featured

Telegram Nedir? Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telegram nedir sorusunun cevabı genelde whatsapp tarzı bir uygulama denilerek cevaplanır. Teknolojinin ilerlemesiyle beraber akıllı telefon kullanmayan neredeyse yok denecek kadar azaldı. Hal böyle olunca sms ile mesajlaşmanın yerini internet üzerinden gerçekleştirilen mesajlaşmalar aldı. Özellikle whatsapp uygulaması günümüzde çok sayıda kişi tarafından kullanılmakta. Şimdi ise whatsapp’ın yerini telegram aldı. Daha fazla bilgi için yazımızı eksiksiz okumanızı tavsiye ederiz.

Peki Nedir Telegram?

Mesajlaşma uygulaması olan telegram, internet aracılığı ile kullanılmaktadır. Yani çevrim içi bir uygulamadır. Yüzlerce mesajlaşma uygulamasının içinden kendini öne çıkarmayı başaran son zamanların en popüler uygulamasıdır. Bilgisayar programcısı olan Pavel durov tarafından oluşturulmuştur.Telegram her ne kadar whatsapp ile benzerlikler gösterse de birbirinden ayrılan özellikleri de vardır.

Telegramı iş için veya kişisel işler için kullanmanız mümkündür. Telegramın bazı avantajlı özellikleri şunlardır;

Telegram da grup konuşmaları yapabilirsiniz. Gruba katılacakların sayısının belli bir limiti yoktur.Bir haberleşme kanalı oluşturabilirsiniz. Örneğin haber yayını yapan bir internet sayfanız varsa, dilerseniz bir telegram grubu oluşturup takipçilerinize link vererek katılmalarını sağlayabilirsiniz. Geniş bir ağa ulaştığınızda, dilerseniz karşı tarafın cevap verebilme özelliğini kapatarak sadece siz gönderi paylaşabilirsiniz.

YouTube video
Haber kanallarına telegram davet bağlantısı aracılığı ile katılabilirsiniz.Yüzlerce sosyal mecranın telegram hesabı var. Bunları bularak ve davet kodu isteyerek  sosyalleşebilirsiniz.

Telegram Güvenli Mi?

Telegram nedir, sorusunun en doğru cevaplarından biri de hiç kuşkusuz güvenli bir mesajlaşma sistemidir. Kullanıcılara büyük bir güven hissi veren güvenlik sistemine sahiptir. Kişilerin verilerinin korunması son derece titiz bir şekilde uygulanmaktadır. Güvenliği o kadar yüksektir ki, yaptığınız yazışmaları telegram sunucuları dahi göremez.

Telegramın Teknik Özellikleri

Gizli sohbet gerçekleştirme imkanı sunar.İlgi çekici bir özellik olarak, bulut tabanlı mesajlaşma özelliği vardır.Mesajlaşırken telefon numaranız değil kullanıcı adınız görünür.Görüntülü ve sesli konuşma özellikleri vardır.Dilerseniz yazıştığınız kişi ile mesajları ayarladığınız sürede her iki taraftan da silebilirsiniz.Konuşmanın ekran görüntüsü alındığında (screenshot) karşı tarafa bildirim gider.Dilerseniz telegramı bilgisayarınızdan da kullanabilirsiniz.Farklı tarzlarda sticker kullanımı ile daha eğlenceli mesajlaşmalar yapılabilir. Sticker maker ile kendi görsellerinizi sticker yaparak kullanabilirsiniz.

Telegram Nasıl İndirilir?

Telegramı eğer android telefon kullanıyor iseniz Google Play yolu ile, İOS kullanıyorsanız da AppStore’dan kolay ve ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. Telegram indir işlemini bilgisayarınıza yapmak istiyorsanız, bunun için özel bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Arama motorunuza telegram indir yerine web telegram yazıp, açılan sayfada qr kodu okutup masaüstünüzde telegramı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bir mesajlaşma uygulaması olan telegram ile herhangi bir telefon numarası ile hesap açarak sohbete başlayabilirsiniz. Kullanıcıların tüm hakları gizli ve başka bir kişi veya kurumla paylaşılma durumu söz konusu değildir. Telegram ücretli bir uygulama değildir. Görüşmeler ve gruplar için bir ücret talep edilmez.Gizli sohbet için telegram daha fazla tercih edilen bir uygulamadır. Yeni bir güncelleme ile bir süre sonra gizlilik ile ilgili kurucusu pavel durov daha fazla tedbir alabilir.

OKU HABER Telegram‘dan Takip Edin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!