featured

Tek Kullanımlık Mail Adresi Nedir ? 4 Adımda Sahte E-posta Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır? Sahte E Mail Adresi Nasıl Alınır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siz de mail adresinizi dolduran gereksiz kampanya ve indirim gönderilerinden sıkıldınız mı? İşte, 4 adımda tek kullanımlık mail adresi hakkında sıkça sorulan sorular…

Sahte e-posta gönderme işlemini daha önce duymadıysanız, buraya dikkat edin! Çünkü sizi büyük bir yükten kurtaracak.

Her gün onlarca yeni abonelik açtırırken, firma ve aboneliklerden gelen mailler ve davetler canınızı mı sıkıyor?

E-posta hesabınız onlarca kampanya daveti ile mi doluyor? Aradığınız önemli maillere ulaşmakta zorluk mu çekiyorsunuz? İşte, tüm bu sorulardan kurtulmanın yolu: Tek kullanımlık mail adresi !

Tek Kullanımlık Mail Nedir?

Belirli bir süre sonunda kendi kendisini kullanılmaz hale getiren yani imha eden mail adresine tek kullanımlık mail yani sahte e-posta adresi denir.

Forumlara üye olurken, istenmeyen postaların geleceği bahis ve oyun sitelerine kayıtlarda ve çok fazla istenmeyen mailin geleceği bilinen sitelere kayıt olma sürecinde çok faydalı bir uygulama olan tempmail, çoğu zaman hayat kurtarıcı olur.

1 – Sahte E-Posta Hesabı Neden Açılır?

Günümüzde birçok firma ve perakendeci, yeni ürünlerini ya da daha önceki ürün kampanyalarını tanıtmak için sistemine kayıt olan kişilere onlarca mail atar.

Şirket mail adresi ile bu sitelere kayıt olan kişiler, günlük iş yoğunluğunun arasında bir de bu tür spam niteliğindeki mailler ile boğuşmak zorunda kalırlar.

Sahte e posta adresi yani tek kullanımlık e mail sayesinde bu tür istenmeyen maillerin kalabalığından kurtulmak mümkündür. İşte, tek kullanımlık mail adresi sahip olmak için 5 neden!

a – Mağaza Sadakat Kartı Kaydı

Mağazalar kendilerine özel olarak tasarladıkları sadakat kartı yardımı ile sık alışveriş yapan müşterilerine birtakım indirim ve kampanyalardan faydalanma şansı sunarlar.

Bu kartlara üye olurken kullanılan mail adresi ise her gün onlarca reklam ile karşı karşıya kalır. Bu durumla başa çıkmakta zorluk çeken kişiler ise sahte e posta isimleri arasından seçtikleri bir mail adresi ile bu yoğun mail akışından kurtulurlar.

b – Mağaza Dolandırıcılığından Kurtulmak

Günümüzde çok sayıda mağaza ve firmanın veri tabanı ele geçiriliyor ve müşteri bilgileri üçüncü kişilere servis ediliyor. Bu durumlarla karşı karşıya kalmamak için alışveriş sitelerine kayıt sürecinde tek kullanımlık e-posta adresi kullanmak etkili bir önlem olacaktır.

c – Uygulama Testleri

Programcıların sıklıkla başvurdukları sahte e posta gönderme ve kullanma işlemi program geliştirme sürecinde de büyük fayda sağlar.

Tasarımı yeni bitmiş bir programın kodlarının çalışıp çalışmadığını test ederken kullanılan tek kullanımlık e-posta adresi/ sahte mail adresi programın hazırlık sürecinde hızlı ve etkili bir şekilde analiz edilmesini sağlar.

Aynı anda 100 kişinin kullandığı bir program senaryosu hayal eden programcı, aldığı 100 farklı sahte mail adresi ile programı deneme şansı bulur.

d – Çift Hesapla Kaydolmak

Bazı web sitelerinde ikinci ya da üçüncü bir mail adresine ihtiyaç duyulabilir. Bu durumlarda yeni bir e-mail adresi yerine geçici mail adresi alınabilir ve böylece yeni standart bir mail adresinin iş yükünden kurtulmak mümkün olur.

e – Spam Mesajlardan Kurtulmak

Spam mesajlar birçoğumuzun canını sıkan gereksiz iş yüküdür. Bazı aboneliklerde gelen maili ne kadar spam olarak işaretlerseniz işaretleyin yeni bir mail geldiğinde spam niteliğini kaybeder ve gelen kutusu bölümüne kaydolur.

İş yoğunluğunun ve çok sayıda önemli mailin arasından spam mailleri ayırt etmek ve her gün tek tek temizlemek oldukça zaman alıcı olabilir. Bu noktada temp-mail.org alacağınız tek kullanımlık mail adresi ile spam maillerinde kurtulabilirsiniz.

2- Tek Kullanımlık E- Posta /  Sahte E Mail Adresi Sağlayıcıların Özellikleri Nelerdir?

Sahte e posta gönderme işlemi için öncelikle bir adet tek kullanımlık mail adresi almalısınız. Bu işlemi yaparken de en güvenilir e-posta sağlayıcıları arasından tercihte bulunmanız gerekir. İşte, tek kullanımlık geçici posta adresinizi alırken sahip olacağınız avantajlar!

Fake mail olarak da adlandırılan bu mail adresleri 15 dakikalık mail olarak da adlandırılmaktadır. Bu özelliği ile sohbet odalarında ve anonim olunmak istenen her platformda kimliksiz bir şekilde bulunmak mümkündür.En iyi geçici mail adresleri sağladıkları sahte mail adreslerini bir tık kadar kolay bir şekilde verir. Bu özelliği ile oldukça kullanışlı olan bu mahmol email adresleri, hem eğlenceli hem de güvenli vakit geçirmenin kolay yoludur.Kayıt sırasında kimlik bilgisi sorulmuyor olması kişisel güvenlik sağlar.Aynı anda birden fazla e-mail adresi almaya izin verir. Ard arda 2 mail adresi alınabileceği gibi 100 adet mail adresi de alınabilir.Kısa süreli mail depolama alanları oluşturur. Bu alanlar ile kolayca iletişim sağlanır.

3 – Sahte E posta Nasıl Anlaşılır ?

Bir web sağlayıcı ya da firma, kendisine sahte mail adresi ile mail atıldığını nasıl anlar? Sahte e posta nasıl anlaşılır ?

Geçici mail adreslerinin “ @ “ işaretinden sonraki kısmı bilinen mail sağlayıcılarından farklıdır. Örneğin [email protected] bir sahte e posta adresidir.

4 – Tek Kullanımlık Mail Adresi Nasıl Alınıyor ? Sahte E-Posta Nasıl Açılır ?

Temp mail e-posta adresi değiştirme ya da çalışan geçici mail adresi almak için Temp Mail web adresine girilmelidir.

Geçici e posta veren siteler  ya da sahte mail gönderme sitesi olarak bilinen siteler arasındaki Temp mail adresine girildiği anda karşınıza o anda müsait olan bir mail adresi çıkacaktır.

Bu mail adresi kopyalanarak (e posta kopyala işlemi ile) kayıt olunmak istenen site ya da forumda kullanılabilir. Forum ya da siteden gelen mailler ise yine aynı sayfada alt bölümde yer alan Gelen Kutusu bölümünde görüntülenecektir.

Bu bölümde gelen mailler takip edilerek, gereksiz maillerin kişisel adreste yer kaplamasının önüne geçilebilir. Bu sayede geçici bir hesap üzerinden, gerçek mail adresinizi vermeden alışveriş sitelerine ve gizli kalmasını istediğiniz sitelere kayıt olabilirsiniz. 

Tek Kullanımlık Mail Adresi Alınan Siteler

YouTube video

Sahte mail aç kullan at e-posta kullan seçeneği profesyonel e mail kullanıcıları için büyük kolaylık sağlamaktadır.

Sahte mail ya da diğer bilinen ismi ile e mail tek kullanımlık adresi, özellikle marka, hizmet ya da kampanya bildirimlerinde kullanılmak üzere aktif şekilde kullanılmaktadır.

Tek kullanımlık mail adresi bildirimi e mail adresinizde gereksiz mail birikmesi ve kalabalık oluşturmasına engel olmaktadır. Bu nedenle gelen ve giden maillerin karışmaması ve daha düzenli olması açısından mail adresi tek kullanımlık tercih edilmektedir. Bu amaçla kullanılan bazı sahte mail gönderme sitesi sıralaması şu şekildedir:

1- Gmail Temp Mail

2- Fake Mail Generator

3- Snnyk Mail

4- Discord Fake Mail

5- Moakt

6- Temp-mail.org

7- tempmail.com

8- Dropmail

9- Guerrilla Mail

10- Emailondeck

Tek Kullanımlık Mail Alma İşlemi Güvenli mi?

YouTube video

İnternet kullanıcıları arasında sıkça sorulan sorular arasında sahte mail oluşturma işleminin ne kadar güvenli olduğu sorusu yer almaktadır.

Tek kullanımlık mail ile mail gönderme işlemi eğer bir sosyal platform ya da alışveriş sitesine kayıt olmak için ise öncelikle tercihiniz direkt bu işlemlere özel ayırdığınız bir Gmail ya da Hotmail hesabı açmak olabilir.

Ancak tüm bu işlemlerde tek kullanımlık mail gönderme işlemi yapacaksanız kesinlikle güvenilir bir sahte mail sunucusundan alım yapmanız gereklidir. Güvenlik açığının oluşmaması için bilinmeyen ya da kullanıcıların da artı puan vermediği bir sahte mail gönderme sitesi güvenlik zaafiyeti de oluşturabilir.

Tek Kullanımlık Mail Atma Ne İşe Yarar?

YouTube video

Sahte mail alma ya da gönderme işlemi adınıza kayıtlı ve önemli işlerde kullandığınız mailin temiz kalmasını sağlamaktır.

Gereksiz e posta ya da spam maillerin varlığı ile adeta çöplüğe dönen maillerle başa çıkmak oldukça zordur. Bu durumu engellemek için kullanılan başarılı bir yöntemdir.

Tek Kullanımlık Mail Açma İşlemini Sadece Kurumsal Firmalar mı Yapar?

YouTube video
Tek kullanımlık sahte mail yollama işlemi sadece pazaryerleri, platformlar ya da site sahiplerinde yapılan bir işlem değildir. Kişiler de şahsi olarak tek kullanımlık mail yöntemini kullanabilirler. Tek yapılması gereken sahte mail gönderme sitesi ile işlemi gerçekleştirmektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!