featured

Zoom Eğitim Teknolojisi ile Öğretimde Çığır Açıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zoom Eğitim Teknolojisi, kişilerin karşılıklı olarak birbirleriyle iletişim kurabilecekleri bir uygulamadır. Sosyal mesafenin arttığı şu günlerde zoom uygulamasını kullanmak, kişilere pek çok kolaylık sağlamaktadır. Görüntülü konuşma yapmaya imkan tanıyan uygulama, bu sayede, uzun mesafeleri kısaltmaktadır.

Artan koronavirüs vaka sayısı dolayısıyla özellikle eğitim sisteminde Zoom uygulaması çok yoğun bir şekilde kullanılmıştır. Eğitim sürecinde kullanılan uygulama için, Milli Eğitim Bakanlığı ile Zoom uygulaması arasında bir anlaşma yapılmıştır. Uygulama, ücretsiz olarak sunulduğu için herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilmektedir

Zoom Programı Nasıl Yüklenir ?

Zoom programı indir işlemi oldukça kolaydır. Uygulamayı ücretsiz olarak kullanmak için yazılımın kendi web sitesine girmek gerekmektedir. Uygulamanın sitesine girildiğinde, ücretsiz olarak kayıt ol seçeneği tıklanmalıdır. Seçenek tıklandıktan sonra internet sitesi üzerinden mail adresinin girilmesi istenmektedir. Mail adresi, internet sitesinden üzerinde istenen alana yazıldıktan sonra, doğrulama linki gönderilmektedir. Doğrulama linki sayesinde, uygulamayı ücretsiz olarak çok kısa sürede indirmek mümkündür. Doğrulama linki üzerinden indirme seçeneği tıklanarak program fazla internet verisi ihtiyacı olmadan Zoom programı indirme işlemi tamamlanmaktadır.

Zoom Uygulamasında Online Eğitim Nasıl Verilir?

Zoom Cloud Meeting uygulaması açıldığında online ders yapmak için New Meeting sekmesi seçilmelidir. Zoom giriş işleminden sonra yeni ders kaydı açıldığında, kullanıcılara özel bir ID numarası verilmektedir. Verilen numarayı, eğitim almak isteyen öğrencilere vermek gerekmektedir. Uygulama üzerinden ders vermek için Start Meeting sekmesi seçilmelidir. Start Meeting ile açılan ekranda; mikrofon açma kapama, kamera açma kapama gibi özellikler yer aldığı gibi aynı zamanda öğrenci sayısını gösteren bir bölüm de bulunmaktadır. Ders almak isteyen öğrencilerin herhangi bir ders kaydı açmadan online derslere katılmaları mümkündür. Zoom Eğitim Teknolojisi ile derslere katılım için yalnızca dersin özel numarası kullanılmaktadır.

Uygulama Güvenli Midir?

Zoom üzerinden online dersler verilebildiği gibi online görüşmeler yapmak da mümkündür. Hatta pek çok konferansın Zoom uygulaması üzerinden düzenlendiği bilinmektedir. Uygulama üzerinden toplantı sürelerinin belirlenmesi, kullanıcıların gösterdikleri performansın analiz edilmesi gibi belli başlı özellikler, toplantı sırasında görüntülenebilmektedir. Uygulama üzerinden herhangi bir güvenlik açığı tespit edilememiştir. Uygulama sırasında toplantı oturumu açılmışsa toplantıya katılan kişilerin IP adresi, konum verileri, işletim sistemi bilgilerine de yönetici olan kişi tarafından erişmek ve bunları görüntülemek mümkün olmaktadır.

Uygulamanın Göze Çarpan Özellikleri Nelerdir?

Zoom uygulamasında arka planı değiştirmek oldukça kolaydır. Böylelikle istenilen arka plan üzerinden görüşmeler yapılabilmektedir. Uygulama, akıllı telefonlar üzerinden ya da bilgisayar aracılığı ile kullanıldığında arka planı değiştirmek için sanal ayarlara girilmesi gerekmektedir.

Sanal ayarlara girilerek istenilen arka plan seçilmektedir. Görüntülü konuşmaya başlamadan önce mikrofon ya da kameranın İlk seferde açık ya da kapalı olmasını ayarlamanız mümkündür. Böylelikle beklenmeyen görüntülerin konuşmanın ilk açılışı sırasında ortaya çıkması önlenebilmektedir. Zoom programı video konferans konusunda sunduğu pek çok özellik sayesinde kısa sürede dünya genelinde pek çok kullanıcıya ulaşmayı başarmıştır.  

Zoom Nasıl Kullanılır ? 

Zoom eğitim teknolojisi ile ders anlatmak ve öğretim gerçekleştirmek için öncelikle Zoom programı indir işlemi yapılmalıdır. Bunun için bilgisayar ya da mobil cihaz üzerinde indirme işlemi yapılabilir. Zoom ile eğitim sürecinin ikinci adımında ise uygulamaya üye olmak gereklidir. Bu kısımda öğretmen ya da öğrenci olarak kayıt yapmak mümkündür. Uygulama ile öğretim gerçekleştirmek için sistemde kayıtlı olan öğrenciler ve dersi takip etmesine izin verilen öğretmenler derse eklenir. Bu işlemden sonra ders anlatmaya başlanır. Ders anlatımı sırasında çeşitli öğretim materyalleri kullanılabileceği gibi öğretim ortamında da zenginleştirilmiş araçlar yer almaktadır. Ders anlatımı sırasında, ders ortamına, dersi kapatmadan ekstra kişiler de eklenebilir. Ders numarası paylaşılarak öğretim ortamının kolayca bulunması sağlanır. Ders anlatımı sırasında ödev, konu anlatım modülleri, sınav ya da videolar öğrencilere aktarılabilir. Öğretmenin istediği öğretim notları ya da ödevler de öğrenciler tarafından gönderilebilir. Öğretimin gerçekleştiği sınıf ortamında sunum sırasında istenen her belge canlı bir şekilde paylaşılabilir. Öğretmen ve öğrenci birbiri ile canlı bir şekilde iletişim kurabilir. Kamera açılabilir ve istenildiği zaman kapatılabilir. Ders sırasında öğretimin yanı sıra öğrenciler ders sonunda da kaydedilen bilgi ve videoyu tekrar izleme şansına sahiptir. Böylece yalnızca ders ortamında değil dersten sonra da öğretim desteklenmiş olacaktır. 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!