featured

Yapay Zeka ile Geliştirilen 3 Boyutlu İlk Haber Sunucusu Görücüye Çıktı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zeka teknolojisi her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor. Hem her alana uygun yapay zeka ile çalışan teknolojik ürünler üretiliyor. Son olarak Çin’in resmi haber ajansı Şinhua, yapay zeka ile geliştirilen 3 boyutlu haber sunucusunu denedi.

Dünyanın ilk yapay zekaya sahip haber sunucusu üç boyutlu yayın yaptı. İnsanların iletişim ve yüz ifadelerini taklit eden spiker görenleri hayrete düşürdü.

YouTube video

Çinli teknoloji şirketi Sogou ile anlaşan Şinhua haber ajansı herkesi heyecanlandıran bir gelişime imza attılar. Son teknoloji sayesinde sanal ortamda oluşturulan haber spikeri Şinhua kanalında haber sundu. Hemen hemen her alana uygulanan teknoloji bu adımla beraber haber ajanslarına da el atmış oldu.

Ekrana çıkarılan spiker 3 boyutlu olarak oluşturuldu. Bu teknolojinin sahibi Çinli teknoloji şirketi Sogou olarak açıklandı. Sogou, mesleki avatar teknolojisi kullanılarak, insan hareketlerini birebir taklit edebilen spikeri oluşturarak büyük bir işe imza attı. Oluşturulan avatar, insan hareketlerini taklit ederek doğal biçimde haber sunumu gerçekleştirebiliyor.

Doğal İnsan Hareketlerini Taklit Edebiliyor

Yapay zeka teknolojileri insanların hal ve hareketlerini birebir kopyalayabilen avatar oluşturma konusunda oldukça iyi bir duruma geldi. Yüz tanıma, animasyon, transfer öğrenimi gibi çeşitli özellikler ile yapay zeka kendisini geliştirebiliyor. Bu özellikler ile avatarları donanımlı hale getiriyorlar. Bu sayede avatarların 3 boyutlu olarak, doğal şekilde insan gibi tavırlar sergilenmesi sağlanıyor.

Çinli yapay zeka haber sunucusunun yeni büyük bir haber sunması için hazırlıklar yapılıyor. Çin’de her yıl gerçekleşen en büyük yasama toplantılarından olan Two Sesions toplantısını haberini sunması için planlar yapılıyor.

Haber Üretim Maliyetleri Düşecek

Teknoloji, insanların her konuda ki maliyetini düşürmek için büyük faydalar sağlıyor. Özellikle fabrikalarda hem hızlı hem uzun yıllar hem de daha az maliyetli çalışan robotlar büyük ilgi çekiyor. Artık teknolojiler insanları iş sahasından uzaklaştırıyor. 3 boyutlu yapay zekalı haber spikeri ile beraber haber spikerlerinin de işlerine el atılmış oldu.

Şinhua haber ajansı yaptığı açıklamalarda yapay zeka teknolojisi ile üretilen haber spikeri sayesinde maliyetlerinin düşeceğini söylemişti. Yapay zekanın mobil, televizyon ve internet haberciliğinde büyük katkısının olacağını ve haber üretiminde düşük maliyet sağlayacağını belirtti. Hem de etkinliği artırıcı bir gelişim olarak görüyoruz dedi.

Sogou teknoloji şirketi geliştirmelerine devam edeceklerini açıkladı. 5G teknolojisi ve hologram teknolojisi kullanılarak iletişim alanında büyük adımlar atacaklarının sinyalini verdi. Hologramların gelişmesiyle birlikte insanların iletişim kurma isteklerinde değişimler oluşmaya başladı. Bilgiye ulaşım da çok farklı bir boyuta sahip olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!