featured

Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları oldukça merak ediliyor. Ülke gündeminde yoğun bir şekilde, kullanım şartlarında köklü bir değişikliğe giderek yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşım kurallarını duyuran Whatsapp konusu yer alıyor. Peki, yapılan bu yeni değişiklik neleri kapsıyor? Bu değişiklik ile Whatsapp kullanıcılarının hangi durumlarında değişiklikler meydana gelecek? İşte, konuya dair merak edilenler ve hukuki durum…

Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları ile Neler Değişiyor?

Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir? | Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları oldukça merak ediliyor. Ülke gündeminde yoğun bir şekilde, kullanım şartlarında köklü bir değişikliğe giderek yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşım kurallarını duyuran Whatsapp konusu yer alıyor. Peki, yapılan bu yeni değişiklik neleri kapsıyor? Bu değişiklik ile Whatsapp kullanıcılarının hangi durumlarında değişiklikler meydana gelecek? İşte, konuya dair merak edilenler ve hukuki durum…

Dünya genelinde en çok ve en yaygın kullanılan uygulamalar arasında yer alan Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları konusunda köklü bir değişikliğe gitti.

Avrupa Birliğine üye ülkelerin kullanıcılarına ilişkin verilerin diğer şirketler ile paylaşılmamasına karşın ülkemiz için farklı bir durum ortaya çıktı. Whatsapp tarafından ülkemizde bulunan kullanıcılar için sunulan yeni gizlilik sözleşmesini onaylamayanlar ise 8 Şubat 2021 tarihinden sonra Whatsapp uygulamasını kullanamayacaklar.

Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir? | Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları oldukça merak ediliyor. Ülke gündeminde yoğun bir şekilde, kullanım şartlarında köklü bir değişikliğe giderek yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşım kurallarını duyuran Whatsapp konusu yer alıyor. Peki, yapılan bu yeni değişiklik neleri kapsıyor? Bu değişiklik ile Whatsapp kullanıcılarının hangi durumlarında değişiklikler meydana gelecek? İşte, konuya dair merak edilenler ve hukuki durum…

Ülkemiz kullanıcıları açısından sunulan bu yeni gizlilik ve paylaşım kurallarında “Facebook şirketlerinden biri olan WhatsApp’ın, diğer Facebook şirketlerinden bilgi alabileceği ve bu şirketler ile bilgi paylaşımında bulunabileceği’ cümlesi yer alıyor.

Bu ifade ise, Whatsapp’ın depoladığı her tür bilgi ve istatistiği diğer Facebook şirketleri ile paylaşabileceği anlamına geliyor. Aslında, Whatsapp, kendi yazışmalarının uçtan uca şifrelendiğini özellikle vurgulasa da, bu durum verilerin uygulama tarafından depolanmasına engel teşkil etmiyor. Yani kullanıcılara ait tüm veriler firmanın ana sunucusunda bir algoritma kapsamında depolanıyor. Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları ile artık bu verilerin Facebook şirketleri ile paylaşılabileceği belirtiliyor.

Verilen Onay İle Bilgilerin Paylaşılmasına Rıza Gösterilmiş Oluyor

Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir? | Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları oldukça merak ediliyor. Ülke gündeminde yoğun bir şekilde, kullanım şartlarında köklü bir değişikliğe giderek yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşım kurallarını duyuran Whatsapp konusu yer alıyor. Peki, yapılan bu yeni değişiklik neleri kapsıyor? Bu değişiklik ile Whatsapp kullanıcılarının hangi durumlarında değişiklikler meydana gelecek? İşte, konuya dair merak edilenler ve hukuki durum…

Böylesi köklü bir değişikliğe onay verilmesinden önce ise konunun iyice sorgulanması ve düşünülmesi gerekiyor. Çünkü Whatsapp üzerinde depolanan veriler, ülkemizde yürürlükte bulunan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında ‘kişisel veri’ niteliğinde bulunuyor. Verilecek onay ile bu verilerin Whatsapp tarafından başka Facebook şirketleri ile paylaşılmasına da rıza verilmiş oluyor.

Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir? | Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları oldukça merak ediliyor. Ülke gündeminde yoğun bir şekilde, kullanım şartlarında köklü bir değişikliğe giderek yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşım kurallarını duyuran Whatsapp konusu yer alıyor. Peki, yapılan bu yeni değişiklik neleri kapsıyor? Bu değişiklik ile Whatsapp kullanıcılarının hangi durumlarında değişiklikler meydana gelecek? İşte, konuya dair merak edilenler ve hukuki durum…

6698 sayılı KVKK amacı olarak 1. maddesinde ‘Kanunun amacı olarak, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek’ gösteriliyor. Bu anlamda, kişisel verilerin korunması özel hayatın gizliliği açısından büyük önem taşıyor.

Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir? | Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları oldukça merak ediliyor. Ülke gündeminde yoğun bir şekilde, kullanım şartlarında köklü bir değişikliğe giderek yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşım kurallarını duyuran Whatsapp konusu yer alıyor. Peki, yapılan bu yeni değişiklik neleri kapsıyor? Bu değişiklik ile Whatsapp kullanıcılarının hangi durumlarında değişiklikler meydana gelecek? İşte, konuya dair merak edilenler ve hukuki durum…

Kişisel verilerin hukuka aykırı ve rıza dışında verilmesi ya da ele geçirilmesi ve verileri yok etmeme tarzı eylemler de 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında suç olarak düzenlenmiştir. Ülkemiz hukuk sistemi açısından kişisel veriler noktasında durum bu şekilde bulunuyor. Dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan Whatsapp ise, bu anlamda yapılan yazışmalar, oluşturulan gruplar, iletilen mesaj, video, resim, yorum ve verilen cevaplar ile birçok kişisel verinin depolandığı devasa bir uygulama olarak öne çıkıyor.

Bu Nedenle Onay Verilmeden Önce Bir Kez Daha Düşünmek Gerekiyor

Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir? | Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları oldukça merak ediliyor. Ülke gündeminde yoğun bir şekilde, kullanım şartlarında köklü bir değişikliğe giderek yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşım kurallarını duyuran Whatsapp konusu yer alıyor. Peki, yapılan bu yeni değişiklik neleri kapsıyor? Bu değişiklik ile Whatsapp kullanıcılarının hangi durumlarında değişiklikler meydana gelecek? İşte, konuya dair merak edilenler ve hukuki durum…

Yeni Whatsapp Gizlilik sözleşmesi ve Kullanım Koşulları sonrası ülkemizde bu uygulamaya alternatif olan Telegram, Signal, Bip ve benzeri uygulamalara bir yönelim olduğu da gözlemlenebiliyor. Kişisel verilerin günümüz dünyasında taşıdığı büyük önem de göz önüne alındığında, istenmeyen olumsuz durumlar ile karşılaşmamak için, Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları ile güncellenen koşullara dair yeni sözleşmenin onaylanmasından önce iyice düşünülmesinin gerekliliğini akıldan çıkarmamak gerekiyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
_ren_
İğrenç
0
korkun_
Korkunç
0
yorumsuz
Yorumsuz
Yeni Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Koşulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bir Cevap Yazın