featured

Uzaya Tatile Gitmek İster misiniz? Uzay Oteli Geliyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz geldi geçiyor. Tatil yaptınız mı?Yapmadıysanız üzülmeyin, 7 sene daha beklerseniz uzaya tatile gidebilirsiniz. İşte, detaylar!

Von Braun Uzay Oteli

Ne tür tatil yapmaktan hoşlanırsınız? Begonvilleriyle ünlü Bodrum mu çeker sizi kendisine? Yoksa yeşil bir deniz olan Marmaris mi? Belki de Alaçatı’nın o ılık ama serin rüzgarına bırakmak istiyorsunuzdur kendinizi… Ya da siz tercihinizi yurt dışından yana kullanmak istersiniz. İtalya da modayla haşır neşir olmak, Prag’ın ara sokaklarında kaybolmak ya da Şanzelize de sıcak bir kahveye eşlik eden güzelim tatlılardan yemek… Hangisi cezbeder sizi? Belki de bir Güneydoğu turu? Bakü’nün ışıklı sokakları mı? Yunanistan’ın sirtakisi mi?

Seçiminiz ne olursa olsun, tercihiniz elbette ki tüm yılın stresini unutturacak bir tatil yapmak olacaktır. Tatil yerleri insana her daim huzur verir. Peki huzurun yanında bir de heyecana ne dersiniz? İsterim! Diyorsanız, şimdi sizi alıyor, olaylarla dolu 2020 yılından sağ salim çıkarıyor ve 2027 yılında uzayda tatile çıkarıyoruz! Var mısınız?

Ülkeden çıkmayı düşündüm de, tatil için yer küreden ayrılacağım hiç aklıma gelmezdi, diyorsunuz öyle değil mi? Gelişen teknoloji ve insanoğlunun sınırsız isteği sonunda bunu da yapacak. Manzara da aynı aşağıda ki gibi olacak!

Ne dersiniz? En az Ayvalık Şeytan Sofrası gün batımı manzarası kadar güzel öyle değil mi? Ya da göz alıcı mı demeliydik?

Von Braun Uzay İstasyonu 2025 yılında yapımına başlanacak bir otel. Diğer otellerden farkı ise, bu otelin uzayda olması. Yani artık uzaya gitmeniz için astronot olmanıza gerek yok. Gateway Foundation ve Orbital Assembly şirketleri el ele vererek ortaklaşa bir şekilde bu oteli inşa etmek istediklerini kamuoyuna duyurdular. Halka şeklinde olacak olan bu otelin tasarımcısı ise Tim Alatorre.

Her ne kadar heyecan verici bir proje olsa da uygulanması oldukça cesurca. Neticesinde mevzu bahis olan uzayda bir otel! Tatil yeri olacak olan bu otel aynı zamanda bilimsel amaçla da kullanılacak. İçinde uzay araştırmaları için laboratuvarlar, turizm için gelenler içinse spor salonu, bar gibi sosyal alanları içinde barındıracak otel, 450 turisti misafir edebilme kapasitesine sahip olacak ve her hafta farklı turistler gelebilecek.

Yer çekimi ne olacak, havada süzülerek mi tatil yapacağız? Diye düşünmeyin. 95 metre yarıçapı olacak olan otelde doğal bir yer çekimi yaratılacak. Yer çekimli ortam içinde otel sürekli, durmadan kendi etrafında dönecek. Böylelikle tuvalet ihtiyacı ya da uyuma gibi problemler yaşanmayacak. Yani her şey düşünülmüş!

Otelin 2027 yılında bitmesi ve hizmete girmesi planlanıyor. Herkesin malumu olduğu üzere uzay bilimleri hızla gelişiyor ve bu da uzay seyahatlerinin daha az masraflı olmasına neden oluyor. İşte bu durum uzay otelinin daha ucuza inşa edilmesini sağlayarak, daha uygun fiyata hizmet verecek. Tabii burada ki uygun fiyat kime göre, neye göre onu henüz bilmiyoruz.

Uzay otel drone yapısına benzer robotlar ile inşa edilecek. 100 kişilik mürettebata sahip olacak olan uzay oteli bir ya da 2 hafta yeni konuklarını ağırlayacak.

Ya siz tatil için uzayı tercih eder misiniz?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!