09-plaka-nerenin

09 Plaka Nerenin? 09 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

09 plaka nerenin, iller ve plaka listesinde 09 plaka hangi şehre ait? Aydın 09 plaka sahibi olan şehirdir. Aydın şehri, Ege bölgesinde yer alan turizmi ile öne çıkan şehirlerden birisidir. En kalabalık iller arasında da ilk 20 içerisinde bulunması yoğun bir insan nüfusunun bulunduğunun işaretidir. Akdeniz’e çok yakın bulunması sıcak bir iklimin hüküm sürmesine neden olmaktadır.

09 Plaka Nerenin, Alan Kodu Nedir?

Aydın, 09 plaka nerenin sorusuna verilecek cevap olan şehir olmakla birlikte; İzmir, Denizli, Isparta ve Antalya’ya da sınır halinde yer almaktadır. Ege şehri olan Aydın alan kodu ile de sık sık araştırmalara konu olmaktadır. Alan kodu ile özellikle şehir içerisindeki aramalar gerçekleşmektedir. Aydın alan kodu 0256 olarak belirlenmiştir.

09-plaka-nerenin
09 Plaka Nerenin?

09 Plaka Şehrin Posta Kodu Kaçtır?

Posta kodları şehirlerin ve ilçelerin kısa sürede bulunması, posta ve kargoların kolay iletebilmesi amacıyla önemlidir. Aydın da diğer şehirler gibi belirli bir posta koduna sahiptir. Aydın posta kodu plakasına benzerlik göstererek 09000 şeklinde oluşturulmuştur. İlçelerinin posta kodları da 09XXX şeklinde belirlenmiştir.

09 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

09 plaka nerenin sorusu genellikle Aydın’a ve çevresine yolu düşenler tarafından sorulmaktadır. Yalnız 09 plaka elbette sadece Aydın’da karşılaşılmamaktadır. Aydın nüfusu kalabalık bir şehir olduğu kadar bu şehirden dışarıya göçler vererek plakaların farklı şehirlerde görülmesine yol açar. Aydın nüfusu 2021 yılı itibari ile 1 milyon 134 bin 31 olarak ölçülmüştür.

09-plaka-nerenin

09 Plaka Şehrin Meşhur Yerleri Neresi?

Aydın şüphesiz diğer Ege şehirleri gibi tarihi bir alan oluşturmaktadır. Sahip olduğu tarihi güzelliklerin yanı sıra doğal güzellikleri ile gezilecek geniş bir rehbere sahiptir. Peki 09 plaka nerenin, Aydın meşhur yerleri nelerdir? İşte cevapları:

  • Güzelçamlı Milli Park,
  • Nysa Antik Kenti,
  • Arapapıştı Kanyonu,
  • Tralleis Antik Kenti,
  • Yörük Ali Efe Müzesi,
  • Herakleia Latmos Antik Kent,
  • Aydın Müzesi,
  • Alinda Antik Kenti,
  • Aydın Arkeoloji Müzesi gibi farklı alanlara yayılmaktadır.

Aydın’a yolunuz uğrarsa mutlaka Aydın gezi rehberi oluşturarak bu şehrin tadını çıkarmalısınız. Geniş bir tatil fırsatı sizin için sunacaktır.

İlginizi Çekebilir: 08 Plaka Nerenin? 08 Plaka Hangi Şehre Ait? 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!