featured

Yaşlanmadan Önce Bunları Mutlaka Yapın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşlanma sebebiyle hayatınızın en deli dolu zamanlarını yaşadınız, ununuzu eleyip eleği de duvara astınız. Peki bu zamana gelene kadar yapmanız gereken her şeyi yaptınız mı? İşte karşınızda yaşlanmadan önce mutlaka yapılması gerekenler!

Yaş 35 yolun yarısı eder! demiş şair… Yolun yarısına geldiniz mi gelmediniz mi bilemeyiz ama bildiğimiz bir şey varsa o da zamanın çok çabuk geçtiği. Bu yüzden daha geç olmadan içiniz de ne varsa yaapmaalısınız.

Yaşlanmadan Önce Mutlaka Yapılması Gerekenler

Yaş geçiyor, seneler ayaklarınızın altından adeta saliseler gibi akıp gidiyor. Zamanı tutmak mümkün değil. O çok sevdiğiniz saçlarınıza bir gün mutlaka aklar düşecek, ipeksi cildiniz yaşanmışlıkların verdiği tecrübelerle beraber çizgi çizgi yol olacak. Henüz yaşlılığın çaresi bulunamadığına göre, en güzeli yaşamanız gereken her şeyi yaşayıp, duru bir yaşlılık geçirmek. Geçmişe baktığınız da “ah keşke bunu da yapsaydım” demek yerine “iyi ki de ne istiyorsam yaşamışım” demek daha da iyi olmaz mı? Sizin için yaşlanmadan önce mutlaka yapılması gerekenleri derledik. Haydi, başlayalım…

2/11

Fobilerinizin Üstüne Gidin

Fobilerinizin Üstüne Gidin

Bir daha ne zaman şuan ki yaşınızda olacaksınız? Asla! Fobilerinizden kurtulun. Dişçiden mi korkuyorsunuz? Gidin Kararlı bir şekilde o koltuğa oturun. Yüksekten mi korkuyorsunuz? Dağ tırmanışlarına katılın. Korkularınızın üstüne gitmek size öz güven kazandırır.

3/11

Çerçeveler Boş Kalmasın!

Çerçeveler Boş Kalmasın!

Bol bol fotoğraf çekinin ve bunları çerçeveleyip saklayın. Gün olacak ve siz gençliğinize özlem duyacaksınız işte o zaman bu fotoğraflar size ilaç gibi gelecek. Anı biriktirmek önemlidir.

4/11

Geçmişe Takılıp Kalmayın

Geçmişe Takılıp Kalmayın

Geçmişte yaptığınız hatalar yüzünden kendinizi suçlamayı bırakın. Eğer arkanıza bakarsanız önünüzde ki engelleri göremez, en ufacık bir taşa takılıp düşersiniz!

5/11

Ailenize Zaman Ayırın

Ailenize Zaman Ayırın

Ailenize mutlaka zaman ayırın. Kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakın. Gençliğin en güzel günleri aileyle geçirilen günlerdir. Unutmayın.

6/11

Yardımda Bulunun

Yardımda Bulunun

İhtiyaç sahibi insanları bulun ve imkanlarınız dahilinde bu insanlara yardım edin. Birini mutlu ettiğinde mutlu olan insanlar her daim iyi hissederler.

7/11

Para Biriktirin

Para Biriktirin

Büyüklerimizin “ne yaparsan gençlikte yaparsın” lafını yabana atmayın. Küçük büyük demeden birikim yapın. Yaşlandığınızda bu yatırımlar çok işinize yarayabilir. Unutmayın ki bu hayatta hiç bir şeyin garantisi yok!

8/11

Başka Ülkeler Görün

Başka Ülkeler Görün

Gençliğin vermiş olduğu enerji varken mutlaka başka ülkeler görün. Farklı kültürlerle iç içe olun. Farklı yemekler deneyin. Yaşlandığınızda bunların hepsi yanınıza kar kalacak.

9/11

İkinci Bir Dil Öğrenin

İkinci Bir Dil Öğrenin

Yabancı dil öğrenmek hayatınızın her alanında size bambaşka kapılar açar. Hazır genç bir beyine sahipken bunu kullanın, mutlaka bir dil öğrenin.

10/11

Anne - Babanıza Çiçek Alın

Anne – Babanıza Çiçek Alın

Anne ve babanızı hala hayattalarken mutlu edin. Ölüm denilen bir gerçek var. Bir gün onları yanınızda bulamayabilirsiniz… Keşkelere sarılmak yerine ebeveynlerinize sarılın.

11/11

Kamp Yapmak Hiç Bu Kadar Zevkli Olmamıştı! Rahat Bir Kamp Nasıl Yapılır?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!