08-plaka-nerenin

08 Plaka Nerenin? 08 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

08 plaka nerenin, şehirler ve plakalar listesinde 08 plaka hangi şehre ait? 08 plaka Artvin şehrine ait olmaktadır. Bahsedilen bu plakayı Artvin’de sıklıkla görmeniz mümkündür. Şehir içinde olmakla birlikte çevre şehirlerde de sık sık ortaya çıkmaktadır. Karadeniz’in doğusunda yer alan Artvin’in komşu şehirleri arasında Rize, Ardahan ve Erzurum bulunmaktadır.

08 Plaka Nerenin, Alan Kodu Kaç?

08 plaka nerenin sorusu için verilecek cevap Artvin şehridir. Artvin alan kodu ise şehrin kurumsal ve devlet makamlarında kullanılan yerel telefon numarasını temsil eder. Diğer şehirlerden farklı olarak bulunur. Artvin alan kodu günümüzde 0466 olarak kullanılmaktadır. Eğer şehir içi sabit hatları aramak istiyorsanız numaranızın başına bu sayıyı eklemelisiniz.

08-plaka-nerenin
08 Plaka Nerenin?

08 Plaka Şehrin Posta Kodu Nedir?

Posta kodları geçmişten günümüze kullanılan ve özellikle posta ve kargoların doğru adrese yönlendirilebilmesi amacıyla oluşturulmuştur. Bölgenin posta koduyla kısa sürede bulunması amacıyla meydana gelmiştir. Artvin posta kodu merkez için 08000 şeklinde bulunmaktadır. İlçeleri için posta kodları farklılaşacaktır.

08 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

Artvin 08 plaka nerenin sorusu kadar olmasa da nüfusuyla da araştırmalara konu olmaktadır. Nüfusu aslında diğer şehirlere göre çok fazla değildir. Hatta az olduğunu belirtmek de mümkündür. Doğu Karadeniz bölgesinde yer alması, çalışma koşullarının fazla olmamasından dolayı göç verdiği bilinmektedir. Yaz aylarında tarıma bağlı artış gösterse de sabit Artvin nüfusu 169 bin 543 olarak belirlenmiştir.

08-plaka-nerenin

08 Plaka Şehrin Meşhur Yerleri Neresi?

Artvin diğer Doğu Karadeniz şehirlerinde olduğu gibi doğal güzellikleri ile gezilecek birçok mekanı kişilere sunmaktadır. Artvin meşhur yerleri, gezilecek yerler listesi içinde:

  • Cam Teras,
  • Borçka Karagöl Tabiat Parkı,
  • Hatila Vadisi Milli Parkı,
  • Altıparmak Tabiat Parkı,
  • Camili Gorgit Tabiatı,
  • Kafkasör Yaylası,
  • Arsiyan Yaylası,
  • İntkor Yaylası,
  • Sahara Yaylası bulunuyor.

Tarihi anlamda da gezilecek yerleri elbette bulunmaktadır. Müzeleri, yaylaları kadar dikkat çekmese de yok denecek gibi değildir. Bununla birlikte şelaleleri de doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Mençuna, Murgul Delikkaya, Maral gibi şelale örneklerini de mutlaka görmelisiniz.

İlginizi Çekebilir: 07 Plaka Nerenin? 07 Plaka Hangi Şehre Ait? 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!