1 Bira Kaç Promil Çıkar ? 1 Biraya Ceza Yazılır Mı?

1 Bira Kaç Promil Çıkar ? 1 Biraya Ceza Yazılır Mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 bira kaç promil alkol kullanan sürücülerin en merak ettiği konular arasında çünkü ülkemizde alkollü araç kullanmanın sınırı 0.5 promil. 0.50 promil üzerinde alkollü olanlar için ise cezai işlemler uygulanıyor. Peki, 1 bira kaç promil? 0.50 promil kaç bira eder? 1 birada ne kadar alkol var? İşte, en merak edilen soruların cevapları…

Kaç Promil Ceza Kesilir?

Ülkemizde alkollü araç kullanmak yasaktır ve belirli bir promil üstü alkollü olanlara para cezasından, alkollü sürücünün trafikten belirli sürelerde men edilmesine kadar cezai yaptırımlar uygulanıyor. Haliyle alkol kullananlar da 1 bira kaç promil, 1 duble rakı kaç promil, 1 birada ne kadar alkol var, 50 cl bira kaç promil gibi sorulara cevap arıyor….

Öncelikle belirtelim ki; ülkemizde sürücüler maksimum 0.50 promil alkolle araçlarını sürebilirler. Aday sürücüler için ise promil sınırı farklı. Aday sürücülerde alkol sınırı 0.20 promildir. Bu oranların üstünde alkol tespit edilen sürücülere cezai işlemler uygulanır.

1 Bira Kaç Promil Çıkar ? 1 Biraya Ceza Yazılır Mı?

Promil Tablosu Nasıl Hesaplanır?

İlk olarak söyleyelim ki; kişilerde çıkan promili etkileyen pek çok unsur vardır. Kişinin cinsiyetine, boyuna,, kilosuna, alkolün kana karışma süresine kadar çeşitli etkenler, trafikte alkol kontrolünde çıkacak olan promil oranını da etkiler. Ancak biranın içindeki alkol oranına göre promil tablosu şu şekilde sıralanabilir:

  • Alkol oranı %5 olan 33’lük bir şişe birada 0.33 promil,
  • Alkol oranı %5 olan 33’lük iki şişe birada 0.69 promil
  • Alkol oranı %5 olan 33’lük 5 şişe birada 1,73 promil
  • Alkol oranı %5 olan 50’lik bir şişe birada 0.53 promil
  • Alkol oranı %5 olan 50’lik iki şişe birada 1,5 promil
  • Alkol oranı %5 olan 50’lik beş şişe birada 2,63 promil
  • Alkol oranı %12 olan bir kadeh şarapta 0.40 promil
  • Alkol oranı %12 olan üç kadeh şarapta 1,21 promil
  • Alkol oranı %12 olan 5 kadeh şarapta 2,02 promil
  • Alkol oranı %40 olan bir duble rakıda 0,50 promil
  • Alkol oranı %40 olan 3 bardak rakıda 1,26 promil
  • Alkol oranı %40 olan 3 bardak votkada 1,26 promil
  • Alkol oranı %40 olan 3 bardak viskide 1,26 promil bulunur.

Bu listede verilen promil oranları bire bir aynı çıkmayabilir; yaklaşıktır. Çünkü her alkol türünün ve her alkollü içecek markasının ürünlerindeki alkol miktarı değişebilir. Örneğin; normal 1 bardak bira içen kişide çıkacak olan promil oranı, yüksek alkollü 1 bardak bira içen kişiden daha düşük olacaktır. Kısacası; içilen alkol oranı %5 olan bir bira ile alkol oranı %12 olan sert bira arasında fark vardır.

a- 1 Bira Kaç Promil? 1 Birada Kaç Promil Var?

1 bira kaç promil sorusunun cevabı; içilen biranın alkol oranıyla ilgilidir. Örneğin; alkol oranı %5 olan 1 bardak bira ortalama olarak 0.33 promile denk gelir. Alkol oranı %5’ten fazla olan örneğin sert biralardaki gibi %12 olan biralarda ise 0.33 promilden fazla olacaktır.

b- 0.50 Promil Alkol Kaç Bira Eder?

25 cl’lik iki bardak bira yaklaşık olarak 0.50 promile karşılık gelmektedir. İçeriğindeki alkol oranına göre değişmekle birlikte; 1 duble rakı, 1 bardak viski ya da 1 bardak votka da 0.50 promile karşılık gelebilir. Ancak 33 cl’lik 2 bardak bira içtiğinizde promil miktarı 0.50’yi geçer.

1 Bira Kaç Promil Çıkar ? 1 Biraya Ceza Yazılır Mı?

c- 1 Biraya Ceza Yazılır Mı?

1 biraya duruma göre ceza yazılabilir. Eğer %5 alkol oranlı 33 cl’lik bira içilmişse promil 0.50’den düşük çıkacaktır ve ceza kesilmez. Ancak alkol oranı %12 sert 50 cl’lik bira 0.50 promili geçeceğinden ceza yazılır.

d- 50 cl Bira Kaç Promil?

1 bira kaç promil araştıranlar genellikle bu soruyu 50 cl bira üzerinden sormaktadır. 50 cl’lk bira yaklaşık olarak 0.53 promildir ve cezai işleme tabidir.

e- Promil Sınırı Kaç Bira Eder?

Türkiye’de promil sınırı genel olarak 1 biradır. Çünkü 2 şişe bira 0.50 promil sınırını geçer. Yaş, cinsiyet, boy ve kilo farklılığına göre 1 şişe sert bira içmek de 0.50 promilin geçilmesine neden olabilir.

f- 1 Kırmızı Tuborg Kaç Promil Yapar?

1 kırmızı Tuborg yüksek alkollü biradır. 1 kırmızı Tuborg’un alkol oranı %7,5’tur. Dolayısı ile 1 kırmızı Tuborg içildiğinde promil sınırı olan 0.50 aşılmış olunur. Ancak kişilerde saptanacak olan pomil miktarı cinsiyet, yaş, boy ve kiloya göre değişir.

İlginizi Çekebilir: Lezzetli, Alkolsüz Kokteyl Tarifleri Hafif Serinletici Kolay…

g- 1 Bira Kaç Promil Cezası Nedir?

Çoğu zaman 1 bira 0,50 promilin altındadır ve cezası yoktur.

1 Bira Kaç Promil Çıkar ? 1 Biraya Ceza Yazılır Mı?

h- 2 Bira Kaç Promil Cezası Nedir?

Genellikle 2 bira içen kişilerde saptanacak olan promil, yasal sınır olan 0,50’nin üzerindedir. Cezası ise; ilk kez alkollü araç sürerken yakalananlarda para cezası ve 6 ay süreyle ehliyete el konulmasıdır.

i- 1 Saatte Kaç Promil Alkol Düşer?

1 bira kaç promil araştıranların bir diğer araştırma konusu da alkolün vücutta yakılma hızı… Bilinene göre; 1 saatte 0,15 promil alkol vücutta yakılır yani azalır; düşer.

j- Cinsiyet, Yaş, Boy ve Kilo Gibi Özelliklere Göre 1 Bira Kaç Promil Çıkar?

Yazımızın başında promil oranının kişinin cinsiyeti, boyu ve kilosu gibi özelliklere göre değişebileceğinden bahsetmiştik. Buna göre 1 bira kaç promil çıkar sorusunu birkaç farklı kişiye göre hesaplayalım:

  • 50 kilo, 1.70 boyunda ve 50 cl’lik bir bira içmiş kadında çıkabilecek yaklaşık promil; 0.38
  • 50 kilo, 1.70 boyunda ve 50 cl’lik bir bira içmiş erkekte çıkabilecek yaklaşık promil; 0.32

Eğer siz de cinsiyet, kilo, boy ve alkol türüne göre promil hesaplaması yapmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!