ticari-kredi

Ticari Kredi Çekmek İsteyen KOBİ’lerin Bilmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOBİ’lerin nakit açığını kapatmak için başvurduğu ilk yöntem; ticari kredilerdir. Bireysel başvuruların aksine tüzel kişilere sağlanan ticari krediler ile borçları düzenlemek ya da mevcut işi büyütmek için girişimde bulunmak mümkündür. Ayrıntılı bir prosedüre sahip olan ticari kredi adımlarını biliyor olmak başvuru sürecini doğru yönetmek açısından önemlidir.

Ticari etkinlik yürüten ve bu alanda gerekli belgelere sahip olan tüm işletmeler, ticari kredi başvurusu yapabilir. Dolayısıyla ticari krediye başvurunun ön koşulu aktif bir şirketin varlığıdır. Bankalar belli istatistikler aracılığıyla işletmenin kredisini onaylar ya da reddeder.

Onaylanan kredide KOBİ’lerin gelir gider dengesine göre verilecek kredi miktarı belirlenir. İşletmenin geçmişteki kredi ve çek ödemeleri bu konuda bankalar tarafından dikkat edilen bir unsurdur. Ayrıca mevcut işletmenin içinde bulunduğu döneme ait finansal raporlar da etkili bir göstergedir.

Ticari Kredi Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ticari-kredi
Ticari Kredi

Günümüzde internetin yoğun kullanımı ile; ticari kredi başvurusu sıklıkla çevrimiçi kanallar üzerinden yapılır. Başvuru sırasında anlık faiz oranlarına ve oluşacak ödeme planına yakından bakmak gerekir. Gerekli incelemelerin ardından farklı bankaların kredi olanakları karşılaştırılabilir. Bu sayede en başarılı ticari kredi seçimi yapılmış olur.

KOBİ’lerin ticari kredi kullanırken başvuru sonrası talep edilen evrakları tamamlaması gerekir. Bu evraklar bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Her banka kendi istekleri doğrultusunda bir belge listesi çıkarır ve işletmeden teslimini ister. Genelde ortak şekilde talep edilen belgeler şu şekildedir:

  • Resmî gazeteye ait nüsha
  • Vergi levhası
  • Bağlı bulunulan ticaret odası kaydı
  • İmza sirküleri

Şirketinizin Nakit İhtiyacını Figopara ile Karşılayın!

ticari-kredi

İşletmenizin giderlerini karşılamak veya ticari girişiminizi büyütmek için nakde mi ihtiyacınız var? Figopara’ya ücretsiz üye olarak kestiğiniz e-faturaları vadesinden önce tahsil edebilir, nakde erişiminizi  hızlandırabilirsiniz.

Hemen üye olun, entegratörünüzü bağlayın, nakde çevirmek istediğiniz faturaları seçin, bankalardan iskonto teklifi alın, faturalarınızı uygun maliyetlerle nakde çevirin.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!