featured

10 Dakikada Kolay Yayla Çorbası Yapımı | Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır | Resimli Anlatım

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayla çorbası yapımı nasıl olur, yumurtasız yayla çorbası nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını arıyorsanız, aradığını tarif burada! Kolay hazırlanabilen yayla çorbası ile hızlıca sofralarınızı hazır hale getirebilir hatta Ramazan ayında iftar sofralarınızda sevdiklerinize farklı lezzetler sunabilirsiniz.

Yayla Çorbası Yapımı Nasıl Olur?

Yayla çorbası yapımı hem kolay hem de zevkli. Kış aylarında olduğu gibi sıcacık tüketebileceğiniz yayla çorbasını yaz aylarında soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Her mevsimin çorbası; yayla çorbası yani yoğurt çorbası hızlı hazırlanabildiği için son dakika yemekli misafirleri için de hemen yapılabildiği için ideal. Yayla çorbası tarifi pirinçli ve az malzemeli. Nefis yemek tarifleri içinde yayla çorbası nasıl yapılır,  yayla çorbası yapımı tarifi sizinle… Şimdiden afiyet olsun.

Yayla Çorbası Malzemeleri

Yayla çorbası yapımı için gerekli malzemeler oldukça az ama çorbanın lezzeti oldukça fazla. 6-8 kişilik lezzetli pirinçli yoğurt çorbası, yayla çorbası tarifi için gerekli malzemeler ise şunlar:

1 çay bardağı pirinç1,5 litre kaynamış su1 yumurta sarısı1 dolu yemek kaşığı un1 dolu kase yoğurt1 tatlı kaşığı tuz

Yayla çorbası yapımı için ayrıca çorbanın üzeri için de gerekli olan malzemeler vardır. Bunlar da aşağıdaki gibidir:

1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Yapılışı | Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır ?

Öncelikle derin bir tencere içerisine 1 çay bardağı iyice yıkanmış pirinç konur.  

Pirinç üzerine kaynar su eklenir.  

Tencerenin kapağı yarı aralıklı olacak şekilde ayarlanır ve pirinçli olan yayla çorbası dibinin tutmaması için ara ara karıştırmak üzere orta ateşte kaynamaya bırakılır.  

Tenceredeki pirinçli su kaynayıp köpüklenmeye başladığında karıştırılır ve ocağın altı kısılır. Yoğurdun hazırlanması aşamasına geçilir.  

Bir kase yoğurt, bir yumurta sarısı ve bir dolu yemek kaşığı un ayrı bir derin çırpma kabına alınır. Tüm malzemeler un veya yoğurt topağı kalmayıncaya kadar iyice çırpılır.  

Yoğurtlu karışım hazır hale gelince, çobanın suyundan iki kepçe yoğurtlu karışıma ilave edilir ve tekrar karıştırılır.  

Yoğurtlu karışım hazır hale gelince pirincin bulunduğu tencere içine yavaşça ilave edilir ve çobanın kesilmemesi için aynı zamanda çorba karıştırılır.  

Ocağın altı orta ateşe alınır ve kaynayıncaya dek çorba karıştırılır.  

Çorba kaynamaya başladığında, yayla çorbası yapımı için nane sosu hazırlanmaya başlanır. Bunun için küçük bir sos tenceresi içine önce bir yemek kaşığı tereyağı konur ve eritilir. Tereyağı sevmeyen kişiler sıvı yağ da kullanabilir. Bu esnada pirinçlerin dibe çökmemesi için çorba ara ara karıştırılmaya devam edilir.

Eriyen tereyağının içerisine bir yemek kaşığı dolusu nane eklenir ve karıştırılır. Nane tereyağlı sos çok yakılmadan altı kapatılır.  

Naneli tereyağlı sos, çorba tenceresinin üzerine eklenir. Çorba iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır. 

Çorbanın altı kapatıldıktan sonra tuz ilave edilir ve çorba, servis tabağına alınır.

Yayla Çorbası Yapımı Püf Noktası

Yayla çorbası yapımı için ilk püf nokta; pirincin üzerine eklenen suyun kaynar olmasıdır. Eğer soğuk su kullanırsanız, çorbanın yapım süresi uzayacaktır. Ancak kaynamış su kullanırsanız, 10 dakikada yayla çorbası yapabilirsiniz.  

Yayla çorbası yapımı ikinci püf noktası ise; yoğurtlu karışım tencereye eklendiğinde çorbayı sürekli olarak karıştırmaktır. Eğer bu karıştırma işlemini yapmazsanız pirinçlerin dibe çökmesi ve topaklanması söz konusu olacaktır.

Yayla Çorbası Tarifi – Nefis Yemek Tarifleri

Ramazan sofralarının da vazgeçilmesi yayla çorbası tarifi nefis yemek tarifleri videosundan da yararlanabilirsiniz. Eğer video izleyerek adım adım pirinçli yoğurt çorbası nefis yemek tarifleri yapmak isterseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

YouTube video

Yayla Çorbası – Nefis Yemek Tarifleri Yumurtasız

Eğer çorbaların içinde yumurta olmasını sevmiyorsanız, yumurtasız yayla çorbası tarifi arıyorsanız, yayla çorbası nefis yemek tarifleri yumurtasız tarifine göz atabilirsiniz. Yumurtasız terbiyeli yayla çorbası ile lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. 

2 Kişilik Yayla Çorbası – Nefis Yemek Tarifleri

Eğer yemek sofralarınız kalabalık değilse ve sadece iki kişilik yayla çorbası yapımı için tarif arıyorsanız, aradığınız tarif burada. Bunun için kullanmanız gereken malzemelerin ölçüsü ise şöyle:

1 su bardağı yoğurt1 çorba kaşığı un1 yumurtanın sarısı4 su bardağı su

Bu malzemeleri kullanarak ve yukarıda adım adım anlatılan yayla çorbası tarifinden yararlanarak 2 kişilik yayla çorbası yapabilir, afiyetle yiyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!