featured

Xiaomi mi Band 5 Uyku Takibi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Akıllı bileklik teknolojisini Xiaomi de etkin şekilde kullanıyor. Birbiri ardına çıkarılan mı band serileriyle bu alanda “ben de varım” diyor. Akıllı bileklik teknolojisinde GPS sayesinde birçok uygulamaya sahip oluyorsunuz. Mi band serilerinde mi band uyku takibi özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde gün içinde ne kadar uyuduğunuzu öğrenebiliyorsunuz. Gelin hep birlikte mi band uyku takibinin nasıl yapıldığını inceleyelim.  

Xiaomi Mi Band 5 Uyku Takibi

Mi band 5 Xiaomi’nin en son akıllı bileklik modelidir. Model, kaliteli ve yeterli bir uyku deneyimine sahip olup olmadığınızı analiz ediyor. Hafif uyku ve REM evresini takip edebilmenize olanak tanıyor. Gün içindeki hareketlerinizi takip ederek vücudunuzun ne kadar uykuya ihtiyacı olduğunu tespit ediyor. Bu tespitle birlikte ne kadar uyuduğunuzu takip ediyor. Bu tespiti harmanlayarak uyku skorunuzu sizinle paylaşıyor.  

Bu kadar güzel bir özellikten sonra Xiaomi mi band 5 uyku takibi nasıl yapılır sorusu aklınıza gelebilir. Akıllı bilekliği ilk aldığınızda sizden boy, yaş, kilo gibi bilgiler isteyecektir. Bu bilgileri girdikten sonra bileklikte bulunan akıllı sensörler sayesinde 24 saat Xiaomi mi band 5 uyku takibi yapabiliyor. Derin, hafif uyku içinde derin, hafif uyku ve uyanık saatlerinizi size otomatik olarak gösteriyor. Gece yarısı su içmek için kalktığınızda bile, saat kaçta ayakta olduğunuzu görebiliyorsunuz.  

Xiaomi Mi Band 4 Uyku Takibi Nasıl Yapılır?

Bilekliğinizi, telefonunuza tanıttıktan sonra profil bölümünden mi band 4 uyku takibi ayarlama yapabilirsiniz. “Profilim” sekmesine girin. Burada cihazlarım sekmesinden isim verdiğiniz smard bandı tıklayın. Nabız izleme&uyku yardımcısı sekmesini seçiyorsunuz. Karşınıza gelen ekranda izleme yöntemini seçiyorsunuz. “Otomatik nabız izleme&uyku yardımcısı” seçeneğini seçerseniz, bilekliğiniz kolunuzda olduğu müddetçe otomatik olarak hem nabız ölçümünü hem de uyku takibinizi yapıyor.  

Sadece mi band 4 uyku takibi yapmasını istiyorsanız izleme yöntemi sekmesinde “uyku yardımcısı” seçeneğini onaylayabilirsiniz. Bilekliğin uyku takibini yapmasını istemiyorsanız, bu sekmede onay tikini kaldırmanız yeterlidir.   Uyku takibini kısa yoldan etkinleştirmek veya kapatmak isterseniz “davranış etiketleme” sekmesinde uyku seçeneğini seçebilirsiniz. Akıllı analizler  

Xiaomi Mi Band 3 Uyku Takibi Nasıl Yapılır?

Xiaomi mi band 3’le akıllı bilek modeline biraz daha estetik ve özellik katmış oldu. Bu modelle 5 farklı spor aktivitesi ve uyku takibi yapabiliyorsunuz. İlk aldığınızda Xiaomi mi band 3 uyku takibi yapmak isteyebilirsiniz. Öncelikli olarak akıllı bilekliğinizi bluetooth aracılığıyla telefona eşleştiriyorsunuz.   Eşleşme tamamlanınca sizden, yaş, boy, kilo, gün içinde hedeflenen adım gibi bilgiler isteniyor. Uyku takibini etkinleştirmek için ayarlar bölümüne giriyorsunuz.

İzleme yöntemi sayfasında nabız izleme, uyku yardımcısı, nabız izleme&uyku yardımcısı seçenekleri bulunuyor. Sadece uyku takibi istiyorsanız bu seçeneği aktif hale getiriyorsunuz. Nabız ve uyku yardımcısını birlikte seçerseniz gün içinde nabız atışlarınızı da görebiliyorsunuz. Fakat ikisini birlikte kullanırsanız bilekliğin şarjı çabuk bitiyor. Aklınızda bulunsun.   Uyku takibi ayarlarını yapmanıza rağmen mi band 3 uyku takibi yapmıyor sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

Bilekliğinizin etkin şekilde çalışabilmesi için telefonunuzda Mı Fit uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Bunu Google Play veya Apple Store’dan indirip, yükleyebilirsiniz. Bütün işlemlerinizi bu uygulama üzerinden yapıyorsunuz.   Bilekliğin altında sensörler olduğu için bileğinize tam temas etmesi önemlidir. Tam temas etmediği müddetçe sağlıklı bir mi band 3 uyku takibi yapamıyor. Uyku takibi için bileklik kolunuzda olmalıdır. Kullandığınız sürüme göre mi fit uyku takibi yapmıyor olabilir. Sürümünüzün güncel olup, olmadığını deneyin. Eğer sürümünüz güncel ise bir alt sürümü deneyebilirsiniz.  

Xiaomi Mi Band 5 Uyku Takibi Ayarlama

Xiaomi mi band 5 modeliyle, birçok işlemi daha kolay ve pratik hale getirdi. Mi fit uygulamasına giriyorsunuz. Uyku takibini –uyku yardımcısı- etkin hale getiriyorsunuz. Mi band 5 gelişmiş sensörleriyle gün içinde sizin uyku saatlerinizi ve hareketlerinizi izliyor. Bölüme girdiğinizde grafik halinde size sunuyor. Uyku takibini 24 saat değil de belirli bir bölüm için yapmak istiyorsanız saat dilimini ayarlayabiliyorsunuz. Örneğin denemek için 15.00-16.00 saatleri arasını ayarladınız. Bileklik bu saatler arasındaki hareket ve uyku durumunuzu analiz ediyor.  

Xiaomi Mi Band 4 Uyku Takibi Yapmıyor

Düzenli şekilde uyku takibi yapan mı band 4 akıllı bilekliğinizde bir süre sonra mi band 4 uyku takibi yapmıyor sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Yanlışlıkla uyku yardımcısı seçeneğini kapatmış olabilirsiniz. Öncelikle bunu bir kontrol edin. Uyku yardımcısı aktif durumdaysa, Mi Fit programınızda sorun olabilir. Öncelikle bu programı silip, yeniden yüklemeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse  Factory Reset (Fabrika Ayarları) yapabilirsiniz.   Sorun yine devam ederse; cihazın “MORE” bölümünü açın.

Buradan “DND” seçin. Ekranda AUTO TURN’u “ON” yapın.   Mi band 4 uyku takibi sorununuza başka bir çözüm de şudur; Öncelikle Mi Fit üzerinden bütün çağrı bildirimlerini kapatın. Bileklik ayarlarından Factory Reset yapın. Telefonunuzdaki uygulamalar kısmına girin. Mi Fit’e tıklayıp, veriyi sil ve ön belleği temizle işlemlerini yapın. İsterseniz Mi Fit uygulamasını kaldırıp, yeniden yükleyebilirsiniz.   Bilekliğinizle telefonunuzu yeniden eşleştirin. Bileklik ayarlarından Reboot yapın. Bu işlemlerden sonra sorunsuz şekilde Xiaomi mi band 4 uyku takibi yapacaktır.  

Mi band 2 Uyku Takibi Ayarlama

Xiami, mi band1 ve mi band1S serilerinden sonra mi band2 serisiyle OLED DİSPLAY ekrana geçiş sağladı. Mi Fit uygulaması üzerinden Xiaomi mi band 2 uyku takibi ayarlamasını yapabiliyorsunuz. Uyku takibinin sağlıklı yapılabilmesi için bilekliğinizin bileğinize tam temas etmesi önemlidir.   “İzleme Yönetimi” sekmesinden “uyku yardımcısı” seçeneğini aktif hale getiriyorsunuz. Uyku analizlerinizin yapılabilmesi için cihazınızda 24 saat dilimini aktif hale getirmeyi unutmayın.

Aksi taktirde cihaz uyku verisi oluşturmuyor.   Xiaomi mi band akıllı bileklik modelleriyle sağlığınız için çok önemli olan uyku takibini sizin yerinize yapıyor. Takip etmekle kalmıyor, sizin için en verimli uyku düzenini de hesaplıyor. Bunu de en kapsamlı şekilde mi band 5 serisiyle yapıyor. Sağlıklı bir uyku analizi yapılabilmesi için bilekliğin kolunuzda takılı ve temas halinde olmasına dikkat etmelisiniz.      

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!