featured

Yüz Estetiğinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir? Botoks ve Dermal Dolgu Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüz estetiği, doğallığını kaybetmeden, yüz bölgesinde yapılan iyileştirme çalışmalarıdır. Uzman ve konusunda deneyimli kişiler tarafından yapıldığında ve doğru malzemeler kullanıldığında, birkaç yıl kullanılabilir. Kadınların yaşlanmaya karşı kullandıkları ve daha genç görünüm sağlamak için tercih ettikleri yollardan biri olan yüz estetiği, botoks olarak da bilinen bir yöntemle yapılmaktadır.

Görünür yaşlanma etkilerini geciktirmek, daha genç ve diri bir cilde sahip olmak için dermal dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Ameliyatlı ve ameliyatsız olarak yüz estetiği yapılmakta ve genellikle bıçak altına yatmak istemeyen kişiler tarafından, botoks tercih edilmektedir.

Dolgu Maddeleriyle Tedavinin Amacı Nedir?

Dolgu maddeleriyle yapılan tedavinin amacı; yaşlanmayı geciktirmek, yüz bölgesinde oluşan kırışıklıkları, çatlakları ve ince çizgileri yok ederek, cildi daha genç göstermektir. Yaşla birlikte kaslar gerilmeye başladığında cilt üzerinde çizgi ve kırışıklıklar oluşur.Bu kırışıklıklar, enjeksiyon yardımıyla kaslar gevşetilerek, çizgiler ve kırışıklıklar yok edilmeye çalışılır.

Dolgu Maddeleri Güvenilir midir?

Dolgu maddeleri güvenilir midir konusu, oldukça önemli bir konudur. Kullanılan maddelerin cilde zararı olup olmayacağı, alerjen durumların oluşup oluşmayacağı önceden test edilmelidir. Dolgu maddeleri içinde bulunan her bir madde, cilt için gerekli olan maddelerden oluşmaktadır. Çok nadir de olsa, kişilerde alerjen durumların oluşması görülmektedir.

Botoks ( Botulinum Toksini) Nedir?

Botulinum toksini olarak da adlandırılan botoks, ameliyat gerektirmeyen, yüz geliştirme yöntemlerinden biridir. Genç görünmek, cildin daha parlak ve diri görünmesini sağlamak için tercih edilmektedir.Botoks;

Yaşlanma dolayısıyla oluşan kırışıklıkları gidermek içinCildin daha genç ve diri görünümünü elde etmek içinKaz ayakları ve çatlakları gidermek içinGülerken dudak çevresinde oluşan çizgileri yok etmek için kullanılabilir.

Botoks, yüzün her bölgesine uygulanabilir. Göz çevresi, dudak çevresi, yanaklar, şakak bölgesi, botoksun uygulama alanları içinde yerini almaktadır. Botoks yaptırmadan önce, botoks içeriğinde bulunan maddelere herhangi bir alerjik reaksiyonun olmaması için, test yaptırmak gereklidir.

Botoks Fiyatları Ne Kadardır? Ve Kaç Seans Yapılır?

Botoks fiyatları, yapılacak bölgeye, kullanılacak maddeye göre değişkenlik göstermektedir. Botoks tedavisi için her 3 ila 4 ayda bir yeni enjeksiyon yapılmalıdır. Bu süre altı ayı da bulabilir.Tedavi sonrasında yüzdeki ışıltının kaybolmaması için cilde dikkat edilmesi gerekir.

PeelingRetinolGlikolik asit gibi maddeler 24 saat ile 48 saat boyunca kullanılmamalıdır.

Cildin gençleştirilmesi ve diri olması için uygulanan botoks tedavisinde, cildin nemli kalması ve hasarlardan korumak, uzman doktorun tavsiye edeceği krem ya da losyonlar kullanılmalıdır.

Dermal Dolgu Tedavisi Nedir?

Dermal dolgu; cilde doğal bir hacim kazandırmak için uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Hyaluronik asit maddesi kullanılarak, cildin şekli korunmakta ve cilt nemlendirilmektedir.

Zaten vücudun birçok bölgesinde bulunan hyaluronik asit, yapılacak dermal dolgular sayesinde cilde yeniden kazandırılmaktadır. İlk defa uygulama yaptıracak olan kişiler, herhangi bir enfeksiyon riski için, konusunda uzman ve deneyimli kişiler tarafından uygulamanın yapılmasına dikkat etmelidir.

Dermal Dolgu Fiyatları Ne Kadardır? Kaç Seans Sürer?

Dermal dolgu fiyatları, uygulanacak bölgeye bağlı olarak değişkenlik gösterirken, dermal dolgular, altı ay kadar süreyle kullanılabilir. Sonrasında ise yılda bir ya da iki kere rötuş yaptırılması gereklidir.

Tedavi sonrasında cildin korunması ve dermal dolguların zarar görmemesi için, cilt üzerinde uygulanacak nemlendirici ve bakım ürünlerinin, doktorun tavsiye edeceği ürünlerden kullanmaya dikkat edilmelidir.

Soft Filling Yöntemi

Yumuşak dolum tekniği olarak da adlandırılan soft filling, doğal ve acil sonuçlar için oldukça etkili bir yöntemdir. Yüze hacim kazandırılırken, dudak çevresinde oluşan kırışıklıklar giderilirken, ince dudaklar da dolgunlaştırılmaktadır. Tedavi süresince yüzün tüm bölgesine uygulanan yöntemde, yüzün her iki tarafında 2 ile 4 yerleştirme noktasına uygulama yapılmaktadır. Esnek iğnelerle yapılan uygulamada, deri altındaki tabakaya ve kan damarlarına zarar verilmez.

Tedavi uygulanırken;

Yüzdeki hacim kayıplarıYaşlanmış bölgelerKırışıklıklar üzerine tedavi uygulanır.

Piyasada farklı dolgu ürünleri bulunmakla birlikte, dolgu maddeleri derinin farklı katmanlarına yüzeysel ya da derinlemesine uygulanırken, bazı durumlarda her iki şekilde de uygulama yapılabilmektedir.

Ameliyatsız yüz germe veya yüz germe ameliyatının, yüz gençleştirme yöntemlerinin, göz kapağı estetiği, göz altı işık, orta yüz, saç ve burun gibi tüm estetik operasyon konularıyla ilgili iyileşme süreci farklıdır. Estetik cerrahi ile yapılan ameliyat sonrası ve öncesi daha fazla detaylı bilgi almak için veya herhangi bir şey ile yüz estetiği nasıl yapılır gibi sorularınızı ayrıntılı bir biçimde doktorunuza danışmalısınız. Bu konularla ilgili bir yazıların devamını okumak için lütfen tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!