featured

Yeni Çağın Gözdesi: Freelancer Olmak | Freelancer Nedir Nasıl Olunur? Freelance Meslekler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Freelancer olmak nedir nasıl olunur? İnternet teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte freelance ve freelancer kavramları hayatımıza girdi. Artık internet sayesinde yalnızca bir bilgisayar ve internet temin ederek kazanç sağlayabilmek mümkün! Peki ama nasıl? Yazımızda freelancer olmak nedir? En gözde freelance meslekler nelerdir konularına yer vereceğiz.

Freelancer Olmak | Freelancer İş Nedir?

Freelancer olmak, yalnızca internet ve bilgisayar sahibi olabilmek ile mümkün olabiliyor. Tam zamanlı olarak bir yerde çalışmak, bir mekanda bağımlı kalmak sizi tatmin etmeyebilir. Bu durumda kazanç kapısı olarak gösterebileceğimiz bir alan daha var! Freelance meslekler

Evinizde oturarak yapabileceğiniz bu meslekler sayesinde yemek, ulaşım gibi hiçbir gideriniz olmadan kazanç sağlayabiliyorsunuz. Peki Freelancer iş nedir? Freelancer olmak, internet üzerinden mekandan bağımsız olarak çalışabilmek anlamına geliyor.

1- Freelance Nasıl Çalışır? Neden Freelancer?

Freelance nasıl çalışır? Freelance olarak çalışabilmek için öncelikli olarak bir meslek ya da iş grubu benimsemeniz gerekiyor. Bu işin ya da mesleğin freelancer alanının olması demek, bulunduğunuz her yerden kazanç sağlayabilmeniz anlamına geliyor. Bu çalışma sisteminde belirli bir saat ve zaman aralığı bulunmuyor.

Freelance olmak çalışmak isteyen kişiler zaman bulduğu günlerde ve saatlerde bilgisayar başından çalışarak kazançlarına kazanç ekleyebiliyor. Bilgisayar ile ne kadar vakit geçirirseniz o kadar kazanç sağlayabilmenizde mümkün olabiliyor. Gittiğiniz bir kafe hatta restoranda bile bilgisayar üzerinden harıl harıl çalışan birçok insan görebilirsiniz.

Peki neden freelancer? Freelancer olmak bir şirkete bağımlı olmaktan ziyade birçok şirket ile çalışabilmeyi mümkün kılıyor. Tamamen mekandan bağımsız olunduğu için hayatın her anında her yerden bu işi yürütebilmekte oldukça kolay oluyor. Serbest meslek olarak nitelendirebileceğimiz freelance meslekler her alanda çeşitlilik bakımından oldukça zengin. 

Kısacası bütün işler freelancer olarak çalışabilmeye uygundur. Yaratıcılığınız ve yeteneğiniz doğrultusunda bu meslekleri geliştirebilmekte tamamen sizin karar vereceğiniz bir durumdur. Ancak bu şekilde çalışmak için kesinlikle ve kesinlikle uzmanlık derecesinde bilgisayar – internet bilgisine sahip olmak gerekiyor.

2- Freelancer Uygulaması Nedir Ne Kazandırır?

Freelancer uygulaması nedir ne kazandırır? Freelancer olmak dilediğiniz yerde, dilediğiniz şekilde ve dilediğiniz kadar çalışabilmeye imkan sağlar. Üstelik bu alanda çalıştığınız takdirde sermaye olarak internet ve bilgisayara sahip olmak yeterli olacaktır.

Bunun dışında hiçbir gider ve harcama ihtiyacı gerekmeyecektir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken birkaç önemli unsur bulunuyor. Öncelikle kazançlı çıkabilmeniz ve bu işi keyifli bir hale dönüştürebilmek için freelance meslekler ve müşteri kitlesini iyi belirlemek gerekiyor.

Size keyif veren ve yormayan bir müşteri kitlesi elde etmeniz meslekten alacağınız doyumu da eşdeğer olarak artıracaktır. Bunun yanı sıra freelancer olmak konusunda, çalışma saatlerinin de iyi ayarlanması gerekiyor.

Saatler ayarlanmadığı takdirde mesai saatlerinin birbirine karışması ve gece geç saatlere kadar çalışmak söz konusu olabiliyor. Ancak mesai saatlerinizi gün içerisine yaydığınızda bu durum ile karşılaşma olasılığınız oldukça düşük olacaktır. Freelance olmak için gerçekçi olun ve beklentilerinizin üzerine çıkmaya çalışın. Bunun için ise yaptığınız işe değer vermeniz gerekiyor.

3- En Gözde Freelance Meslekler | Freelancer İşler Arasında Hangisi Seçilmeli? 

En gözde freelance meslekler arasında seçeneklerin bir hayli fazla olduğu biliniyor. Bionluk freelancer olmak, fiverr freelancer olmak, freelancer yazılımcı olmak bunlardan yalnızca birkaçı! 

Bunun dışında yakın zamanda öne çıkan freelance mesleklerden bir tanesi ise makale yazarlığı yapmak. Sevdiğiniz konu veya alanlar üzerine yazılar yazarak bunları sitelere satmak, önemli bir kazanç sağlamanıza yardımcı oluyor. Freelancer olmak istiyorum ancak ne yapacağımı bilemiyorum diyenler için verebileceğimiz öneriler ise şu şekilde;

Editörlük,Özel ders vermek,Görsel tasarım,Fotoğrafçılık,Danışmanlık,Sanal asistanlık,Çeviri,Sosyal medya tasarımları,Web tasarımı,Yazılım,Programlama,Online satış yapma,Kişisel blog oluşturma şeklindedir.

En çok kazandıran freelance meslekler için bu yazıya göz atabilirsiniz. 

4- Freelancer Olmak | Freelance Çalışarak Ne Kadar Kazanç Elde Edilir?

Freelance ne kadar kazanır? Freelancer olmak ne kadar kazandırıyor konusu da oldukça merak edilen içerikler arasında. Kazanç miktarı esasen seçilen freelance meslekler doğrultusunda değişiyor. Örneğin yazılım, programlama, web tasarımı gibi konular üzerine çalışıldığında asgari ücretin misli ile kazanç elde edebilmek mümkün olabiliyor. 

Yine yazarlık ve editörlük çalışma süresine bağlı olarak tatminkar meblağlara ulaşılabilmesini sağlıyor. Özel ders, danışmanlık, asistanlık ve fotoğrafçılık alanlarında ise müşteri kitlesi kazanç miktarını belirliyor. Bu noktada freelancer olmak isterseniz 1500-6000 TL aralığında kazanç sağlayabileceğinizi söyleyebilmemiz mümkün olacaktır. Freelance ne demek yazımızı okumak için tıklayınız.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!