Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?

Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bubble tea nasıl yapılır? Birçok kişinin sıklıkla tercih ettiği bir lezzet olan bubble tea, ülkemize yeni yeni giriş yapan içeceklerden biridir. Henüz oldukça kısa bir süreir ülkemizde yer almasına rağmen, birçok kişinin beğenisini kazanmayı başarmıştır. Farklı bir lezzet olan bubble tea nasıl yapılır? Kahveli bubble tea var mı? Hangi bubble tea daha güzel? Detaylar, yazımızda!

Bubble Tea Nedir? Bubble Tea Nasıl Yapılır?

Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?

Bubble tea nasıl yapılır detay vermeden önce bu içeceğin ne olduğunu kısaca bir aktaralım. Boba olarak da bilinen bubble tea, bir çay türü olup ilk olarak Tayvan’da ortaya çıkmıştır. İçerisinde topyaka topları bulunan bu çay soğuk olarak tüketilmektedir. Lezzetli bir içecek olan bubble tea içimi için geniş ağızlı pipetler kullanılmaktadır.

1- Bubble Tea deki Bubble Ne? Bubble Tea Kolay mı?

Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?

Lezzetli bir içim imkanı sunan bubble tea nasıl yapılır? Bubble tea içerisinde bulunan bubble ya da boba olarak adlandırılan tanecikler aslında topyaka toplarıdır. Bu toplar bazı malzemelerin karıştırılması ile elde edilir.

Daha sonrasında ise içeceklerin içerisine eklenerek fresh ve lezzetli bir içecek hazırlanacaktır. Bubble tea kolay gibi görünse de püf noktası oldukça fazla olan ve herkes tarafından hazırlanamayacak olan zor bir içecektir.

2- Bubble Tea Çeşitleri Neler? Bubble Tea Topları Nasıl Yapılır?

Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?

Bubble tea çeşitleri aslında kişilerin damak tadına göre birbirinden farklı malzeme içeriği ile hazırlanabilecektir. Bubble tea topları nişasta kullanılarak hazırlanmaktadır. Ancak bu nişasta standart nişastalar gibi değildir.

Bubble tea nasıl yapılır? Bu nişasta ile yalnızca bubble tea tanecikleri yapıldığından, topyaka nişastası adı da verilmektedir. Damak tadınıza göre bubble tea içeceğinizi karamel, Oreo, çikolata, sade, hindistan cevizli, çilek, muz, kivi, tropikal ve matcha aromalı olarak yapabilirsiniz.

3- Bubble Tea Evde Yapımı Kolay Bir İçecek mi?

Bubble tea evde yapımı kolay bir içecek değildir. Ancak vakti olan ve bu çayları evde deneyimlemek isteyen herkes bubble tea yapabilecektir. Bubble tea nasıl yapılır kısmında ihtiyaç duyulacak olan malzemeler kapsamlı bir şekilde araştırılmalı ve malzemeler eksiksiz olarak temin edilmelidir.

4- Bubble Tea Nasıl Yapılır? Bubble Tea İçindekiler

Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?

Bubble tea içerisinde nişasta, su, şeker, siyah çay, pekmez, süt gibi malzemeler içermektedir. Çoğunlukla bu çayın hazırlanışında süt, su ve siyah çay kullanılır.

Ancak farklı bir aroma yaratılmak istendiğinde bu malzemelere ek olarak o aromanın da kullanılması gerekecektir. İstenilen aroma yoğun olarak alınmak isteniyorsa topyaka tanecikleri hazırlanışında aynı aroma da tercih edilebilecektir.

5- Bubble Tea Tarifi | Bubble Tea Yapımı Kolay Tarifler

Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?

Gelelim bubble tea nasıl yapılır kısmına… Aslında her bubble tea içeceğinin hazırlanış kısmı hemen hemen aynıdır. Yapım aşamasında ilk olarak tanecikler hazırlanmakta sonrasında ise çay içeceği yapılmaktadır. Her iki lezzetin buluşturulması ile ise oldukça ferah ve leziz bir içecek oluşturulmaktadır. Biz sıklıkla tercih edilen 3 farklı bubble tea nasıl yapılır detaylı olarak bahsedeceğiz.

A) Oreolu Bubble Tea Nasıl Yapılır?

Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?

Oreolu bubble tea nasıl yapılır? Bu lezzetli tarifi yapabilmek için 120 gr topyaka nişastası, 180 ml su, 50 gr şeker, 1 çay kaşığı pekmez, 2 su bardağı su, 80 gram oreo ve 2 kaşık siyah çay temin edilmelidir. Sonrasında tencereye 80 ml su ve şeker eklenerek kaynatılmalıdır.

Kaynama sonrasında nişasta eklenerek karışım yaklaşık 6-8 saniye karıştırılmalıdır. Hamur ele yapışmayana dek iyice yoğrulmalı, sonrasında 4 eşit parçaya bölünmelidir. Bölünen parçalar yuvarlanarak güzelce küp küp kesilmelidir.

Bir miktar nişasta ile tamamen kaplandıktan sonra su içerisinde haşlayarak tüketime hazır hale getirilmelidir. Ortalama 20-25 dakikalık bir haşlama yeterli olacaktır.

Daha sonrasında , 100 gram su içerisine çay ve süt eklenerek demlenmeye bırakılmalıdır. Bubble tea nasıl yapılır kısmında demlenen çay pekmez ve Oreo ile karıştırılmalıdır. Karışım içerisine topyaka tanecikleri eklendikten sonra karışım tüketime hazır bir hale gelecektir.

B) Çilekli Bobble Tea Nasıl Yapılır?

Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?

Çilekli bobble tea yapımı için yine 120 ml nişasta ve 80 ml su kullanılmalıdır. Yukarıdaki tarifi birebir uygulanarak, tanecikler güzel bir şekilde hazırlanmalıdır. Bu aşamada dilerseniz 3-4 çileği ekleyerek nişastaya ilave edebilirsiniz.

Bu aşamadan sonra 5 adet yıkanmış çilek güzelce ezilerek püre haline getirilmelidir. Püreye 100 ml su ve süt eklendikten sonra tanecikler eklenerek lezzetli çilekli bobble tea yapılabilecektir. Çilekli bubble tea nasıl yapılır aşamasında dilerseniz siyah çayda kullanabilirsiniz.

C) Matcha Bubble Tea Tarifi

Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?

Matcha çayı ile bubble tea nasıl yapılır? Matcha çayı genellikle yurt dışında sıkça kullanılan bir tariftir. Ancak ülkemizde de denenmiş hatta matcha bubble tea içecekleri hazırlanmaya başlamıştır. Matcha bubble tea içeceği için yine yukarıda belirtilen malzemeler kullanılarak tanecikler hazırlanmalıdır.

Daha sonrasında 100 ml su ve 100 ml süt ile 5 gr matcha çayı demlenmelidir. 5 dakika demlenmeye bırakılan çay içerisine istenirse şeker ya da pekmez eklenerek tatlandırılabilir. Son aşamada ise bubble tanecikleri eklenmesiyle, bu leziz tarif içilmeye hazır olacaktır.

6- Bubble Tea Nerede İçilir? Bubble Tea Fiyat Bilgisi Nedir?

Bubble Tea Nasıl Yapılır | Bubble Tea Neyle Yapılır?

Peki, bubble tea nasıl yapılır kısmında yetenekli değilsek bu lezzetli içeceği nerede içebiliriz? Bubble tea içimi için tercih edebileceğiniz onlarca farklı mekan olduğunu belirtelim. Özellikle son günlerde bu lezzetli içecek zincir mağazaları bulunan Starbucks markasında yer alıyor.

Bunun dışında kahve adı altında hizmet veren pek çok kafede bubble tea içilebilmesi mümkün olabilecektir. Bubble tea fiyatı çeşidine ve gidilen mekana bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 35-50 TL aralığında değişiklik göstermektedir.

Yaz kış tüketebileceğiniz efsane lezzet Margarita’yı yapmak istiyorsanız, Margarita Tarifi Arayanlara Muhteşem Lezzetler yazımızı okuyabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!