Taş Devri İnsanı Olsaydınız Hayatınız Nasıl Olurdu Hiç Düşündünüz mü?
0:10:18

Taş Devri İnsanı Olsaydınız Hayatınız Nasıl Olurdu Hiç Düşündünüz mü?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taş devri ile alakalı birçok çizgi film ve sinema filmi çekildi. Her yönetmen ve senarist kendi bakış açıları ile o devri bizlere aktardı. Genellikle de bu zamandan esintileri o tarihlerde canlandırdılar. Örneğin herkesin yakından bildiği Fred Çakmaktaş ve Barni Moloztaş birer bowling tutkunuydu. Bir taş ocağında çalışıyorlardı ve dinozorlardan iş makineleri vardı. İnsan gücü ile çalışana arabalara sahiptiler.

Birçok insan belki de bu görüntülerden etkilendi ve milattan önce dünya üzerinde yaşayan insanları o şekilde haya etti. Ama okula başladıktan sonra ve çağlar konusu işlenmeye başladıkça herkesin kafasındaki Taş Devri hayatı değişmeye başladı. Gerçekte aslında o kadar da kolay olmayan bir dönem olduğu anlaşılmaya başlandı.  

Taş Devrinde Hayat Nasıldı?

 

Bazı zamanlarda ” insanlar telefon yokken ne yapıyormuş” diye sohbet aralarında konuşuruz. Çünkü hayatın eğlenceli zamanlarının şimdiki zamanlar olduğu tahmin edilir. Eski çağlarda, teknolojinin olmadığı devirlerde insanların sıkıcı ve zor bir hayat sürdüğü düşünülür. Bir gün boyunca hiçbir faaliyet göstermeden, bir eğlence mekanizması olmadan vakit geçirildiği sanılır. Ama aslına bakılırsa hiçte öyle bir hayatları yoktu.

Geçmiş çağlarda yaşayan insanlar aslına bakılırsa bugünlerden daha hareketli bir hayat geçirmekteydi. Çünkü beslenmek için sürekli olarak bir arayış içinde olmaları gerekiyordu. Avcılık ve toplayıcılık ile geçinen bu devrin insanları günlerini sürekli olarak hareketle geçiriyordu. 

Hiç Taş Devri İnsanı Olmayı Düşündünüz mü? 

Teknolojinin, internetin, telefonun, televizyonun ve birçok ürünün olmadığını hayal edin. Işınlanma makinesi icat edilmiş ve bir günlüğüne dinozorların yaşadığı o devire gitmişsiniz. Bir anda teknolojiden haberleri olmayan bir ortama gönderiliyorsunuz. Ve karnınız da acıkmış durumda. 

Karnınızı doyurmak için bir mekan arayacaksınız belki ama öyle bir şansınız yok. Mecbur sizin de o devrin insanları gibi avcılık yapmanız gerekecek. Ama bir silah bulmanız lazım. Silah için de bir taşı yontmanız ve sivriltmeniz gerekiyor. Daha sonra o taşı bir sopaya sabitleyerek bir hayvanı avlamanız gerekiyor. Eğer ateş icat edilmemiş döneme denk gelmişseniz o avınızı da çiğ şekilde tüketmeniz gerekecek. Ben çiğ et yiyemem derseniz orman içinden meyve ve sebze toplayabilir ve çiğ olarak onları tüketebilirsiniz.

Biraz olsun o dönemlerin kolay olmadığını ayrıca sıkıcı da olmadığını görmüş olduk. Videomuzu da izleyerek o döneme dair daha net bilgiler elde edebileceksiniz. Ve aslında o dönemlerin hiçte düşündüğünüz gibi olmadığı göreceksiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!