1 Dolar için 462 bin Dolar Öder miydiniz?
1 Dolar için 462 bin Dolar Öder miydiniz?

1 Dolar için 462 bin Dolar Öder miydiniz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her gün ortalama 350 milyon ürünün alıcısını bulduğu e-ticaretin devleşmiş isimlerinden biri olan Amazon’da en yüksek fiyata sahip ürünlerin hangileri olduğunu merak ediyor musunuz? Mesela 1 Dolar için 462 bin Dolar Öder miydiniz? Beyzbol sopasından albüm kapağına kadar yüksek pahalar biçilen enteresan eşyaları sizler için derledik.

Amazon.com’da ortalama 350 milyon ürün günlük olarak yenileniyor. Bu ürünlerin birçoğu, günlük yaşantımızda devamlı olarak kullandığımız, ihtiyaç duyduğumuz araç gereçler. Ancak bunların dışında siteye elbette nadide parçaların eklendiği de oluyor.

Çoğunlukla sertifikalarıyla birlikte satışa sunulan bu pahalı ürünleri piyasaya süren şirketler, ürünlerin sahte olma şüphesi hakkında herhangi bir şikayet aldıklarında ürünü satıştan dahi çekebiliyor.

Peki bu yüzbinlerce dolar fiyat biçilen ürünler hangi kategorilerde bulunuyor, hangi fiyat bandında hangi ürünler satılıyor? İşte sizler için araştırdığımız ve sertifikalarından dolayı gerçek olduğuna inanarak sizinle paylaşacağımız birbirinden enteresan 8 ürün:

1- Bir kamyon yazıcı kağıdı için 35 bin dolar:

Bir kamyon yazıcı kağıdı için 35 bin dolar:
Bir kamyon yazıcı kağıdı için 35 bin dolar:

Lüks tüketimler arasında yer almayan ve 35 bin dolar gibi yüksek bir fiyata sahip olan ürünlerimizden ilki ve belki de en ilginç olanı, Hammermill markalı bir kamyon beyaz yazıcı kağıdı. Bu yazıcı kağıdının Amazon’daki liste fiyatı tam 35.123 Dolar. Kargo ücreti bulunmayan bu siparişiniz için size tam tamına 840 koli yani 4.2 milyon yaprak kağıdı ulaştırılacak.

Peki bu kağıdın ne özelliği var, çılgınca görünen bu durumun sebebi ne? Kağıdı bu kadar değerli kılan üretildiği şirkette bulunan geçmiş dönemlerden kalma yazıcı kağıdı olması ve bu kağıdın üretimden kaldırılmış olması.

2- Bir beyzbol sopasına 45 bin dolar verir miydiniz?

Bir beyzbol sopasına 45 bin dolar
Bir beyzbol sopasına 45 bin dolar

Evet, sıradan bir beyzbol sopası için 45 bin dolar gibi bir fiyat son derece uçuk olabilirdi, ancak… Bu hiç de sandığınız gibi sıradan bir sopa değil. Peki ne özelliği var?

Efsanevi yıldız beyzbolcu Roberto Clemente’nin beyzbol sopası olma özelliğini taşıyan bu sopa ayrıca ünlü oyuncunun 1972 yılında aramızdan önce oynadığı son oyununda kullandığı beyzbol sopası. Sap kısmında yıldız beyzbolcu Clementenin adını görebiliyorsunuz. Tam 45.536.99 dolar fiyatı bulunan bu ürünü satın aldığınızda siparişiniz PSA’dan ürünün orijinal olduğuna dair bir sertifikayla beraber size ulaşıyor.

3- 46 bin dolarlık bir avizeye ne dersiniz?

46 bin dolarlık bir avize
46 bin dolarlık bir avize

Porselen heykelleriyle tanıdığımız ve çok sevdiğimiz ünlü marka Lladro’nun kendi sitesinde stoklar tükenince aynısını Amazon’da bulabileceğinizi söyleyebiliriz. Alman asıllı başarılı tasarımcı Bodo Sperlein’in tasarladığı 1,1 metre yüksekliği bulunan Niagara avizesinin fiyatını duyurunca muhtemelen çok şaşıracaksınız. Ünlü tasarımcının avizesi tam 46.970 dolardan satışa sunuluyor.

4- 49 bin dolarlık kürk manto

49 bin dolarlık kürk manto
49 bin dolarlık kürk manto

Hayvanseverlerin pek hoşuna gitmeyecek bir ürün yer alıyor listemizin 4. Sırasında. Royal Furs imzası bulunan bu meşhur kürk manto, Sibirya bölgesinden geliyor. Satın alan kişinin vücut ölçülerine uygun bir şekilde istenilen biçimde özelleştirilen bu mantonun değişiklik yapılmamış hali 49 bin dolar fiyata sahip. Ancak kürk üzerinde yapmak istediğiniz değişikliklere (boya, stil) göre fiyat da değişiklik gösterebiliyor.

5- Bir albüm kapağı için 150 bin dolar

Bir albüm kapağı için 150 bin dolar
Bir albüm kapağı için 150 bin dolar

Herhangi bir albüm kapağının 150 bin dolardan satılmayacağını tahmin etmişsinizdir. Bahsettiğimiz albüm kapağı, efsanevi Beatles grubunun 5. Albümü olan Help’in bütün Beatles üyelerinin imzalanmış versiyonu. Şu günlerde 149.999 dolar fiyatı bulunan bu albüm kapağı, alıcısına orijinal olduğuna dair sertifikası ile beraber yüksek güvenlikli önlemler yardımıyla ulaştırılacak.

6- 190 bin dolarlık saat

190 bin dolarlık saat
190 bin dolarlık saat

Tam ismi Rolex Oyster Perpetual Cosmography Daytona Ice Blue olan bu saat bugün Amazon’da bulunan en yüksek fiyata sahip erkek saati. Saatin bu kadar pahalı olmasının sebebine gelirsek, buz mavisi olan imza niteliğindeki kadranını sadece Cosmograph Daytona ve DayDate modellerinde görebiliyor olmamızdan kaynaklanıyor.

7- Yalnızca bir beyzbol kartı için 363 bin dolar

Yalnızca bir beyzbol kartı için 363 bin dolar
Yalnızca bir beyzbol kartı için 363 bin dolar

Koleksiyonerler herkes kadar şaşırmamış olabilir. Hatta beyzbol kartı meraklıları bu fiyatı makul bile bulmuş olabilirler. Eğer bir beyzbol kartı koleksiyoneriyseniz koleksiyonunuzun en nadide parçalarından birine yer ayırın. 1969 Toops Johnny Bench All star Rookie kartı, güven sağlayabilmek adına PSA sertifikasıyla beraber gönderiliyor. Bu zamana kadar son derece özenle saklanarak, iyi bir şekilde saklanmış olan bu beyzbol kartının çok daha uçuk rakamlara bile satılabileceği söyleniyor.

8- Bir dolar için 462 bin dolar öder miydiniz?

1 Dolar için 462 bin Dolar Öder miydiniz?
1 Dolar için 462 bin Dolar Öder miydiniz?

Evet, belki de listemizin en ilginç ismi: 1 Dolar. Bu 1 Dolar’ı bu kadar kıymetli yapan ve maddi değerinin yüzbinlerce katına satılmasını sağlayan nedir?

1884 yılından bugüne gelen Amerikan Silver Morgan Doları, aynı zamanda bugün Amazon’daki en yüksek fiyatlı olma özelliğini taşıyor. Nadir parçalardan biri olan bu Amerikan Doları aslında çoğunlukla birkaç bin dolara alıcısına ulaşıyordu.

YouTube video

Ancak bahsettiğimiz bu madeni para Profesyonel Madeni Para Değerlendirme Sistemi (PCGS)’nin analiz ettiği tek dolar olması sebebiyle benzerlerine kıyasla çok daha yüksek fiyatlardan satılıyor. Yani, evet bu 1 Dolar’a ulaşabilmeniz için tam 995 Bin Dolar ödemeniz gerekiyor! Satış Linkine ise buradan ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!