YKS Puanı Hesaplama Adımları | TYT Puanı Hesaplama Nasıl Yapılır?

YKS Puanı Hesaplama Adımları | TYT Puanı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YKS puanı hesaplama 2023 yılındaki sınavın sonucunda alacağınız ortalama sıralama hakkında bilgi verir. Deneme ya da gerçek sınav sonucunda doğru-yanlış soru sayısını saptamanız yeterli olacaktır. TYT puanı hesaplama başta olmak üzere genel itibari ile YKS puanı hesaplama doğru bir şekilde yapılacaktır. Sayısal değerlerle yapılan işlemler sonucunda güncel puan ve sıralamanız hakkında fikir yürütebilirsiniz.

Milyonlarca öğrencinin üniversite hayaline kavuşmak için gerçekleştirmesi gereken aşama bulunur: Sınavlara girmek. YKS olarak hesaplanan bu genel sistem iki ayrı oturuma tabidir. TYT olarak bilinen Temel Yeterlilik Testi ilk oturumdur. Genel itibari ile 2023 TYT ve YKS puanı hesaplama için bu oturuma girilmesi gerekir. İkinci oturum ise AYT olarak adlandırılır. AYT puan ve TYT puan bilgisi ile sıralamalar tahmin edilir. Peki YKS sıralama hesaplama nasıl yapılır? TYT puanı nasıl hesaplanır?

2023 YKS Puanı Hesaplama Aşamaları Nelerdir?

YKS Puanı Hesaplama Adımları | TYT Puanı Hesaplama Nasıl Yapılır?

YKS genel olarak iki sınavın birleşimi ile ortaya çıkan bir isimlendirmedir. Bu yüzden öğrencilerin önce TYT puan hesaplama ve AYT puan hesaplama yapması gerekir. Tüm bunlar için sınava giren öğrencinin var olan temel yeterlilik ve alan sınavının doğru-yanlış sayısını bilmesi gerekir. Bu bilgiye sahip olduktan sonra şu aşamalar izlenerek puan hesaplaması yapılabilir:

  • TYT sınavında yer alan derslerin doğru ve yanlışlarını hesaplayın. (Fen bilimleri testi, temel matematik testi, sosyal bilimler vs.)
  • AYT sınavında yer alan derslerin doğru ve yanlışlarını hesaplayın.
  • Güvenilir sonuç veren YKS puan hesaplama sitesi bulun.
  • Derslerinizin doğru ve yanlışlarını girin.
  • Okul başarı puanınızı (diploma notu) girin ve hesapla deyin.

Sadece birkaç saniye içerisinde hem YKS hem de AYT- TYT puanı hesaplama bilgisi verilecektir. Eğer siz de pratik ve geçmiş sınav dönemlerine yakın sıralama sonucu veren güvenli bir site arıyorsanız vepuan.com sitesine göz atabilirsiniz.

Vepuan.com sitesinde ekstra matematiksel değerler hesaplamanıza gerek kalmaz. Elinizde yer alan doğru ve yanlış sayısına göre hareket etmeniz yeterli kalacaktır. YKS sıralama hesaplama için TYT’nin %40’ı, AYT’nin de kalan değerleri alınır. Okul başarı puanınızın da eklenmesiyle ortaya net bir bilgi çıkar.

TYT Puan Hesaplama Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilmeli?

YKS Puanı Hesaplama Adımları | TYT Puanı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Ön lisans programlarını tercih etmek için sadece TYT oturumuna girmeniz yeterli olacaktır. Sınava ya da denemeye giriş yaptıktan sonra doğru-yanlış ve boş sayılarınıza dikkat etmeniz önemli. Buradan hareketle ilk etapta TYT net hesaplama yapılacaktır. Netlerinizden sonra okul başarı puanınıza da eklenerek TYT ham puan türü ve sıralaması ortaya çıkacaktır. Buradan hareketle 2023 taban puanları incelenerek tercih yapılabilir.

YKS Sıralama Hesaplama için Hangi Site Kullanılmalı?

YKS Puanı Hesaplama Adımları | TYT Puanı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Günümüzde TYT-AYT sıralama hesaplama adına çok farklı siteler bulunmaktadır. Ancak bu sitelerde doğru matematiksel değer ve formüllerinin kurulmaması yanıltıcı sonuçları beraberinde getirir. Halbuki 2023 TYT AYT puan hesaplama oldukça önemli bir durumdur. Gençlerin geleceğini belirleyecek kararı almalarında etkili olacaktır. Bu aşamada doğru site aracılığıyla işlemleri yapmak gerekir.

Vepuan.com sitesi bu alanda öncü olanlardan birisidir. Basit görünüm ve aşamalara sahiptir. Siteye erişim sağladıktan sonra önce TYT puanı hesaplama için doğru yanlış bilgilerinizi girin. YKS genel puan hesaplama için AYT bilgilerinizi de girerek ‘hesapla’ butonuna tıklayın. Sadece saniyeler içerisinde geçmiş sınavlara göre sıralamanız ve tahmini puanınız ortaya çıkacaktır.

TYT Net Hesaplama Sitesi Ücretsiz mi?

YKS Puanı Hesaplama Adımları | TYT Puanı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Deneme ve gerçek sınavlarınızın sonucunda YKS puanı hesaplama adına kullanacağınız site ücretsizdir. Herhangi bir puan hesaplamasında ücret talep edilmez. Tam tersine ücretsiz ve saniyeler içerisinde TYT puanı hesaplama yapabilirsiniz. Buradan hareketle AYT netlerinizle birlikte YKS puanı hesaplama işleminiz kolayca yapılabilmektedir.

Dönem içerisinde denemelerinizin net ve sıralamasını merak ediyorsanız da tercih edebilirsiniz. Art arda YKS puanı hesaplama yapacağınız için sayfayı yenilemeniz yeterli olacaktır. Dilerseniz YKS puanı hesaplama yaptıktan sonra sayfanın ekran görüntüsünü alarak dönem içerisindeki gelişiminizi de rahatlıkla görebilirsiniz.

YKS Sıralama Hesaplama 2023 için Hangi Sınavlara Girmek Gerekiyor?

YKS Puanı Hesaplama Adımları | TYT Puanı Hesaplama Nasıl Yapılır?

2023 YKS puanı hesaplama yapabilmek için iki oturuma birden girmeniz gerekmektedir. İlk aşamada TYT yapılacaktır ve tüm dersler bulunur. TYT puanı hesaplama yapmak ve ön lisans tercihi adına da gereklidir. Bu oturumdan sonra eğer lisans tercihi yapacaksanız (Dört yıllık üniversite bölümleri) AYT sınavına da girmelisiniz.

2023 YKS Ne Zaman? TYT ve AYT Sınavları Kaç Dakika Olacak?

YKS Puanı Hesaplama Adımları | TYT Puanı Hesaplama Nasıl Yapılır?

ÖSYM tarafından yapılan duyurulara göre sınav dönemleri belirlendi. YKS puanı hesaplama yapabilmeniz adına gireceğiniz sınavlar ve tarihleri şu şekildedir:

Sınav Sınav Tarihi Soru Sayısı Süre
2023 TYT (Temel Yeterlilik Testi) 17 Haziran Cumartesi 120 soru 165 dakika
2023 AYT (Alan Yeterlilik Testi) 18 Haziran Pazar 160 soru 180 dakika
2023 YDT (Yabancı Dil Testi) 18 Haziran Pazar 80 soru 120 dakika

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!