featured

Yaşlanma Karşıtı Bakımda Kolajen (Collagen) Mucizesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hepimiz sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak isteriz. Peki bunun için cildimizin ihtiyaç duyduklarının ne kadarını sağlıyoruz? Cilt sağlığı ve güzelliği için geliştirilen ve cilt üzerine uygulanan ürünler ne kadar yeterli?

Aslında cilde esnekliğini ve görünümünü kazandıran en önemli proteinlerden biri kolajendir! Son yıllarda tüm dünyada, kolajen ile ilgili bilimsel çalışmalar gerçekleştirilmiş ve cilt, saç ve tırnak sağlığı için kolajen kullanımı git gide yaygınlaşmıştır. Ayrıca kolajenin, eklem-kemik sağlığına yönelik faydaları hakkında da yapılan birçok bilimsel çalışma mevcuttur. Özellikle ileriki yaşlarda eklem rahatsızlıkları çeken kişilerin, kolajen tüketmesi önerilmektedir. En yaygın kolajen tipleri, Tip I, Tip II ve Tip III kolajendir.

Yaşlanma Karşıtı Bakımda Kolajen (Collagen) Mucizesi!

Öncelikle, kolajenin zararlı bir kimyasal olmadığını ve vücudumuz tarafından da üretilen bir protein türü olduğunu bilmemizde fayda var. 20’li yaşlarda, vücuttaki kolajen üretimi en üst seviyeye ulaşır ve bu yaşlardan sonra yavaş yavaş azalmaya başlar. Kaybedilen kolajenin geri kazanılması için dışarıdan kolajen takviyesi yapılması gerekir.

Yapılan Bilimsel Çalışmalara Göre

4 haftalık dahili kolajen tüketiminin sonunda ciltteki kolajen yıkımı azalmaya başlamış, 8 hafta sonunda ciltteki nem miktarı %28 oranında artış göstermiş ve 12 hafta sonunda da kolajen yıkımında %31 oranında azalma gerçekleşmiştir.

Düzenli Kolajen Tüketmek 

Cilt dokularının yenilenmesini,Ciltteki esnekliğin korunmasını,Cildin nemli tutulmasını,Eklem sağlığının korunmasını sağlar.

Cildin yeniden yapılandırılması sonucunda daha genç ve sağlıklı bir görünüm elde edilir. Cilt, saç, tırnak ve eklemler üzerindeki faydaları sayesinde kolajen, yaşlanma karşıtı (Anti-aging) bir proteindir.

Kolajen Takviyesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 

Kolajen takviyesi kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmalı ve tavsiyelerine uymalıyız. Kolajen takviyeleri, toz, sıvı, tablet gibi farklı formlarda bulunabilir. Tablet  formundaki kolajen takviyeleri, bir tablette maksimum 1000 mg kolajen içerirken, toz ve sıvı formdaki kolajenler daha yüksek miktarlarda kolajen içerebilmektedir. Ayrıca toz ve sıvı formdaki kolajenler, kullanım kolaylığından ötürü daha çok tercih edilmektedir ve yutma zorluğu olan kişiler için de idealdir.

Kolajen takviyesi seçerken kullanım amacınızı göz önünde bulundurmalısınız. Cilt, saç ve tırnak sağlığı için tip I ve tip III kolajen önerilirken, eklem sağlığı için daha ziyade tip II kolajen önerilmektedir.

Destekten TR

Kolajenin vücuttaki emilimi için önerilen molekül ağırlığı 2000 daltondur ve bu veya daha düşük molekül ağırlığındaki kolajen takviyeleri tercih edilmelidir. Sadece kadınlar değil, erkekler de bir sağlık uzmanının önerisi dahilinde kolajen takviyesi kullanabilir. Hamileler ve emziren anneler için önerilmez.

Kolajen Takviyelerini İncelemek İçin Tıklayın. : https://fas.st/EX701C

Burada yer alan bilgiler, bir doktora veya eczacıya danışmanın yerine geçmez. Sağlık sorunları olan kişilerin öncelikle bir sağlık profesyoneline danışması önerilir.

#kolajen #collagen #sağlık #güzellik #antiaging #yaşlanmakarşıtı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!