featured

Tüm gözler yeni LUNA’nın üzerindeyken LUNA Classic yükselişini sürdürüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Terra ekosistemi Mayıs ayının ilk günlerinde kripto tarihine geçen çöküşünün ardından kısa bir sürede Terra 2.0 olarak yeniden doğdu. 

Eski Blockchain Terra Classic olarak yoluna devam ederken hafta sonundan bu yana yeni LUNA’nın fiyatı dikkatle takip ediliyor, ancak Luna Classic (LUNC), yeni Blockchain’in piyasa sürülmesini takiben beklenilenin aksine ciddi bir yükseliş performansı sergiliyor. 

Küsuratlı fiyatlarında yeni bir piyasası oluşan Luna Classic (LUNC), geçen hafta Terra 2.0’ın piyasaya sürülmesiyle  0,00013 dolardan 0,000075 dolara kadar yüzde 40 değer kaybetti. Yeni Luna tokeninin işlemlere başlamasıyla birlikte  daha iyi performans gösteren LUNC, 29 Mayıs günü 0,000075 dolardan 0,000188 dolara kadar yüzde 150 oranında dikkat çeken bir yükselişe sahipti.

LUNC, Binance’in desteğiyle yükseliş trendine girdi

Luna Classic (LUNC) fiyatındaki yükseliş ise Binance’in token için yeni kalıcı sözleşme başlatacağı haberiyle eksi Blockchain’in arkasında durma niyetini ortaya koymasına bağlanabilir.

Son duyuruya göre yarın, Binance vadeli işlemlerinde 20 kata kadar BUSD marjinli 1000LUNC kalıcı sözleşmeleri başlatılmış olacak. Bu gelişme, LUNC fiyatında bir yükselişe neden olurken 24 saatlik işlem hacmi de yüzde 200’e yakın oranda artarak 260 milyon dolara yaklaştı. LUNC piyasa değeri ise 1 milyar doların hemen altında bulunuyor.

Bu gelişmelerin yanında Güney Kore kurumlarının tarihi Terra çöküşünü detaylı şekilde araştırmaya devam ettiği biliniyor. Araştırma sonuçlarının Terra 2.0’ı nasıl etkileyeceği henüz belli değilken bu durum projeye karşı belirsizliğin derecesini artırıyor.

Yeni LUNA fiyatında son durum

Güncel gelişmeler ışığında yeni LUNA fiyatı, bazı borsalarda 30 dolara ulaşan başlangıç fiyatları görse de 5 dolar bandında denge buldu. Yeni haftanın ilk saatlerinde ise yatay hareketi yukarı yönlü kırarak yüzde 16 değer artışıyla 6,69 dolara kadar yükseldi. LUNA, an itibarıyla 6,2 dolar seviyesinde hareket ediyor. 

Diğer yandan Binance, yeni LUNA işlemlerine başlayacak en son borsa olacak gibi gözüküyor. 31 Mayıs tarihinde Binance platformunda alım satıma açılacak olan LUNA’nın yarınki fiyat hareketi merakla bekleniyor. Zira Binance, en yüksek hacimli LUNA ticaretinin yapıldığı kripto para borsasıydı. 

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!