featured

Yaşlanmayan Nesil Perennialler Orta Yaş Kavramına Son Verdi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerin en çok duyulan kelimesi perennial nedir ? Perennial kadın ne demek ? 40 yaş üzeri olduğu bilinen perennialler için hangi özellikler belirleyicidir? İşte, yaşlanmayan nesil insanı ve özellikleri…

Orta Yaş Kavramını Sona Erdiren Perennial Kadın Ne Demek?

Günümüzde dikkat çeken bir yaş grubu ortaya çıkmış durumda! Öyle ki bu yaş grubu hem teknolojiyle haşır neşir hem de oldukça genç görünüyor. Onlar Perannialler . Gündemi son derece takip eden, teknoloji ile çokça zaman geçiren bu yaş grubu sosyal medyada da çok uzun zaman geçirmektedir. 

Zamana Savaş Açan Bir Nesil : 40 Yaş Grubu

Yaşlanma karşıtı ürünler, yaşlanmama yani genç kalma fikrini canlı tutarken, yaşını göstermeyen ve oldukça teknolojik bir neslin ortaya çıkmasına neden oldu. 40 yaş üzerindeki bu nesil, dünyanın nüfus algısı üzerinde de değişikliklerin olmasını sağladı. Bundan bir 50 yıl kadar önce orta yaş kavramı emeklilik dönemindeki 50’li yaş kadınları için kullanılırken, şimdilerde yaşsız bir nesil ortaya çıkmış durumda!

Kalıcı Perennialler Kimlerdir?

Kalıcı perennialler kavramı, perennial felsefe ne demek sorusundan kaynaklanmaktadır.  Perennializm felsefesinden kaynaklanan perennial kavramının temelinde kalıcılık yatmaktadır. Felsefe literatürüne göre bu nesil şöyle açıklanmaktadır: 

“Eğitimin temel ilkelerinin değişmez ve daimî olduğunu kabul eder. Devamlılığın değişmeden daha gerçek olduğu görüşündedirler. Daimîciliğin temel ilkelerinden birisi, insan doğası devamlı ve değişmez olduğundan, eğitim de değişmezdir. Eğitim de herkes için aynı olmalıdır.”

Kalıcılık düşüncesine göre bu yaş grubu yaşsız insanlar olarak algılanmaktadır. Gelişmiş özelliklerde insanların biyolojik yaşamları göz önüne alınmadan hayatla ne kadar bağlı oldukları ölçülmektedir. Bu kapsamda dünya son 50 yılda yaşadığı değişimle birlikte çok sayıda yeni kavrama ev sahipliği etmiştir. 

40 Yaş Üstü Kadınlar Kendilerini Nasıl Görüyor?

Aniden yaşlanma fikri geride kalırken, yaşlı ve genç kavramlarında da büyük değişimler yaşandı. İşte, 40 yaş üstü kadınların kendilerini tanımlama biçimleri!

Telegraph dergisi tarafından yapılan anket sonucunda günümüz 40 yaş üzeri kadınlarının yüzde 96’sı kendisini orta yaşlı olarak görmüyor. Yüzde 80’lik bölüm ise orta yaş kavramına ithaf edilen özellikleri kendisini yansıtmadığını düşünüyor. Hayatının doruk noktasında olduğuna inanan 3’te 2’lik kısım bulunurken, ankete katılan 40 yaş üstü kadınlar arasından yüzde 59’u kendisini hayat dolu hissediyor.Anket katılımcılarının yüzde 84’ü ise kendisini anlatırken yaşını tanımlayıcı özellik olarak görmüyor. 

Günümüzün 40 Yaş Kadın Grubu Orta Yaş Kadın Özelliklerini Taşımıyor

Geçmişten bu yana süregelen orta yaş kadın özellikleri son 50 yılda adeta çöpe atıldı. Geçmişte, hayattaki mücadele gerektiren her şeyi geride bırakması, emekli hayatı yaşaması ve sakin bir yaşam seçmesi ile bilinen orta yaş kadın grubu şimdilerde hobileri olan, dünyayı takip eden ve sosyal bir insan grubu halini aldı. 

Global dünyaya çok hızlı bir şekilde uyum sağlayan bu gruba özel algı ve reklam çalışması yapan Netflix ve Amazon firmaları, hedef kitlelerini artık yaşa göre değil, farklı beğeni ve tercihlere göre sınıflandırıyor. 

X jenerasyonu olarak tanımlanan bu nesil, bugünün finansal gücü olan bir grubu oluşturuyor. Alışveriş gücüne sahip olan bu grup hayata dönük planları olan bir nesil halini almıştır. Bu insanlar, hayatın her alanında karşımıza çıkarken sosyal ve aktif bir yaşama sahip!

Perennial Kadınlar ve Özellikleri Nelerdir?

YouTube video

Ortalama olarak 40 yaş üstü kadınları kapsayan bu tanımlama ile birlikte hayatımıza birçok yenilik girmiş oldu. Uzun ve genç bir ömre sahip olan 40 yaş kadın grubu kendisini birçok noktada yenilenmiş hissetmektedir. İşte, perennial kadınlar ve özellikleri!

1 – Yenilikçi Kadınlar

Bu özel kadın grubu, kendisini yenilemeyi sevmesi ile bilinirken, meraklı ve öğrenmeye açık tavırları ile de tanınmaktadır. TikTok, Instagram ve Facebook gibi tüm sosyal medya hesaplarını aktif şekilde kullanan günümüz kadınları yeniliklere açık hali ile dikkat çekici olmayı başarmaktadır. 

2 – Dinamik Yaşam

Genç ve dinamik bir görünüme sahip olan bu kadınlar hem fiziksel hem de psikolojik olarak dinç kalmayı başarmaktadır. Yaşlarından oldukça genç görünen bu kişiler aynı zamanda çok da hareketlidirler. 

3 – Orta Yaşlı Hissetmezler

Yapılan araştırmalar ve görüşmeler bu yaş grubunun kendisini orta yaş özellikleri ile tanımlamadığını ortaya çıkarmaktadır. Hatta büyük bir çoğunluğunda orta yaş sendromu da görülmüyor. Kendilerini anlatırken yaşlarından ve yaş özelliklerinden bahsetmeyen bu kadın grubu kendilerinden genç insanlarla da aynı frekansı yakalayabiliyor. 

4 – Yaşını Göstermiyorlar

Perennialler genellikle yaşlarını göstermemeleri ile de tanınıyorlar. Öyle ki girdikleri ortamda çok daha genç kişilerle aynı şeyleri yapabiliyor ve sohbetlerde yabancı kalmıyor. 

5 – Teknoloji Dostu Nesil

Sosyal medyada etkin bir şekilde bulunan bu grup, teknoloji ile de oldukça iç içedir. Sosyal medya grupları, forumlar ve online etkinliklerde aktif yer alan bu kadınlar, orta yaş kadını kavramını da ortadan kaldırmış durumdadır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!