featured

Türkiye’nin Bilinmeyen Tatil Yerleri | Az Bilinen Tatil Yerleri Nereler? Ailenizle Dolu Dolu Bir Tatil İçin Yer Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin bilinmeyen tatil yerleri arasında keşifler yaparak, bu yazı sakin ve huzurlu geçirmek ister misiniz? Koronavirüs, yasaklar derken hepimiz ne kadarda sıkıldık değil mi? Ancak henüz tatil fikrine dahi temkinli yaklaşırken, kalabalık ortamlara girmek hepimizi ürküten konular arasında yer alıyor. Bu nedenle bugün pek çok tatilci sakin, ama doğası ve güzelliği ile büyüleyen yerler keşfetmeye çalışıyor. …

Türkiye’nin Saklı Tatil Yerleri

Türkiye’nin saklı tatil yerleri nereler? Türkiye tarihi ve doğal güzellikleri bir arada tutan cennet bir köşe olarak, tüm dünyanın gözdesi konumunda. Yeşil ile mavinin güzelliğini buluşturan çok sayıda tatil yeri bulunduğu içinde seçim yapmak oldukça zor olabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=nTlwyurCEUE

Bizde sizin için az bilinen ama doğal güzelliği ile kendisine hayran bırakan yerleri belirledik. İşte Türkiye’nin bilinmeyen tatil yerleri

1- Türkiye’nin Bilinmeyen Güzel Köyleri : Birgi Köyü

Türkiye’nin bilinmeyen güzel köyleri arasında Birgi köyü belki de ilk sırada… Herkesin yaşamak için hayalini kurduğu bu bölge, çınar ve ceviz ağaçları ile ünlü. Taş evler, ahşap pencereler, sakin sokaklar bulabileceğiniz Birgi köyü’nde çok sayıda plaj olduğu içinde hem kış hem yaz tatili yapılabiliyor.

Tarihi güzellikler bakımından da dolu dolu olan Birgi köyü, tüm bu özellikleri sayesinde UNESCO dünya mirasları içerisine de girebilmeyi başarmış. Türkiye’nin bilinmeyen tatil yerleri hakkında derin bir araştırma yapıyorsanız İzmir’in bu tarihi ve doğal köyünü incelemeyi unutmayın.

2- Küçük Kargı Köyü Türkiye’nin Bilinmeyen Güzellikleri Arasında!

İnsanlar tarafından keşfedilmemiş olması mucize olan bir yer söyleyeceğiz size. Fethiye’ye yalnızca 3 km mesafede bulunan Küçük Kargı köyü Muğla’nın en önemli bölgelerinden biri konumunda. Adeta doğal bir akvaryum görünümü sunan bu köy, dalış severlerinde ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Sadece su altı güzelliklerine sahip olmayan köy, serin bir rüzgara ve hoş bir kokuya sahip olmasıyla da yerli ve yabancı turisti kendisine hayran bırakıyor. Türkiye’nin bilinmeyen tatil yerleri arasında gösterebileceğimiz bu bölge, kalabalıktan uzakta sakin ve huzurlu bir tatil için mükemmel bir seçim olabilir.

3- Az Bilinen Tatil Yerleri Türkiye Gideros Koyu

Az bilinen tatil yerleri denildiğinde akıllara gelen bir diğer yer Gideros Koyu, Karadeniz bölgesinin incisi sayılabilecek bir tatil yeri. Keşfedilmemiş doğa harikalarının bulunduğu Karadeniz güzergahının belki de en önemli durağı bu koy.

Kestane, gürgen, kayın, meşe, çam, şimşir ağaçlarının bulunduğu bölgede muhteşem bir aromatik koku yer alıyor. Karadeniz’in oldukça dalgalı bir suyunun bulunmasına rağmen, bu koy sakin deniz sularına sahip olması nedeniyle oldukça şaşırtıyor. Türkiye’nin bilinmeyen tatil yerleri arasında gösterebileceğimiz Gideros Koyu, mutlaka gidilmesi gerekenler listenizde yer almalıdır.

4- Sakin Huzurlu Tatil Yerleri Arıyorsanız Seçiminiz Akgöl… 

Sakin huzurlu tatil yerleri arayışındaysanız, Sinop Akgöl tam size göre olabilir! Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Sinop hem denizi hem de yemyeşil manzarası ile turistleri kendisine hayran bırakıyor.

Uzungöl ve Abant gölünü andıran Akgöl, muazzam bir görüntü sunduğu için mükemmel bir tatil deneyimi yaşamanızı sağlayabilir. Özellikle bir kamp ya da glamping tatili planlıyorsanız, Türkiye’nin bilinmeyen tatil yerleri arasında bulunan Akgöl’e bir şans vermelisiniz.

5- Keşfedilmemiş Tatil Yerleri 2021: Palamutbükü

Keşfedilmemiş tatil yerleri 2021 listemizde sırada Palamutbükü var. Doğayla iç içe bir mekan olan Datça’nın eşsiz güzelliklerinden biri bu bölge, ilçe merkezine ise 25 kilometre mesafede bulunuyor. Zeytin ve badem ağaçları ile sizleri büyüleyecek bu cennetten köşe, masmavi ve tertemiz denizi ile de dikkat çekiyor.

Bu anlamda özellikle dalış sporu ile ilgilenen kişiler bu bölgede dilediği şekilde dalış yapabilir. Tekne turu yaparak, sakin ve huzurlu bir tatil yapmak istiyorsanız Türkiye’nin bilinmeyen tatil yerleri listemizde yer alan Palamutbükü’ne alternatiflerinizde yer vermeyi unutmayın

6- Güzel Doğası ile Büyüleyen Yerler: Kekova

Güzel doğası ile büyüleyen yerler arasında bir diğer mekan Kekova! Türkiye’nin bilinmeyen güzellikleri içerisinde bulunan Kekova Antalya ili içerisinde yer alıyor. Akdeniz’in en büyük adası olarak gösterilen Kekova, berrak denizi ile mükemmel bir tatil vadediyor.

Kekova’nın bir diğer özelliği ise yıllardır kalmayı başaran arkeolojik eserlerin, deniz seviyesinin yükselmesi ile denizin altında kalması. Durum böyle olunca deniz altında muhteşem bir güzelliğin barındığını söyleyebilmek mümkün. Dalış yapmaktan çok hoşlanıyorsanız, Batık şehrin yer aldığı berrak ve masmavi deniz beklentinizi karşılamaya yetecek.

7- Türkiye’nin Bilinmeyen Cennet Yerleri: Bördübet Koyu

Türkiye’nin bilinmeyen cennet yerleri arasında gösterebileceğimiz son yer Bördübet Koyu! Sakinlik denildiğinde gösterilebilecek en iyi tatil yeri olan Bördübet koyu, Marmaris ilçesinde yer almakta. Masmavi ve şeffaf denizi içerisinde barındıran bu koy, yeşilliğin o muazzam güzelliğini ise en iyi şekilde yansıtıyor.

Çam ormanlarının yer aldığı bu koy, özellikle temiz hava ve bol oksijen arayanları tatmin edebilecek güzellikte! Doğanın kalbinde, ormanın ev sahipliğinde birbirinden güzel kuş cıvıltıları eşliğinde bir tatil deneyimlemek istiyorsanız, Türkiye’nin bilinmeyen tatil yerleri Bördübet Koyu’na bir şans vermelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!