featured

Terra airdrop’u tamamlandı, ancak sorunlar devam ediyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Terra 2.0’ın piyasaya sürülmesiyle birlikte Terra ekosistemindeki LUNA ve UST sahiplerine airdrop yoluyla yeni LUNA tokenleri dağıtıldı. Ancak birçok kullanıcı airdrop ile eksik token aldıkları yönünde şikayet ediyor.

Terra ekosisteminin sabit kripto varlığının sabitliğini kaybetmesiyle tetiklenen çöküş, yatırımcıların panikle satmaya başlamasıyla çözümsüz bir hal almıştı. Terra ekibi, ilerleyen günlerde çözümü yeni bir Blockchain başlatmakta buldu ve UST ile LUNA sahipleri için belirlenen oranlarda yeni LUNA tokeni dağıtım kararı alındı. Son gelişmelere göre ise airdrop aşamasında sorun yaşayan birçok kullanıcı bulunuyor.

Terra, Airdrop aşamasında sorun olduğunu kabul etti

Terra ekibi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada airdrop’ta yaşanan sorunların farkında olduklarını ve çözüm bulmak için çalıştıklarını söyledi.

Airdrop sorunu, zaten birçok sorunla baş etmeye çalışan Terra ağının önünde yeni bir engel olarak ortaya çıkıyor. Kripto para topluluğunun yeniden güvenini kazanmak için çaba sarf eden Terra ekibinin bu sorunun üstesinden gelmesi, güven ortamını sağlaması için son derece kritik gibi gözüküyor.

Terra topluluğu, yeni bir Blockchain kararı öncesi, mevcut LUNA tokenlerinin yakılarak kripto paraya yeniden istikrar sağlaması fikrini savunuyordu. Ancak özellikle büyük yatırımcıların yeni bir Blockchain fikrini savunması, eski tokenlerin LUNA Classic olarak devam etmesini sağladı. Terra kurucusu Do Kwon ise başından beri LUNA tokeni yakımının fiyatı kurtarmak için yeterli olmayacağını iddia etti.

Binance LUNA airdrop’unu tamamladı

Diğer yandan Binance, bu sabah itibarıyla Terra Classic (LUNC) ve TerraClassicUSD (USTC) sahiplerine Terra (LUNA) airdrop işleminin tamamlandığını duyurdu. Binance kullanıcıları, platformun kullanıcı merkezindeki dağıtım sayfası aracılığıyla bu tokenlerin spot cüzdanlarına alındığını onaylayabilirler.

Binance borsası, bunun yanında LUNA token yatırım işlemlerinin açıldığını duyururken çekim işlemlerinin 1 Haziran tarihi itibarıyla başlayacağını belirtti. Duyuruda ABD’de yerleşik kişi ve kurumların airdrop için uygun olmadığı açıklamasının yapıldığı da görüldü.

LUNA ve LUNA Classic’de son durum

LUNA Classic, dünkü sıçraması sonrası 0,000188 dolarda zirve gördükten sonra yüzde 40’a yakın değer kaybıyla 0,00011 dolar bandına gerileyerek volatil hareketlere devam etti.

LUNA ise dün kapanışa doğru 10,74 dolarda zirve gördükten sonra gelen satışlara 7,2 dolara kadar geriledi. An itibarıyla dip seviyelerden gelen alımlar LUNA/USD’yi 8 dolar bandına taşıdı.

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!