vegan-sac-boyasi

En iyi 5 Vegan Saç Boyası Marka Önerisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vegan saç boyası, son dönemlerde vegan sayısının gittikçe artmasıyla daha sık görülmektedir. Vegan ürünler de bu doğrultuda tüm ürünlere uygulanmakta ve artmaktadır. Vegan ürün, içerisinde hiçbir şekilde hayvansal madde ve hayvandan üretilen bileşim bulundurmayan, hayvanlar üzerinde de test edilmeyen ürünlere denmektedir. Vegan saç boyaları hakkındaki her şey bu yazıda!

1-Vegan Saç Boyası Nedir?

Vegan saç boyaları, içinde hayvansal ve hayvansal bileşim unsuru bulunmayan aynı zamanda hayvanlar üzerinde test edilmeyen saç boyalarıdır. Bu saç boyaları tamamen bitkisel ve organiktir. Doğal ürünler, bitkisel yağlar kullanılarak üretilirler. Birçok renk seçenekleri de mevcuttur.

vegan-sac-boyasi

A- Vegan Saç Boyası İçinde Neler Kullanılmaktadır?

Hayvansal herhangi bir madde içermeyen, her şeyi ile organik bir üretim olan bu saç boyaları, amonyak rezonsinol, p-fenilendiamin, paraben ve silikon gibi kimyasal maddeler içermez. Bu ürünlerin özünde doğal pigmentler kullanılır. Aynı zamanda bu saç boyalarının içerisinde bitki özleri ve doğal yağlar bulunur.

2- Vegan Saç Boyası Kalıcı mıdır?

Tamamen doğal ve bitkisel özlerle yapılmış olan bu saç boyaları normal saç boyası gibi 6-8 haftaya yakın bir süre kalıcı etkisini göstermektedir. Ancak kalıcı saç boyalarının temel unsuru amonyak maddesi olduğu ve bahsedilen bu saç boyaları amonyak gibi kimyasallar içermediği için diğerlerine nazaran daha az kalıcı etkiye sahiptir denilebilir.

3- Vegan Saç Boyası ve Faydaları

Vegan saç boyaları, çeşitli bitkisel ve doğal kaynaklı maddeler kullanılarak üretilirler. Bu nedenle saç rengini doğal gösterirler yani saçın rengi değişirken doğal yapısı da korunur. Ayrıca en önemli faydalarından biri de içerisinde saçlarınızın kurumasına ve yıpranmasına engel olabilecek maddeler içermesidir.

Bitkisel üretim olan bu saç boyaları kimyasal madde içermediği için saça ve cilde zarar vermez. Bu nedenle kokusu, diğerlerine nazaran daha az rahatsız edici olur ve kaşıntı yapmaz.  İçerisinde bulunan doğal, bitkisel ve organik maddeler sayesinde diğer saç boyalarına kıyasla saçı aynı zamanda hem besler hem de saça onarıcı etkiler de bulunur.

vegan-sac-boyasi
Vegan Saç Boyası

4- Vegan Saç Boyası Markaları Nelerdir? En iyi 5 Vegan Saç Boyası

Vegan saç boyası olarak birçok marka bulunmaktadır. Bu yazıda, en çok bilinen markaların sıralaması ardından da en çok tercih edilen iki markanın kıyaslaması yer alacaktır.

1.Neva Nauralis vegan saç boyası

2.Green Therapy  vegan saç boyası

  1. INOA vegan saç boyası
  2. Herbatint vegan saç boyası
  3. Trucare Vegan Saç Boyası

5- Neva Naturalis Vegan Saç Boyası mı Daha iyi Green Therapy Saç Boyası mı?

Vegan sertifikalı olan saç boyaları içinde bu iki marka en çok tercih edilenler arasında görülüyor. İçeriklerine ve kullanıcı yorumlarına bakıldığında daha çok bilinen ve daha çok satışı olan markanın Neva Naturalis markası olmasına rağmen yapılan incelemelerde Green Therapy markasının daha iyi sonuçlar elde ettiği söylenebilir.

vegan-sac-boyasi

A- Neva Nauralis  Vegan Saç Boyası ve Kullanıcı Yorumları

Vegan sertifikalı olarak Neva Naturalis markasını kullananlar beyazları kapatma konusunda çok iyi denecek bir deneyim elde edemediklerinden bahsetmişlerdir. Her ne kadar doğal ve bitkisel içeriklere sahip olsa da bu konuda ürün kullanıcılarını tatmin edemediğine dair yorumlar vardır. Saç beyazı fazla olanlar için önerilmemektedir.

Kullanıcılar, bu saç boyası markasında en çok kokusuz olmasını, kaşıntı yapmamasını ve içeriğinin dolu olmasını, kutu içeriğinde saç kremi gibi ekstra bakım ürünlerinin olmasını sevdiklerini belirtmiştir. Aynı zamanda kendisi tam bir fiyat/performans ürünüdür.

B- Green Therapy Vegan Saç Boyası ve Kullanıcı Yorumları

Green Therapy markalı saç boyası içinde argan, keten tohumu, limon ve portakal kabuğu yağı gibi doğal yağlar içermektedir. Kullanıcılar Green Therapy saç boyası deneyimlerinden oldukça memnun kaldıklarından ve hiçbir şekilde saçlarının zarar görmediklerinden bahsetmişlerdir. Green Therapy’i kullananların bir diğer önemli yorumu ise kalıcılığından memnun olmaları olmuştur.

vegan-sac-boyasi

Green Therapy vegan saç boyası kullanıcıları, beyaz kapatma konusunda da çok memnun kaldıklarını ve tam bir fiyat/performans ürünü olduğuna dair yorum yapmışlardır. Aynı şekilde kokusu rahatsız edici değildir. Kutu içeriği oldukça beğenilmiştir. Boyaması oldukça kolay olmakla beraber doğal ve renk verme konusunda da başarılı olduğu söylenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!