featured

Yürümenin Cesaret İstediği 8 En İlginç Köprüler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Dünyadaki en ilginç köprüler özellikle turistlerin ilgisini çeken yapılardır. Kimi köprüler tarihi yapıları ile kimileri ise teknolojik özellikleri ilgi görmektedir. Ama listemizde yer alan 8 köprünün özelliği çok daha farklıdır. Bu köprüler yapıldığı alanlar ve korkunçlukları ile ün yapmışlardır. Sizlere bahsedeceğimiz köprülerden geçmek büyük bir cesaret gerektirmektedir.

Köprüler yüksek alanlardan ve derin sulardan geçerken kolaylık sağlayan yapılardır. Eski çağlardan beri kullanılan bir sistemdir. İlkel olarak yapılan birçok köprü halen farklı bölgelerde kullanılmaktadır. Bu alanlar özellikle turistik amaçlarla korunmaktadır.

İlkel olarak tasarlanan köprüler dışında eğlence amaçlı olarak da tasarlanan köprüler mevcuttur. Bu köprüler özellikle tehlikeli bölgelere korunaklı şekilde inşa edilmektedir. Güvenlik önlemleri alınarak geçişler sağlanmaktadır. Ticari amaçlı yapılan bu köprüler ne kadar önlemli olsa da buradan geçen kişiler korkularına yenik düşmektedirler.

Bu Köprülerden Geçmeye Cesaretiniz Var mı?

Şimdi sizleri dünyanın en ilginç köprüleri ile tanıştıracağız. Bu köprülerden geçen insanları izlemek bile insanın kalbinde çarpıntılara yol açmaktadır. Farklı ülkelerde inşa edilen bu köprüleri ziyaret etmek ister misiniz? Yazımızı okuduktan sonra cevaplarınızı bize yorum olarak gönderebilirsiniz. İşte birbirinden korkutucu ve ilginç 8 köprü…

1- İsviçre – Asma Köprü

Alp dağlarının tepesinde bulunan bu köprü yerden 100 metre yükseklikte kurulmuştur. Dar bir yapıya sahip olan bu köprüden aynı anda bir kişinin geçmesi mümkündür. 170 metre uzunluğundaki bu köprüden geçmek sanıldığı kadar kolay değildir. Rüzgarlı Alp dağlarının arasından geçerken savrulmamaya çalışmanız gerekecektir. Tabi köprünün sallanmasını da hesaba katmanız gerekir.

2- Çin – Cam Köprü

430 metre uzunluğundaki bu köprü kendi türleri arasında en uzunudur. Tabanı camlarla kaplı olan bu köprü 500 metre yüksekliğindeki dağların tepesine kurulmuştur. Köprüden geçerken aşağıya bakmak oldukça ürkütücüdür. Bu nedenle çoğu kişi camlara basmak yerine yan taraftaki alanları tercih etmektedir. Her ne kadar camların sağlamlığı test edilmiş olsa da yerden 500 metre yükseklikte olmak ve aşağıyı görmek korkutucu olsa gerek!

3- Kanada – Örümcek Ağı

En ilginç köprüler listemize Kanda ile devam ediyoruz. Bir ulusal park içinde kurulan bu köprü bilinen diğer köprülerden biraz farklıdır. Çünkü bu köprü parkın içinde bir örümcek ağı gibi uzanmaktadır ve ziyaretçiler bu köprü üzerinde gezerek parkı turlarlar. Köprü dönemeçlerle ve geçişlerle heyecanlı bir hale getirilmiştir. 96 filin ağırlığını taşıyacağı söylense de köprünün sallanıyor olması ziyaretçileri korkutmaya yetiyor.

4- Pakistan – Hussaini Köprüsü

Ne zaman yapıldığı bilinmeyen bu köprü oldukça eskidir. Fakat köprü dediğimize bakmayın birkaç tahtadan ve ince halatlardan yapılmış bir yapıdır. Altındaki gölün akıntısı bu köprüyü tehlikeli hale getirmektedir. Tahta parçalarının bazı kırılmış ve göle düşmüş. Bu nedenle de köprü üzerinde boşluklar bulunuyor. Rüzgardan dolayı sallanan bu köprüden geçmek cesaret ister.

5- Güney Vietnam – Maymun Köprüleri

En ilginç köprüler listesinde en ilkel köprü olarak maymun köprüleri yer alıyor. Bambu parçalarından yapılan bu köprülerden geçerken bir maymun gibi kıvrak ve atik olmanız gerekiyor. Bu nedenle de bu isimle anılıyor. Derme çatma yapılan bu köprüler Güney Vietnam’da sıklıkla görülüyor. Su yüzeyinden fazla yüksek olmasa da kimse çamurlu ve timsahlı su içine düşmek istemez.

6- Peru – Saman Köprü

Peru’da bulunan bu köprü Eski İnka Uygarlığı zamanında yapılmış ve günümüze kadar kendini korumuştur. Tarihi bir köprü olma özelliği taşıyan Saman Köprü, yerli halk tarafından her sene güçlendiriliyor. Bu güçlendirme ilkel yöntemlerle yapılıyor ve sadece saman kullanılıyor. Yapılış şekli olarak güven vermese de asırlardır bu köprü kullanılıyor. En ilginç köprüler listesinde yapımı ile herkesi şaşkına çeviren nadir köprülerdendir.

7- Çin – Uçurum Köprü

Çin’deki eğlence parkında bulunan bu köprü yerden 1300 metre yükseklikte yer alıyor. Eğlence ve ticari amaçlı yapılan bu köprünün tahtaları arasında bir buçuk metre mesafe bulunuyor. Köprüden geçerken sırtınıza halat takılıyor. Fakat her ne kadar bu halat takılı olsa da yanlarda bir koruma yok ve karşıya geçmeniz gerekiyor. Cesaretin ve adrenalin üst seviyede olduğu bu en ilginç köprü ilginiz çekti mi?

8- Çin – Cam Patika Köprü

Çinliler farklı alanlara yaptıkları muazzam yapılarla ünlüdürler. Onlardan bir tanesi de bir dağ yamacına yapılan bu cam köprüdür. Bu camların bir diğer özelliği led ışıklarla ve seslerle döşeli olmasıdır. Dağ yamacında yürürken cam kırılıyor efekti ve sesi veriliyor. Zaten uçurumun üzerinde yürümek zorken bir de bu şekilde bir efekt insanları fazlasıyla korkutmaya yetiyor. En ilginç köprüler arasında olmayı hak ediyor değil mi?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!