featured

Ülkelere Ait Geleneksel Danslarla Şova Doyacaksınız: Hangi Dans Türü Hangi Ülkeye Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkelere Ait Geleneksel Danslarla Şova Doyacaksınız: Hangi Dans Türü Hangi Ülkeye Ait?

Dans etmek, dans eden kişileri izlemek, dans gösterilerine katılmak insana adeta terapi gibi gelir. Tango, vals, çaça, samba… Bu dans türlerinin isimlerini mutlaka daha önce duymuş hatta belki kursuna gitme ya da gösterilerini izleme şansına erişmişsinizdir. Peki hangi dans türü hangi ülkeye aittir? İşte detaylar!

Arjantin Aşkı: Tango

Dans der demez aklınıza ilk olarak tango geliyor öyle değil mi? Zarif ve seksi hareketleri ile adeta aşkın dansı olan bu zarif dans tam bir tutkuyu anlatıyor. Eğer siz de bu ihtiras dolu dansı öğrenmek isterseniz Arjantin’e kadar gitmenize gerek yok. Bir dans merkezine kayıt olup en azından temel teknik hareketlerini öğrenebilirsiniz. Hem kim bilir, belki de düğününüzde eşinizle beraber bu rüya dansı icra edersiniz!

Brezilya Rüyası: Samba

Rio Karnavalını bilmeyen var mı? Hiç zannetmiyoruz! Brezilya’ya ait olan samba dans türü dünyaca ünlü karnavalda adeta nirvanasını yaşıyor! En iyi dansçılar en iyi ve en gösterişli kıyafetleriyle sokakta dans ederken, izleyenlere adeta görsel bir şölen yaşatıyorlar. Dans türleri arasında başı çeken samba ile dansa doyacaksınız!

Avusturya Zarafeti: Vals

Vals, hemen hemen her ülkede sevilerek yapılan bir dans olsa da Avusturya’ya ait dans türleri arasında yer alır. Dimdik duran beyefendiler, kuğu gibi zarafete sahip hanımefendilerin belinden ve elinden tutarlar. Üç yarım adım, tek tüm adım şeklinde yapılan bu dans, özellikle Avusturya da gerçekleşen baloların vazgeçilmezidir.

İspanya Asaleti: Flamenko

Flamenko, izlerken insanı kendinden geçiren dans türleri arasında yer alıyor. Eğer bir gün yolunuz İspanya ve çevresine düşerse, yemek yerken, içeceğinizi yudumlarken bu muhteşem dans gösterisini izlemeniz mümkün. Asaletin dansı olarak da bilinen Flamenko çok çeşitli bir dans olarak farklı çeşitlere sahip olsa da her türünde ayakları yere vurarak oynamak adettendir.

Küba Özgürlüğü: Salsa

Sizce de salsa özgür dans türleri arasına girmiyor mu? Salsa, Latin Amerika’dan doğmuş olsa da Küba ile özdeşleşmiş durumda. En güzel salsa gösterilerini Küba da izleyebilir ve hatta yolunuz düşerse salsa konusunda oldukça uzman kişilerden burada ders alabilirsiniz. Salsa’nın doğaçlama yapılması da oldukça kolay ve keyifli olduğu için bu dans her ülkede oldukça rağbet görmektedir.

Yunanistan Eğlencesi: Sirtaki

Sirtaki denince aklınıza elde saki kadehi ve kırılan tabaklar geliyor öyle değil mi? Aslında, sirtaki dans türleri içinde en stres attıranı olsa da bundan ibaret değildir. Her ne kadar Yunan dansı olarak bilinse de aslında İstanbul’dan çıkmadır. Yani İstanbul da yaşayan Ortodoksların dansı olarak ortaya çıkmıştır. 1960 sonrası ise Yunanistan bu dansı milli dansı olarak kabul etmiştir.

İtalya Örümceği: Tarentella

Tarentalla dans türleri arasında hikayesi olanlardan biridir. Eski zamanlarda tarantula tarafından sokularak zehirlenen kişiler bu dansı yaptıklarında, zehirden kurtulacağını düşünüyorlarmış. Yani bu dans tarihte aslında bir tedavi şekli olarak kullanılıyormuş. Şimdiler de ise izleyenlere harika dakikalar yaratan yöresel bir dans.

Hawaii Neşesi: Hula

Hawaii diyince sizin de aklınıza eğlence, deniz, kum güneş geliyor öyle değil mi? Hawaii, neşenin ülkesi olduğu için dansları da tam ona göre. Dans türleri içiresinde oldukça eğlenceli sayılacak olan Hula, hareketleri ile doğurganlığı ifade ederken, tanrıları onurlandıran dans olarak da biliniyor.

Amerika Popüleri: Tap

Bu harika dansı bilmeyeniniz yoktur. Amerika’ya ait olduğunu şuan öğrenmiş olsanız bile, eminiz ki bu dansı daha önce izlemiş, hatta denemek istemiş bile olabilirsiniz. Ayakların ve topukların yere sert şekilde vurulmasıyla oynanan bu dans, her ne kadar flamenkoya benzetilse de farklı dans türleri arasında yer alır.  Hızlı bir şekilde oynan bu dans her ne kadar sert hareketlere sahipmiş gibi dursa da aslında oldukça zarif bir danstır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!