featured

Tik Tok Hesap Silme Nasıl Yapılır? Kalıcı Olarak Tik Tok Hesabı Silme

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tik Tok hesap silme işlemleri, bir hevesle uygulamayı kuran kişilerin daha sonra kalıcı olarak hesaplarını silmek istemesi nedeniyle çokça aranmaktadır. Çünkü sadece uygulamayı telefonunuzdan kaldırmak hesabınızın ve profilinizin silinmesine etki etmez. Hesap bilgilerinizin görünmemesi için tüm bilgileri kalıcı olarak kaldırmanız gerekir. Bunun nasıl yapılacağını yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Tik Tok Hesabı Nasıl Silinir?

Tik Tok, Google Play üzerinden 100 milyon indirmeye ulaşan, eğlenceli video çekmeye yardımcı bir sosyal medya uygulamasıdır. Çin merkezli olarak hizmete sunulan bu uygulama kimi zaman meraktan da indirilmektedir. İnsanlar merakını giderdikten sonra veya sıkıldıklarında uygulamayı silmek istemekteler. Siz de onlardan birisi iseniz aşağıdaki adımları uygulayarak hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

Tik Tok uygulamasına giriş yapın ve sağ üst köşede bulunan profil simgesine dokunun.Profilinize giriş yaptıktan sonra sağ üst tarafta 3 nokta ile simgelenmiş seçenekler bölümünü göreceksiniz. O bölüme dokunun.Karşınıza çıkan menüden Hesabımı Yönet bölümüne dokunun.Karşınıza çıkan ekranın alt kısmında “ Hesabınızı kapatmayı mı düşünüyorsunuz?” sorusunu göreceksiniz. O soruya dokunun.

YouTube video
Bu işlemden sonra telefonunuza bir kod gelmesi için “Kodu Gönder” butonuna tıklayın. Telefonunuza gelen kodu ilgili bölüme girin.Kodu girdikten sonra devam butonuna dokunarak işleme devam edin.Bir bilgilendirme ile karşılaşacaksınız. Bu bilgilendirmeyi okuduktan sonra Continue butonuna dokunun.Son olarak Delete Account ( Hesabımı Sil) diyerek işlemi tamamlayın. Bu işlemin ardından Tik Tok hesap silme işlemi kalıcı olarak gerçekleştirilmiş olacaktır.

Hesabın silinmesinin ardından kullanıcılara 30 günlük bir süre tanınır. Bu süre zarfı içerisinde hesabınıza tekrar giriş sağlamak isterseniz şifreniz ile tekrar giriş yapabilirsiniz. Eski bilgileriniz kaybolmadan hesabınıza erişime açabilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat 30 gün boyunca hesaba tekrardan girmeye çalışmaz iseniz hesabınız 30 günün ardından kalıcı olarak silinecektir. Bu süreden sonra isteseniz de bir daha eski hesabınıza ulaşamazsınız.

Şifresi Unutulan Tik Tok Hesabı Nasıl Kapatılır?

Bazı zamanlarda kullanıcılar Tik Tok hesaplarını şifrelerini unutabiliyorlar. Bu durumda da hesabı silmek zorlaşıyor. Böyle durumlarda yapılması gereken ilk şey şifrenizin sıfırlanmasını talep etmek ve yeni şifre belirlemektir. Son zamanlarda gelen güncellemeler ile bu işlem de oldukça basittir. Eğer Tik Tok hesabınızı silmek istiyor iseniz ve şifrenizi unutmuş iseniz aşağıdaki adımları takip edin. Şifrenizi yenileyin ve ardından yukarıda bulunan Tik Tok hesabı silme adımlarını takip ederek hesabınızı kalıcı olarak silin.

Tik Tok Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Tik Tok şifresini unutmuş iseniz bunun çözümü şifrenizi değiştirmektir. Şifrenizi değiştirebilmek için de Tik Tok hesabınızın ilk kaydını nasıl yaptığınızı bilmeniz gerekiyor. Facebook girişi ile mi yoksa e-mail yolu ile mi kayıt oldunuz bunu netleştirmelisiniz. Ardından yapmanız gereken işlemler şunlardır;

Tik Tok uygulamasının yüklü olduğu cihazınız üzerinden uygulamayı açın ve profil simgesine dokunun.Tik Tok uygulaması açıldığında karşınıza bir kayıt ekranı gelecektir. Bu kayıt ekranının altında da zaten hesabım var seçeneği bulunuyor. O seçeneğe dokunun.Ardından karşınıza çıkan ekranda şifremi unuttum butonunun yanında mevcut konumda olan giriş yapmak için yardım al seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe dokunun.

YouTube video
E-posta, telefon numarası vb. hangi seçenek ile Tik Tok üyeliği başlatmış iseniz karşınıza çıkan ekranda onu belirtin.Daha sonra sizden birkaç bilgi istenilen bir form açılacaktır. Bu alanı eksiksiz ve doğru şekilde doldurun. Eğer telefon numaranız tanımlı ise SMS yolu ile bir kod alacaksınız.Daha sonraki adımda sizden aktif kullandığınız e-mail adresi talep edilecektir. Bu adresi de doğru şekilde yazdığınızdan emin olun.Daha sonra e-posta adresinize Tik Tok şifre değiştirme linki gelecektir. Bu linke tıklayarak şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Tik Tok şifre değiştirme işlemi yapıldıktan sonra uygulamayı açın. Yeni şifreniz ile hesabınıza erişim sağlayın ve Tik Tok hesap silme adımlarını uygulayarak hesabınızı kalıcı olarak silin.

YouTube video

Devre dışı bırakılmış olan tiktok hesabınıza giriş yapmamalısınız. Tiktok hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyor iseniz tiktok hesap silme işlemi 30 gün sonra tamamen uygulanmaktadır. Eğer 30 gün içerisinde tekrar giriş yapar iseniz hesabınızda bulunan beğeni ve yorumlara erişim sağlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!