featured

Yunan Mitolojisi Tanrıları ve Tanrıçaları! Mısır Mitolojisi Tanrıları ve Tanrıçaları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunan mitolojisi, 12 tanrı ve tanrıçadan bahseder ve evreni Yunanistan’ın Olympus Dağı’ndan yönettiklerine inanılır. Liderleri Zeus’un Titanlar’ın lideri babası Kronos’u devirmesinin ardından iktidarı ele almıştır. Romalılar, bu 12 Yunan tanrı ve tanrıçayı kabul etmesine ettiler ancak sadece yeni isimleriyle kabul etmişlerdir.  Mısır mitolojisi 41 adet tanrı ve tanrıçadan oluşmaktadır. Mısırlı tanrı ve tanrıçaların soy ağaçları oldukça geniştir. Mitolojide Mısır ve Yunan Tanrı ve Tanrıçaları hakkında size bir liste hazırladık.

1- Yunan Mitolojisinde Tanrı ve Tanrıçalar

Zeus ( Jüpiter)

YouTube video

Yunan Tanrısı Zeus, yağmurun, şimşeğin, bulutların tanrısı olarak kabul edilir. Sadece tanrıların değil, insanların da babasıdır. Tanrılar alemini yönetir. Olympus Dağı’nın en güçlüsü ve en önemli tanrısı olan Zeus, yer altı tanrısı Hades ve deniz tanrısı Poseidon’un kardeşi.

Hades, Poseidon ve Zeus’un babaları ise Kronos. Kronos, iktidarın elinden alınmasından korktuğu için, tüm çocuklarını yutarak karnında saklamış ve bundan tek kurtulan ise annesi Rhea tarafından kaçırılan Zeus olmuştur.

Babası Kronos’u yenerek, kardeşleri Poseidon ve Hades’i kurtararak, Hera ile evlenen Zeus, Tanrıların en güçlüsüdür.

Hera (Juno)

YouTube video

Yunan Tanrıçası Hera, Zeus’un karısı olmakla birlikte aynı zamanda kız kardeşidir. Babası Kronos ve annesi Rhea’dır. Güçlü bir karakteri olan Hera; inatçı, aşırı kıskanç, hırçın ve kavgacıdır. Kadınların tüm kötü özelliklerini kendinde toplamıştır.

Zeus ile evlilikleri de bir şartla olmuştur. Zeus, Hera’ya bir kuş formunda göründüğünde acıyarak içeri almış ve koynunda sabaha kadar tutmuştur. Bu arada asıl formuna bürünen Zeus, Hera’ya sahip olmak istediğinde ise, Tanrıça Hera, evlenmeleri durumunda bunu kabul etmiştir.

Birine sebepsiz yere kin besleyebilen Tanrıça Hera, burjuva sınıfı kadınların da temsilcisidir. Hatta bu kini Truva Savaşları’nın başlamasına da sebep olduğu yönünde efsane vardır.

Poseidon (Neptün)

YouTube video

Yunan Tanrısı Poseidon, Olympos tanrıları Zeus ve Hades ve Hera’nın erkek kardeşidir. Bu dört kardeş arasında en güçlüsü Zeus’tur. Denizlerin Tanrısı olarak bilinen Poseidon; at, balık, boğa, yunus balığı ve 3 dişli yaba sembollerini taşımaktadır.

Yunan mitolojisinde Poseidon, keçe saçları olan, uzun ve gür sakallarıyla tasvir edilmektedir. Atların atası ve koruyucusu olarak bilinen Poseidon, insanlara atları nasıl kullanacakları öğreten Tanrıdır.

Poseidon, Zeus’tan sonra en güçlü ikinci Tanrı olarak görülmektedir. Denizlerin hâkimi, atların koruyucu olarak bilinen Poseidon, Zeus’un gücünü de her zaman kıskanan bir Tanrı olmuştur.

Athena (Minerva)

YouTube video

Bilgeliğin, akıl yürütmenin zekanın bir araya geldiği Yunan Tanrıçası Athena, Tanrılar ve ölümlüler arasında oldukça popüler bir Tanrıydı. Athena’nın annesi, Metis’in taşıdığı bir kehanet üzerine, Zeus tarafından hamileyken yutulmuştur.

Athena, savaşın tüm vahşetini bilen bir Tanrıydı. Ares kadar öfkesini göstermeyen, adalet ve doğruluk için çalışan bir Tanrıydı. Zeus’un en sevdiği çocuğudur. Kullandığı semboller ise baykuş ve zeytin ağacıdır.

Hades (Pluto)

YouTube video

Yunan Tanrısı Hades, Zeus, Poseidon ve Hera’nın kardeşidir. Kronos ve Rhea’nın oğludur. Ölüler diyarının Tanrısıdır. Yer altı Tanrısı olarak da bilinir. Zeus, annesinin de yardımıyla Kronos’a komplo kurarak Kronos’u tahttan indirmiş ve Poseidon’a denizlerin hükmünü verirken, Hades’e ise yer altı krallığını sunmuştur.

Görünmezlik pelerinine sahip olup sık sık yer yüzüne çıkan Hades, yer altı dünyasını koruyan üç başlı köpek Kerberos tarafından korunmaktadır. Hades Persephone’ye aşıktı. Aslında Persephone, bereket Tanrısı Demeter’in kızı Kore’dir. Ancak Hades, âşık olduktan sonra Kore ismini Persephone olarak değiştirmiştir.

Hades, Persephone’yi kaçırmış ve yer altı krallığında hapsetmiştir. Bereket Tanrıçası Demeter, kızı Kore’yi alamayınca hayata küser ve kıtlık başlar. Zeus, bu duruma müdahale ederek, yılın üçte ikisinde Demeter’in yanında diğer üçte birinde ise Hades’in yanında kalmasına karar verir. Kızı Kore, Demeter’in yanına geldiğinde yeryüzünde bereket olmaya başlar.

Afrodit (Venüs)

YouTube video

Yunan Tanrıçası Afrodit, gelmiş geçmiş en güzel Tanrıça olarak bilinir. Güzelliğin, aşkın ve arzunun tanrıçasıdır. Tanrılar ve ölümlülerin dışında hayvanlar arasında bile aşkı, sevgiyi ve arzuyu yeşertme gücüne sahipti.

Mitolojiye göre, doğadaki tüm ölümlü ve canlıların doğumunda ölümünde ve yeniden doğuşunda doğal döngü içinde yerini almaktaydı. Zeus’un kızı olarak bilinen Afrodit, Zeus tarafından Olympian ustası Hephaestus ile evlendirildi. Ancak Afrodit, savaş Tanrısı Ares ile gizli aşk yaşadı. Sembolleri arasında mersin ağacı ve güvercin bulunmaktadır.

Ares (Mars)

YouTube video

Yunan Tanrısı Ares, savaş Tanrısıdır. Zeus ve Hera’nın oğlu olan Ares, anne ve babası tarafından hiçbir zaman sevilmedi. Sembolleri, akbaba, köpek ve kanlı bir mızraktır. Savaş meydanlarında her iki tarafı da kışkırtmaktan zevk alan Ares, toplumları birbirine düşürmekten hoşlanırdı.

Kaba kuvvet, gereksiz şiddet, korku, Ares’in en sevdikleriydi. Efsaneye göre Amazon Kadınları, Ares’e tapan bir topluluktu. Amazon kadınları, Ares’e büyük bir sevgi besliyordu. Topraklarında hiçbir erkek olmadığı için, yabancı gezginlerle soylarını devam ettirebilmek için çiftleşiyorlardı. Amazonların en önemli özelliği, kız çocuğu doğurmaktı. Erkek çocuk doğurduğunda, Amazonlar ölüyor ve çocuk da köle yapılıyordu.

Artemis (Diana)

YouTube video

Apollo’nun ikiz kızkardeşi, Zeus ve Leto’nun yasak aşk meyvesi olan Yunan Tanrıçası Artemis, avcılık ve doğal çevre tanrıçası olarak da anılmaktadır. Annesi Leto’nun kardeşi Apollo’yu doğurduğunda yardım etmesinden dolayı, doğum ve emek koruyucusu olarak bilinmektedir.

Tüm hayatı boyunca bakire kaldı. Bu yüzden bekaret Tanrıçası olarak da bilinmektedir. Gümüş oklarla avlanır ve tüm vahşi hayvanları severdi. Selvi ağacı ve geyik kullandığı sembollerdi.

Hephaestus (Vulcan)

YouTube video

Yunan Tanrısı Hephaestus, ateş tanrısıdır. Tanrılar için zırh ve silah yapardı ancak savaşçı değil barışçıydı. Demirci, metal işleme ustası, taş işçiliğinde ve heykelde ustaydı. Tam bir zanaatkardı. Her zaman bir eşek üstünde sakallı şekilde tasvir edildi. Zeus ve Hero’nun oğlu olarak doğdu. Afrodit ile evlendi.

Demeter (Ceres)

YouTube video

Yunan Tanrıçası Demeter, Kronos ve Rhea’nın kızıdır. Hasat ve tahıl tanrıçası olarak bilinir. Bereket Tanrıçası olarak da adlandırılmaktadır. Olympus Dağı’na bağlı kalmadı ve kendisine adanan tapınaklarda yaşadı.

Demeter, ölümlüler arasında oldukça önemli bir Tanrıçaydı. Ancak Hades’in kızı Kore yani Persephone’yi kaçırmasıyla bereketi bitirdi. Derin bir üzüntüye gömüldü. Bunun üzerine Zeus, arabuluculuk yaparak, kızı Persephone’nin belli zamanlarda yeryüzüne çıkmasını sağladı. Böylece kızının geldiği zamanlarda baharın başlangıcı da gelmiş oluyordu.

Apollon

YouTube video

Yunan Tanrısı Apollon, Zeus ve Leto’nun oğlu, Artemis’in ikiz kardeşidir. Aydınlığı, ışığı, doğayı, varlığı temsil eden Apollon, Roma mitolojisi içinde Apollo olarak bilinir. Elinde de Lir vardır. Genellikle ok ve yay ile tasvir edilmiştir.

İlyada Destanı ile mükemmel bir okçu olduğu ortaya çıkan Apollon, sanat ve müzikte oldukça başarılıydı. Apollon, Troya Kralı Priamos’un Kassandra’ya âşık olmuştur. Kassandra ise Apollon’un ona bilicilik yeteneğini vermesine karşılık bu aşka karşılık verecektir. Ancak Kassandra, Apollon yaptıklarına karşı, ona sevgisini göstermez. Buna çok kızan Apollon ise, Kassandra’yı lanetler.

Hestia (Vesta)

YouTube video

Antik Yunan Tanrıçası Hestia, Olympian kardeşlerin en büyüğü; Zeus, Poseidon ve Zeus’un kardeşidir. Üç bakire Tanrıça’dan bir tanesidir. Zeus’a sonsuza kadar saf kalacağına ve evlenmeyeceğine dair sözünü tuttu. Ocak Tanrıçası olarak bilinen Hestia’nın, çoğu eski Yunanlı, huzurlu ev ortamını temsil ettiğine inandı.

Hermes (Mercury)

YouTube video

Yunan tanrısı Hermes, Zeus ve Maia’nın oğludur. Tanrıların en kurnazı ve hızlısı olarak tanınır. 7 telli liri ve kavalı icat etmiştir. Zeus’un habercisidir. Ticaret yapanların kılavuzudur. Ölenlerin ruhlarını yer altı ülkesine götürmekle görevli olan Hermes, Truva Savaşı’nda Kral Priamos’un oğlu Hektor’un cesedini Akhilleus’tan alması için ona rehberlik yapmıştır.

Leto

YouTube video

Yunan Tanrıçası Leto, Zeus’un en sevdiği sevgilisi olarak bilinir. Annelik Tanrıçası olarak anılan Leto, Zeus’a derinden bağlıydı. Zeus’un Hera ile evlenmesinden önce, Zeus’a çocuk vermişti. Çocukları Artemis ve Apollo idi.

Rhea

YouTube video

Yunan Tanrıçası Rhea, Titanlar döneminin en bilinen Tanrıçasıydı. Babası Uranüs’ü yeni hükümdar olmak için tahttan indiren ve kendisine kraliçe yapan Kronos’un karısı olarak bilindi.

Rhea; ilk tanrılar olan Hestia, Hades, Hera, Zeus ve Poseidon’u doğurmuştu. Kronos’u kandırarak çocuklarını kurtarmak zorunda kalan Rhea, Zeus doğduğunda Kronos’a bir taş vererek oğlu Zeus’u kurtardı.

Hebe

https://www.youtube.com/watch?v=xMKNY4596As

Yunan Tanrıçası Hebe, Zeus ve Hera’nın en küçük kızıdır. Gençliğin ve güzelliğin vücut bulduğu bir tanrıçadır. Sonsuz zarafet ve cazibenin tanrıçası olarak bilinir. İsmi, Yunan dilinde gençlik anlamına geldiği için Gençlik Tanrıçası olarak adlandırılmıştır.

2- Mısır Mitolojisinde Tanrı ve Tanrıçalar

Mısır tarihinde yüzlerce tanrı ve tanrıça bulunuyor. Çok karmaşık panteonlara sahip olan Mısır mitolojisi, antik dünyada Mısır toplumundaki gelişmeleri de etkilemiş tanrı ve tanrıçalara sahiptir.

RA

YouTube video

Mısır Tanrısı RA, güneşi temsil eden tanrılardan biridir. İnsan vücudu ve şahin başıyla tasvir edilmiştir. Her gün gökyüzüne çıktığı ve her gece yer altı dünyasına indiğine inanılmaktadır. Yükselmesi için ise yılan Tanrısı Aposis’i yenmesi gerektiği inancı vardı.

Ra’nın ebeveynlerin yoktu ve kendi kendini yarattığına, aniden Nun göksel sularından çıktığına inanılırdı. Eski Mısırlılar, Ra’nın yaşlanmasına kadar, ilk firavun olarak görülmeye başlandı. Tanrıça Isis, Ra’yı kendine rakip gördü.

Ra’nın en tanınmış çocukları arasında; Bastet, Ma’at, Hathor ve Sekhmet vardır. Genel olarak Ra’nın; Thebes’in tanrısı Amun ile başka bir yaratıcı tanrı olan Atum’un birleşmesinden oluştuğuna inanılıyordu.

Isis

YouTube video

Mısır Tanrıçası Isis, belirli bir kasabaya bağlı değildir. Kökenleri belirsiz olan Isis, zamanla önemli bir tanrıça haline geldi. Yer altı tanrısının eşi olan Isis, ölüler için ayinler düzenlerdi. Kız kardeşi Nephthys’le birlikte ölüler için yas tutardı.

Aslında tanrıça Isis, Mısırlılar tarafından Aset ya da Eset olarak bilinen tanrıçanın Yunanca isminden gelmektedir. Yunanlılara göre Isis; Demeter, Hera ya da Selena birleşimidir.

Osiris’in karısı olan Isis, tanrıça özelliklerinin yanında yaşayan bir bilge kadın olarak görülmektedir. Ana tanrıça olarak Isis; şifacı, iyileştirici ve büyücüdür. Ra kadar güçleri olmasa da önemli bir büyücü olarak görülmüştür. Isis’i temsil eden semboller arasında; taht, ay, güneş sembolleri bulunmaktadır.

Anubis

YouTube video

Mısır Tanrısı Anubis, ölülerin tanrısıdır. Yunan mitolojisindeki Hades ile eş değerdedir. Ancak Osiris, Ölüler Ülkesi’ni yönetmektedir ve Anubis için en doğru eşleşme Thanatos olmaktadır. Anubis, mezarlık ve ölülerle ilgilendiği için, çakal ya da çakal başı olan bir adam olarak tasvir edilmiştir.

Karanlıkların, mezarların, mumyaların ve mumyacıların koruyucusu olarak bilinen Anubis, eski Mısır’ın en ikonik tanrılarındandır. Yer altı tanrısı olmasına rağmen, cenaze törenleriyle ilişkilendirilmiştir.

Anubis, Osiris’e efsane olacak kadar bağlıydı. Osiris’in kontrolünde İalu denilen cennet semalarına gelen mumyalanan ölü ruhları, Anubis’i görürdü. Elindeki Ma-at’ın adaleti, saflığı ve gerçekliği simgeleyen tüy ile, ölünün kalbinin terazisini tutardı. Anubis’in arkasında duran Thoth ise ölen kişinin sevap ve günahını yazarak, Osiris’e teslim edilirdi.

Amon

YouTube video

Mısır Tanrısı Amon, adı “gizli olan” anlamına geliyordu ve hava tanrısı olarak bilinirdi. İki dikey tüylü taç giyen adam olarak tasvir edilen Amon, koç ve kaz hayvanlarını, sembol olarak kullanırdı.

Eski Mısır’ın en önemli tanrılarından olan Amon; Amun, Amen, Ammon, Amoun olarak da bilinmektedir. Tanrıların Kralı olarak bilinen Amon, ilk defa Yukarı Mısır’ın bereket tanrısı olarak gelmiş ve M.Ö. 2.bin yılda 18.Hanedan döneminde tüm Mısır’a yüce tanrı olmuştur.

Gizlenen, yaratıcı, savaşçı ve evrensel sıfatlarıyla da tanınan Amon, genellikle insan formunda, kısa etekli, kuştüyü desenli tuniğiyle ve çift tüylü tacıyla tasvir edilmiştir. Amon’un ilk karısı ise görünmez tanrıça olarak bilinen Amanuet olup, oğulları Khons, ay tanrısıdır.

Horus

YouTube video

Mısır Tanrısı Horus, savaş ve avcılık ile ilgili olarak savaş ve gökyüzü tanrısı olarak anılırdı. Şahin ya da şahin başlı adam olarak tasvir edilen Horus, Osiris’in kardeşi Seth tarafından öldürülmüştü. Horus, babasının intikamı için yetiştirilmişti.

Antik Mısır’da uzak ya da üst anlamına gelen Horus, aslında Yunancadır. Horus, firavunların koruyucusu ve hükümdarıdır. Tanrı Horus, Üst ve Alt Mısır’da çift taç giyen bir tanrıydı. Horus çok farklı şekillerde tasvir edilmiştir. Güneş ve ay, Horus’un gözlerini temsil etmektedir.

Eğer ay gökyüzünde olmazsa kendisine kör tanrı denirdi. Tanrı Ra ile birleşerek Ra-Harekthe olduğuna inanılmaktadır. Horus Osiris ve Isis’in tek oğludur.

Bastet

YouTube video

Mısır Tanrıçası Bastet, kedi tanrıçası olarak bilinir. Her zaman bir aslan başıyla ya da vahşi bir kedi başıyla tasvir edilmiştir. Zamanla yüzüklü, burnuna ve kulaklarına takı takan bir kedi olarak tasvir edildi. İlahi avcı ve ay tanrıçası olarak Artemis ile aynı kefeye kondu.

Tanrıların tanrısı RA’nın kızı olan Bastet, ülkenin de koruyucu tanrıçasıdır. Ancak günün birinde tanrıça babasına öfkelenir ve Mısır’ın güneyindeki Nübye çölünde inzivaya çekilir ve kendini bir kediye dönüştürür.

Aslında babasına öfkelenip inzivaya çekilen Bastet, kendisini ilk olarak aslana çevirmiştir. Genellikle aslan başlı tanrıça Sekhmet ile anıldığı için de kendisi aslan başlı figürlerle tasvir edilmiştir. Ancak zamanla değişmiş ve tasvirleri kedi başlı betimlemelere dönüşmüştür.

Seth

YouTube video

Mısır Tanrısı Seth, kaosun, şiddetin, fırtınanın tanrısı olarak bilinir. Hayvan ya da hayvan başı olarak tasvir edilen Seth, genellikle uzun burunlu ve uzun kulaklı şekilde tasvir edildi. Uzun kulakları olan köpeğe benzer bir hayvan formunda, düz kuyruklu bir hayvan olarak tasvir edilmiştir.

Tanrı Seth; Heliopolis Ennead’ın parçası olarak Nut ve Geb’in oğludur. Osiris’in Horus, Isis ve Nephthy’nin de kardeşidir. Sembolleri arasında grifon, suaygırı, timsah ve kaplumbağa vardır. Ancak zamanla yılan da sembollerinin arasına girmiştir.

Tanrı Seth, kızıl saçlı ve kırmızı renkli bir canavar olarak imajını her zaman ön plana çıkarmıştır. Birçok kral, döneminde Seth’i örnek almış ve krallıklarını sürdürmüştür. Ancak Seth’in Osiris’i öldürmesiyle birlikte Seth’in kahraman yanı bitmiş ve tamamen karanlık ve kötülük ile anılmaya başlanmıştır.

Khonsu

YouTube video

Mısır Tanrı Khonsu, Mısır mitolojisinde, Artemis’e eş görülmüştür. Zamanı kontrol eden Khonsu, Yunan mitolojisinde Kronos ile eşdeğerdir. Ayın ve zamanın tanrısı olan Khonsu, Thoth ile arkadaştı. Hem insanların hem de hayvanların doğurganlığını etkileyebilecek güçteydi.

Genellikle mumya duruşlarında genç bir erkek mumya olarak tasvir edilen Khonsu, Amun’un genç oğlu olarak da kavisli sakalıyla tasvir edilmiştir. Diğer yandan şahin başlı adam olarak da tasvir edilmiştir. Horus ve Ra’dan ayrı olarak başörtüsü bazen güneş bazen ay olurdu.

Bazı zamanlarda Thoth gibi maymunla ilişkilendirilen Khonsu, daha sonraki dönemlere gelindiğinde, tamamen insan formunda ve şahin başıyla tasvir edilmeye başlanmıştır.

Thoth

YouTube video

Mısır Tanrısı Thoth, yazma ve bilgelik tanrısı olarak bilinir. Genellikle bir maymun ya da kutsal ibis şeklinde tasvir edilmiştir. Hiyeroglifi icat ettiği için, tanrılara danışman olarak hizmet ettiği söylenmektedir. Bilgelik tanrısı olduğu için, diğer tanrıların, onun bilgisine yetişemeyeceği konusunda rivayetler bulunmaktadır.

Thoth aynı zamanda büyüyü ve ayı da temsil etmekteydi. Mısır mitolojisine göre Seth’in alnında bulunan Horus’un tohumundan, kendi kendini yaratan Thoth, dengeden sorumlu olduğu için denge tanrısı olarak da bilinmektedir.

Kanunu, sihri, felsefeyi, dini, bilim ve yazıyı çok iyi biliyordu ve karar verme yeteneği gelişmiş ve muhteşem bir hâkim olarak görülüyordu.

Hathor

YouTube video

Mısır Tanrıçası Hathor, genel olarak bir inek ya da inek başı olarak tasvir edilmiş, çoğu zaman ise inek kulakları olan bir kadına benzetilmiştir. Anneliği ve doğurganlığı simgeler. Bu yüzden kadınları, doğumda koruduğuna inanılmaktadır. Batının hanımı olarak bilinmektedir.

İsminin anlamı “uzaktaki ev” ya da “Horus’un evi” olan Hathor, zaman zaman dişi bir doğan olarak da tasvir edilmiştir. Boynuzlu tasvirlerinde boynuzların arasından çıkan güneş tarımı, boynuzlar ise hayvancılığı temsil etmektedir. Hanedanlık öncesi tanrıçalardandır. Firavunlar zamanında ise Horus’un eşi olarak tanınmıştır.

Ptah

YouTube video

Mısır Tanrısı Ptah, Memphis’te ibadet eden üç tanrıdan biridir. Ptah, ibadet eden bu üç tanrının en başıydı. Karısı aslan başlı Sekhmet ve oğulları tanrı Nefertem’di. Diğer yandan Mısır’ın 4. Hanedandan mimarı olan Imhotep’in, Ptah’ın oğlu olduğu tartışmaları bulunmaktadır.

Tanrı Ptah, simyacılara ve eczacılara ilham kaynağı olan bir tanrı olarak görülmüştür. Ptah, kaba maddeleri işleyin şekil verdiği için, dünyayı yaratan olarak görülmektedir. Genellikle mumyalanmış adam olarak tasvir edilen Ptah, elleri dışarıdadır ve elleriyle asa tutmaktadır.

Neith

YouTube video

Mısır Tanrıçası Neith, eski Mısır’da savaş ve dokuma tanrıçası olarak bilinir. Kırmızı Tacı ve Delta’daki Zau’nun şehrini korumaktadır. İki oklu kalkan ya da dokuma mekiği olarak tasvir edilen Neith, hanedanlık öncesinde avcılığın tanrıçası olarak görülmüştür.

Tanrı Neith, güçlü ve popüler bir tanrı olarak görülmesinin yanında, timsah tanrısı Sobek’in de annesi olarak kabul edilmiştir. Hatta Unas Piramit Yazıtları’nda “timsah bakıcısı” olarak anılmaktadır.

Genellikle Aşağı Mısır’ın Kırmızı Tacını Giyen Kadın olarak tasvir edilmiş olan tanrı Neith, annesi Ra ile bağlantılı inek olarak da tasvir edilmiştir. Aynı zamanda dünyanın tek çift cinsiyetli yaratıcısı olarak kabul edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!