yogusmali-kombi

Yüksek Verimlilik için Yoğuşmalı Kombi Tercih Edin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yoğuşma, gaz halindeki maddenin çevresini ısıtırken sıvı hale gelmesi olarak tanımlanır. Yoğuşmalı kombi, doğalgaz yanarken açığa çıkan atık gazın sisteminin ön kısmındaki ısı eşanjörü sayesinde tekrar kullanıma sunulduğu modellerdir. Eşanjörün görevi gaz bacadan çıkmadan önce gazın içindeki su buharını ayrıştırarak enerjiye dönüştürmektir. Dönüşen enerji ise yeniden kullanılır. Bu teknik sayesinde modeller arasında en fazla enerji tasarrufu yapabilen çeşit olarak bilinir.

Verimi standart modeller ile karşılaştırıldığında daha yüksektir. Her türlü tesisat sistemiyle uyumlu olacak şekilde üretilen yoğuşmalı kombi fiyatları ürünün özelliklerine bağlı olarak değişir. Bunun yanı sıra ısıtacağınız alana göre seçim yaptığınızda yoğuşmalı çeşitlerin performansı konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

Doğalgazı tercih etmiyorsanız ve baca bağlantısı yapmak istemezseniz elektrikli kombi sizin için idealdir. Bu tarz cihazlarda su elektrik enerjisi ile ısıtılarak peteklere iletilir. Yoğuşmalı kombi fiyatları ve elektrikli modeller arasında karşılaştırma yaparak ihtiyacınıza göre karar verebilirsiniz.

Yoğuşmalı Kombi Modelleriyle Konforlu Bir Kış Geçirin!

Kombi sadece ısınmak için olmasa da kış aylarının vazgeçilmezi olan cihazların başında gelir. Kış aylarında kış modu seçimi yaptıktan sonra yaşam alanlarınızı dijital ya da manuel panel üzerinden istediğiniz ısı ayarını seçerek ısıtabilirsiniz. Isıtılacak mekanın ortalama alanı 70 ile 120 m2 ise ısıtmak için 20 kw’lık modeller yeterli olurken 120 ile 150 m2 arasındaki evler için 24 kw’lık modeller idealdir. 200 ile 230 m2 arası büyük daireler için ise 35 kw’lık modeller önerilir.

Tam yoğuşmalı kombi fiyatları tercih edeceğiniz cihaza göre değişir. A sınıfı enerji sistemiyle çalışan bazı modeller yüksek ısıtma verimiyle öne çıkar. Yoğuşmalı kombi fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz öncelikle istediğinizi cihazın özelliklerini belirlemenizde fayda var. Bazı modeller hem doğalgaz hem de elektrik sarfiyatını aza indirme konusunda destek olan sistemleriyle öne çıkar. Bu modeller %93 civarındaki mevsimsel ısıtma verimliliğine bağlı olarak düşük doğal gaz tüketimi sayesinde kullanıcısına yüksek tasarruf sağlayan cihazlar arasında yer alır Diğer yandan yüksek verimli pompa elektrik sarfiyatını da aza indirir.

yogusmali-kombi
Yoğuşmalı Kombi

Enerji Tasarrufu için Yoğuşmalı Kombi

Özelikle kış aylarından hem elektrik hem de doğalgaz maliyetleri artar. Biryandan yaşam alanlarının iyi ısınması, istenilen zamanda sıcak suya ulaşmak yaşam kalitenizi arttırırken diğer yandan konforunda maliyeti vardır. Yoğuşmalı modellerin %30’a varan oranlarda enerji tasarrufu sunduğu düşünüldüğünde yoğuşmalı kombi fiyatları göreceli olarak uygundur demek yanlış olmaz.

Standart modeller ile karşılaştırıldığında yoğuşmalı kombi fiyatları zamanla yatırım maliyetini karşılayarak kendini amorti ettiğinden yoğuşmalı kombi fiyatları çok yüksek gelmez. Yoğuşmalı modeller enerjiyi tekrar kullandığından doğalgaz tüketimi daha azdır. Bu durum da aylık doğalgaz faturalarına olumlu yansır. Seçim yaparken dikkat edilmesi gereken nokta ısıtılacak alandır.

Bunun yanı sıra kaç adet peteğin ısıtılacağı da cihazın performansını etkileyen parametrelerden biridir. Kullanıcıların istediği diğer bir özellik ise sessiz çalışmasıdır. 50 hz frekans ile çalışan modeller sessiz modeller olarak bilinir. Bazı modellerdeki akıllı ısıtma sistemi ise ısı belirli bir sıcaklık altına düştüğünde otomatik ısıtmaya geçerek ortamın ısısını istenilen seviyede tutar. Bunun yanı sıra donma emniyet sistemi bulunan modeller, en sert kış koşullarında bile donmadan aynı performansta çalışabilir.

Çift yoğuşmalı modellerde ise ısıtma verimliliği ve kullanım suyu verimliliği %109-110 seviyelerine kadar çıkar. Nedeni ise ilave eşanjör bulunmasıdır. İlave eşanjör sıcak su üretirken de yoğuşmaya imkan verir. Bu verimlilik oranının oldukça yüksek olması göz önünde bulundurulduğunda çift yoğuşmalı kombi fiyatları uygundur denebilir.

Yoğuşmalı Kombi Uzun Süreli Kullanım Sunar

Bakımını zamanında yaptırdığınızda yoğuşmalı modelleri uzun süre kullanabilirsiniz. Dolayısıyla yapacağınız enerji tasarrufu faturanıza artı olarak yansıyacağından yoğuşmalı kombi fiyatları bir süre sonra size çok yüksek gelmez. Son teknolojiyle üretilen modeller düşük baca gaz sıcaklığına sahip olduğundan kullanım süresi uzundur.

Alev boyu ihtiyaca göre ayarlanabildiği için aç kapa yapmadan optimum düzeyde çalışır. Bu da cihazın ömrünü uzatan bir özelliktir. Fan modülasyonu ise yüksek yanma verimi elde edilmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra düşük emisyon oranı sayesinde çevreci bir üründür. Yoğuşmalı ya da elektrikli modellere Koçtaş Web sitesi üzerinden ulaşarak elektrikli kombi fiyatları ve yoğuşmalı kombi fiyatları hakkında bilgi alabilir, istediğiniz modele Koçtaş güvencesiyle sahip olabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!