featured

Usta Oyuncu Morgan Freeman ve Hayatı Morgan Freeman Filmleri, Morgan Freeman Ezan Okudu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1937 yılında dünyaya gelen Amerikalı sinema sanatçısı Morgan Freeman, oyunculuk, seslendirme ve yapımcı olarak çok önemli filmlerde rol almış ve 2005 yılında “Milyonluk Bebek” filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülünü ( Oscar Ödülü) kazanmıştır. Yine usta oyuncu, “Esaretin Bedeli”, “Bayan Daisy’nin Şöförü” ve “Street Smart” filmleriyle de Akademi ödüllerine aday gösterilmiştir.

Son derece etkileyici anlatımı, ses tonu ve aksanı ile ayrıca birçok filmde anlatıcı olarak karşımıza çıkan Morgan Freeman, berber bir baba ile öğretmen bir annenin dördüncü çocukları olarak Memphis Tennessee’de dünyaya gelmiştir.

Morgan Freeman Kariyeri Morgan Freeman Kimdir?

Daha dokuz yaşında okuduğu okulda sahnelenen bir oyunda başrol oynayan Freeman, 12 yaşında katıldığı eyalet düzeyindeki yarışmada drama dalında ödül kazandı. 1960’lı yılların başından itibaren Pasadena Playhouse bünyesinde oyunculuk dersleri yanında dans dersleri de alan Freeman, 1964 yılında “The Pawnbroker” filminde figüran olarak rol alarak sinema kariyerine adım attı.

1971 yılında rol aldığı “Who Says I Can’t Ride a Rainbow” filmi ile tanınmaya başlayan Freeman, 1980’li yıllarda rol aldığı filmler ile Hollywood kariyerini sağlamlaştırdı.

Morgan Freeman Filmleri İzle

Usta oyuncu Morgan Freeman filmleri ve TV şovları ile uzun yıllar başarılı bir çizgide ilerlemiştir.

1- Esaretin Bedeli ( The Shawshank Redemption)

YouTube video

1994 yılında rol aldığı Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) filmindeki başarısı ile dünya çapında büyük bir üne kavuşan ve Oscar’a aday gösterilen Freeman,  aynı sene içerisinde 44. Berlin Uluslararası Film Festivalinde de jüri üyesi olarak görev yaptı.

Bu dönem içerisinde özellikle oldukça ses getiren yapımlarda rol alan Freeman, “Seven (Yedi)”, “Robin Hood; Prince of Thieves”, “Unforgiven (Affedilmeyen)” ve Deep Impact (Derin Darbe)” filmlerindeki başarılı oyunculukları ile milyonların sevgilisi durumuna geldi.

Daha sonra 1997 yılında Revelations Entertainment isimli prodüksiyon şirketini ve ClickStar isimli film dağıtım şirketlerini ortak olarak kurdu.

2- Milyonluk Bebek (Million Dolar Baby)

YouTube video

Morgan Freeman üç Akademi Ödülü adaylığı sonrasında (Street Smart isimli filmdeki Fast Black rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adaylığı, Driving Miss Daisy isimli filmdeki Hoke Colbrun rolü ve The Shawnshank Redemption filmindeki Ellis Boy Reddink rolü ile de En İyi Erkek Oyuncu adaylıkları) 77. Akademi Ödülleri töreninde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar Ödülünü Million Dollar Baby isimli filmde ki Eddie “Scrap Iron” Dupris rolü ile kazanmayı başardı.

Rol aldığı filmler kadar kendi özgü ses tonu ve akıcı uslübu ile çok önemli bir seslendirme sanatçısı da olan Freeman, çok sayıda film ve belgeselde anlatıcı olarak görev aldı.

3- Batman Begins (Batman Başlıyor) ve The Dark Knight (Kara Şövalye) Filmleri

YouTube video

Morgan Freeman yine büyük gişe başarısı sağlayan 2005 yapımı Batman Begins ve 2008 yapımı The Dark Knight filmlerinde ise sinema eleştirmenleri tarafından çok beğenilen Lucius Fox rolüne hayat vererek karşımıza çıktı.

Morgan Freeman, azmi ve çalışkanlığı ile çok sayıda filmde rol alırken 65 yaşında Özel Pilot Lisansı alarak Pilotluk yapma hakkı da kazandı. Kendisine ait üç ayrı özel uçağı olan Freeman, bu uçakları uçurma lisansına da sahiptir.

Morgan Freeman, aynı zamanda Missisipi’de bulunan “Madidi” isimli bir restoranın ve “Ground Zero” isimli blues kulübünün de sahibidir.

Kariyeri süresince birçok farklı ömür boyu başarı ödülü, onur nişanı ve çeşitli ödüllere layık görülen Morgan Freeman, Delata Eyalet Üniversitesi Sanat ve Edebiyat dalında Doktora ve Brown Üniversitesinden Fahri Doktora unvanlarına da layık görüldü.

YouTube video

1964 yılında figüran olarak başladığı sinema kariyerinde 56. Yılını dolduran usta oyuncu halen daha rol aldığı filmler ile adeta o filmlerin kalitesini belirleyen efsanevi bir oyuncudur. Morgan Freeman’ın yukarıda belirtilen “Esaretin Bedeli”, “Milyonluk Bebek”, “Batman Begins”, “Kara Şövalye”, “Seven”, “Driving Miss Daisy”, “Unforgiven” gibi önemli filmleri dışında rol aldığı diğer başlıca unutulmaz filmleri ise şunlardır;

Tom Cruise ile birlikte rol aldığı “Oblivion”,

Jack Nicholson ile başrollerini paylaştığı “Şimdi Ya da Asla”

Jim Carrey ve Jennifer Aniston gibi önemli isimlerle birlikte oynadığı “Aman Tanrım”,

Angelina Jolie ile birlikte rol aldığı “Wanted”,

Mark Ruffola, Jesse Eisenberg gibi isimlerle birlikte oynadığı “Sihirbazlar Çetesi”,

Matt Damon ile başrollerini paylaştığı Clint Eastwood tarafından yönetilen “Yenilmez”,

Michael Douglas, Robert De Niro gibi ustalarla oynadığı “Last Vegas”,

Başrollerini Scarlett Johansson ile birlikte üstlendiği “Lucy”

Morgan Freeman Belgesel ile Ezan Sesine Olan Hayranlığını Dile Getirdi! Morgan Freeman Müslüman mı Oldu?

YouTube video

National Geographic te katıldığı bir belgesel programında bir imamla yaptığı röportaj esnasına ezan sesinin gerçekten güzel bir ses olduğunu belirten Morgan Freeman ezan okudu. Morgan Freeman sözleri ile acaba Morgan Freeman dini müslümanlık mı sorusunu akıllara getirdi?

Genellikle din konusunda bir yöneticinin olmadığını ve gerçek bir sır olduğunu savunan Morgan Freeman Ateistlik yönünde bir çizgide inanışa sahipti. Ancak bu belgeselde İslam Dinini araştırdığını ve genel olarak ilkelerinin onu etkilediğini belirtti.

Morgen Freeman ile İnancın Hikayesi 1. Sezon 1. Bölüm

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!