featured

Türkiye’de En iyi Gastronomi Bölümleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite tercihleri sırasında bölüm mü daha önemli üniversite mi ikilemini elbette yaşamışsınızdır. Ancak gastronomi bölümlerinden birinde yani Gastronomi ve Mutfak Sanatları okumak istiyorsanız üniversite tercihi özellikle önem kazanıyor. Elbette öncelikli süreç karar süreci. Gastronomi okumak üzerine kararsızlık yaşıyorsanız gastronomi okumak isteyenlerin bilmesi gereken 5 maddeyi anlattığımız yazımıza bakabilirsiniz.
Tercih edeceğiniz üniversitenin gelişmiş bir mutfağının olması ve fiziki koşullarının doyuruculuğu, profesyonel hayatınız için bir artı teşkil ediyor. Gastronomi bölümlerinin en iyilerini sizler için derledik.

Özel Üniversiteler

Yeditepe Üniversitesi (İstanbul)

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bulunan bölüm, 2004’te kuruldu ve gelişmiş bir mutfağa sahip. Gastronomi bölümleri Istanbul içinde yurtdışı bağlantılarıyla öne çıkıyor. Mezunları hem yurtiçinde hem yurtdışında istedikleri gibi işler bulabiliyorlar.

Özyeğin Üniversitesi (İstanbul)

Bu üniversite de Gastronomi ve Mutfak Sanatları açısından önemli yabancı bağlantılara sahip. Öğrenciler, bu üniversitede eğitimlerini Le Cordon Bleu’nün eğitmen şeflerinden alıyorlar. Daha sonrasında ise isterlerse yurtdışında isterlerse yurtiçinde başarılı işletmelerde çalışabiliyorlar.

Bilgi Üniversitesi (İstanbul)

Bilgi Üniversitesi Gastronomi bölümleri arasında deneyimli akademik kadrosu ile öne çıkıyor. Ayrıca üniversite ders programını, Gastronomi dünyasının Harvard’ı kabul edilen Kendall School of Culinary Arts ile ortak kurguluyor. Bu da özellikle yurtdışında çalışmak isteyenler için çok iyi bir ilk adım oluyor.

Devlet Üniversiteleri

Akdeniz Üniversitesi (Antalya)

Başarı grafiği Gastronomi bölümleri arasında yüksek olan Akdeniz Üniversitesi, her sene bölümü ülke çapında birinci olarak kapatıyor. Eğer siz de özel üniversitede okumak istemiyorsanız, bu üniversite ilk tercihleriniz arasında yer alabilir.

Anadolu Üniversitesi (Eskişehir)

Geniş ve gelişkin bir mutfağa sahip olan Anadolu Üniversitesi Gastronomi bölümleri arasında en iyilerinden biri. Özellikle üniversitenin açık öğretim sebebiyle sahip olduğu bütçe, sizler için önemli bir öncül olmalı. Zengin bir üniversite olan Anadolu Üniversitesi, birçok masrafı kendisi karşılıyor ve öğrencilere gerek kültürel gerek sanatsal olarak birçok imkân sunuyor. Yani Eskişehir’de özellikle de Anadolu Üniversitesi’nde okumak, hem iyi bir eğitim almanızı hem de öğrenci hayatını severek yaşamanızı sağlayacak.

Gazi Üniversitesi (Ankara)

Ankara’da bulunan Gazi Üniversitesi, diğerleri kadar gelişmiş bir mutfağa sahip değil. Gelişmekte olan bu üniversite daha çok akademik eğitime ağırlık veriyor. Gastronomi bölümleri arasında tercihiniz akademik ağırlıklı bir eğitim almaksa Gazi Üniversitesi’ni seçmek size yardımcı olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!