featured

Yeni Otomobil Alacaklar Dikkat 2020 Yılında ÖTV İndirimi Beklenmiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi faizlerindeki düşüşten sonra yeni araba almak isteyenlerin sayısı arttı. Fakat bu seferde yeni bir ÖTV indirimi olacak mı beklentisi oluşmaya başladı. Bu konuya ilişkin olarak Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Şahsuvaroğlu açıklamalarda bulundu. 2020 içerisinde herhangi bir ÖTV indirimi beklemediklerini ifade etti.

Araç sahibi olmak isteyen birçok kişi kamu bankalarının kredi faizi indirimi sonrası arayış içerisine girdiler. Özellikle sıfır araç almak isteyenler kredilere büyük ilgi gösterdiler. ÖTV indirimi de bekleyen kişilere kötü haber OYDER Başkanından geldi. ÖTV indirimi beklemediklerini belirten Şahsuvaroğlu dışında henüz bir resmi açıklama gelmedi.

Şahsuvaroğlu yaptığı açıklamada;

“Son dönemde birçok mecradan bize ÖTV indirimi olacak, ÖTV indirimi geliyor diye enformasyon ulaşıyor. Bu doğru bir haber değil. Özellikle şu anda satışların hareketli olduğu dönemde, biz OYDER olarak ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilerimize günlerdir söylüyoruz.”

İfadelerini kullandı.

Ayrıca kamu bankalarının özellikle sıfır araçlarda uyguladığı faiz indiriminin otomotiv sektörünü canlandırdığını ifade etti. Açıklamalarına devam eden Murat Şahsuvaroğlu;

“ Sıfır taşıtta yüzde 0,49 faiz oranıyla finansman imkanı 30 Haziran’da bitecekti. Bu destek devam ettirildi. Sonuçta faizlerin düşmesi, düşük olarak devam etmesi sıfır araçta hareketi sağlayacaktır. Çünkü sıfır araçta bir süre üretimlere ara verildiği için sonuçta bir miktar araç satılmadı.”

Dedi.

Araba satışlarında sadece Nisan ayında bir düşüş yaşandı. Bu düşüşün oranı %46 olarak açıklandı. Bu konuya ilişkin olarak da OYDER başkanı;

“ Nisan ayında da sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğunu varsayarak özellikle ikinci elde sunulan taşıt kredisi kampanyası ciddi manada sektörün önünü açar, sektörün işine gelir.”

İfadelerini kullandı.

İkinci El Piyasası Kredi İndirimleri ile Büyük Oranda Canlanacak

Murat Şahsuvaroğlu, kredi indirimleri sonrası otomotiv sektörünün canlandığını belirtti. Kredi desteklerinin devam etmesi ile de daha fazla satışın gerçekleşeceği öngörülüyor. Konuya ilişkin olarak OYDER başkanı;

“ Araç bulunurluğunda 15 Haziran’dan sonra çok sıkıntı yaşamayız. Şu anda yerli üreticiler ve yurt dışındaki fabrikalar üretime başladı. Haziran ayı başlarında bir miktar sıkıntı olabilir. Çünkü Avrupalı üretici önce kendi pazarını beslemenin, büyütmenin derdinde olur. Ondan sonra Türkiye’ye araç gönderir.”

Diyerek konuya açıklık getirdi.

YouTube video

ÖTV indirimi konusunda da sadece bir öngörü olduğunu belirtti. Şuan için 2020’de ÖTV indirimi gelir mi net olarak bilgi vermek yanlış olur. Resmi kaynaklardan bu konuya ilişkin net bilgi geldiği takdirde gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı söylendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!