yazısı

6- Gayrimenkul Danışmanı Tanıtım Yazısı

Emlakçı tanıtım yazısı örnekleri özellikle bireysel çalışmalar yapan ve Türkiye genelinde tanınarak hitap ettiği kesimi genişleterek kazancını yükseltmek isteyen iş sahiplerinin tercihidir.

7- Film Tanıtım Yazısı

Özellikle piyasaya yeni çıkan ya da çıkacak olan filmlerin, insanlar tarafından çok çok ilgi görmesi beklenen film sahipleri tarafından tercih edilen tanıtım türüdür.

8- Hukuk Bürosu Tanıtım Yazısı

Hukuk bürosu sahibi avukatların çok daha geniş bir kesime hitap ederek, nitelikli ve profesyonel dava takibi almak isteyenlere sunduğu hizmet tanıtımıdır.

9- Kişi Tanıtım Yazısı

Son dönemlerde daha çok sosyal medya platformlarında tanınan ve fenomen olan kişiler ile mavi tık almak isteyenlerin “internette sıkça adının geçme şartı” sebebi ile talep ettiği tanıtım hizmetidir.

10- Ayakkabı Tanıtım Yazısı

Marka tanıtım içeriği türleri içerisinde en çok tercih edilen hizmettir. Ayakkabı dünyası en çok merak edilen ve ilgi çekici detaylara sahiptir. Bu nedenle özellikle kampanya dönemlerinde öne çıkarılmak istenen ürünlerde tanıtım metni tercih edilmektedir.

11- Blog Tanıtım Yazısı

Kendine ait bloglar ile özellikle Adsense kazancını arttırmak üzere TL değeri yüksek anahtarlarda öne geçmek isteyen blog sahiplerinin talep ettiği tanıtım hizmetidir.

12- Restaurant Tanıtım Yazısı Örnekleri

Yeni açılan restaurantların ya da hali hazır da çok tanınan restaurantların sitelerinin de çok tanınması ve güçlü olması için tercih edilen tanıtım yazılarıdır.

13- Web Sitesi Tanıtım Yazısı

Sektörel hizmet veren; nakliye, halı yıkama, tadilat, dekorasyon, yazılım, araç kiralama, yat kiralama hizmetleri sunan web siteleri için backlink oldukça önemlidir.

Bir inşaat firması tanıtım yazısı ile web üzerinden proje alabilirse kazancını katlayabilir. Ancak bölgesel tanınırlık ve iş alma potansiyeli çok daha kısıtlıdır. Bu yüzden sektörel tanıtım yazısı çok çok önemlidir.

Okuhaber Web Site Hizmet Tanıtım Yazısı Örneği İçin Tıklayınız.

14- Düğün Salonu Tanıtım Yazısı

Düğün salonu tanıtım içeriği özellikle düğün sezonunda ön plana çıkmak isteyen salon sahipleri açısından oldukça önemlidir. Büyükşehirler hangi ilçeden olursa olsun fiyatları ve hizmetleri ile tanınmak için tanıtım içeriği büyük fırsattır.

15- Şehir Tanıtım Yazıları

Tanıtım içeriği denildiğinde en çok dikkatleri çeken alan elbette gezi rehberleri ve seyahat siteleridir. Tanıtım içeriği konusunda belki de en kapsamlı çalışmalar gezi ve seyahat alanında yapılmaktadır.

Amasya Tanıtım Yazısı / Amasya Gezilecek YerlerKırklareli Tanıtım Yazısı / Kırklareli Gezilecek YerlerBolu Tanıtım Yazısı / Bolu Gezilecek YerlerOsmaniye Tanıtım Yazısı / Osmaniye Gezilecek YerlerGaziantep i Anlatan Tanıtım Yazısı / Gaziantep Gezilecek YerlerManavgat Tanıtım Yazısı gibi pek çok örnek verilebilecek gezi tanıtım yazıları vardır. Daha çok vip transfer, seyahat acenteleri ve bölgesel kuruluşların tercih ettiği tanıtım yazı türüdür.

16- Marka Tanıtım Yazısı Örneği

Marka tanıtım içeriği insanların günlük yaşamda en çok merak ettikleri konularda doğrudan ürün hakkında bilgi almak için gerek duydukları bir çalışmadır. Marka sahipleri için özellikle ürünün nasıl kullanıldığını, üyelik açısından yapılması gerekenleri en doğru şekilde anlatması kullanıcı sayısını da arttırmaktadır.

Oriflame Tanıtım YazısıFarmasi Tanıtım YazısıAvrupa Networking Tanıtım Yazısı

Okuhaber Backlink Tanıtım Yazısı Yayınlama İçin Ne Yapmak Gereklidir?

Okuhaber.com, web dünyasında Google algoritmasının sevdiği türde içerikler üretmek konusunda uzman bir editör kadrosuna sahiptir. Tanıtım yazıları konusunda sektör fark etmeksizin, detaylı ve iddialı içerikler hazırlayabilir ve bu konuda referans çalışmalar da sunabilir.

Siz de marka, ürün ya da hizmetiniz için tanıtım yazıları yayınlatmak için vakit kaybetmeden aşağıdaki iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Bol hitli günler dileriz…

Okuhaber.com Tanıtım Yazısı Yayınlama Talepleri İçin Alttaki Linke Tıklayabilirsiniz:

HIZLIBUL

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!