featured

Vajina Daraltma Ameliyatları (Vajinoplasti) Hakkında Bilinmeyenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vajina Daraltma Ameliyatları Neden Yapılır ?

Vajina, kadın genital organının döl yatağı olarak bilinen iç kısmıdır. Bebeğin oluşum başlangıcı olan cinsel ilişki buradan olmaktadır. Fetüsün doğumu da yine buradan olmaktadır. Vajinanın asıl görevi doğum olmasına rağmen eşler arasında fiziksel ve duygusal yakınlaşmanın en özel bölümünün gerçekleştiği özel bir organdır. Normal doğum sonrası vajina sıkılığını kaybedebilmekte ve cinsel ilişkideki fonksiyonunu tam manasıyla gerçekleştiremeyebilir. Bu noktada vajina daraltma yani vajinoplasti gerekebilir. İlginizi Çekebilir: Vajinal deformasyonlar cinsel hayatı olumsuz etkiliyor

Vajina Daraltma Ameliyatları (Vajinoplasti) Nedir?

Genişlemiş olan vajinanın cerrahi müdahalelerle daraltılması işlemidir. Bireylerde, özellikle fazla sayıda doğum yapan kişilerde vajina elastik yapısını kaybedebilir. Vajinada gevşeme ciddi düzeyde görsel sıkıntı olamayabilir fakat eşler arasında cinsel ilişkide ciddi sıkıntılara yol açabilecek bir durum olabilir. 

Bu operasyon kişinin adet görmesini ve normal doğum yapmasını engelleyen bir durum değildir.

Vajina Daraltma Ameliyatları (Vajinoplasti) Kimler Yaptırmalı ?

Vajina genişlemesinin en önemli sebepleri doğum sayısının fazla olmasıdır. Bazı durumlarda doğum olmadan da yapısal bir gevşeme olabilir. Vajina kasları güçsüz olabilmektedir. Bu gibi durumlarda çeşitli egzersiz uygulamalarının faydası olabilmektedir. Örneğin idrar yapma sırasında idrarın tutulup bırakılması etkili bir egzersizdir. Genişleyen vajina, cinsel açıdan sıkıntı yaşatmaz. Genellikle idrar kaçırma gibi sorunlara yol açar. Bir diğer rahatsız edici sorun da cinsel ilişki sırasında vajinadan ses gelmesi olabilir. Egzersizlerle yeterli sıkılaşma sağlanamazsa vajinoplasti yapmak gerekebilir. 

Vajina Daraltma Ameliyatları (Vajinoplasti) sonrası Dikkat edilmesi gereken en önemli kısım tuvalet temizliğidir.

Vajina daraltma ameliyatında vajina içinden bir miktar doku alınır. Kalan kesi yakınlaştırılarak dikilir. Bu işlem sonrası daralma ve sıkılaşma sağlanmış olunur. Genelde günübirlik bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken en önemli kısım tuvalet temizliğidir. Duş alınmasında herhangi bir sakınca yoktur ama küvete uzanma, havuza girme gibi su içinde uzun süre kalıcı girişimlerde bulunmamak gerekir.

Dikkat edilmesi gereken diğer önemli bir konu ise yaklaşık 6-8 haftalık cinsel perhizdir. Bu süreçte vajinal doku toparlamış ve sorunsuz iyileşme sağlamış olur. Bu operasyon kişinin adet görmesini ve normal doğum yapmasını engelleyen bir durum değildir. Fakat normal doğum yapılması hallerinde tekrardan vajinada gevşemeler görülebilmektedir. Genellikle vajinayı korumak için sezaryen tercih edilebilinmektedir.

Vajina esnek bir dokuya sahip olduğundan yaş ilerlemesi, doğum yapma -özellikle yüksek kilolu bebek doğurma- gibi sebeplerle genişleyebilir.

Vajina Daraltma Egzersizleri

Vajina esnek bir dokuya sahip olduğundan yaş ilerlemesi, doğum yapma -özellikle yüksek kilolu bebek doğurma- gibi sebeplerle genişleyebilir. Vajina daraltma egzersizleri yapılarak vajinal kasların güçlenmesi sağlanabilinir. Vajinal Daraltma Egzersizleri İçin Tıklayın Gün içerisinde vücuttaki diğer kasları çalıştırır gibi vajinal kasları kasıp bırakmak faydalı bir egzersiz olacaktır. Bu tarz egzersizlerin vajina daraltıcı etkisinin yanı sıra ilerleyen yaşlarda idrar kaçırma sorunlarının engellenmesine yardımcı olabildiği bilinmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!